Čaj na podporu kojení. Pít už před, nebo až po porodu?

michaela1990xx
19. srp 2020

Holky, odkdy nejlíp pít čaj na podporu kojení? Už pred, nebo az po porodu? Chápu, ze se kojení díky čaji az tak nerozjede, ale rikala jsem si, ze to treba nebude na škodu.

palja
19. srp 2020

Až po porodu. Kojení se rozjíždí až po porodu. Mně už z prsou něco teklo okolo 22tt. Asi týden po porodu se laktace rozjela naplno a samovolně mi z prsu strikalo mléko, nikam jsem ani nemohla chodit 🤦‍♀️ tvorbu mléka můžeš podpořit kojicimi čaji, vývarem (nejlepší je slepičí), správnou technikou sání miminka 🍀💞

sirka1
19. srp 2020

Já začala pít asi 10 dní před porodem. A po porodu jsem přidala homeopatika (Ricinus comunis 5 ch - nebo tak nějak, už si to nepamatuju).

martiniquest
19. srp 2020

@michaela1990xx Jestli ti muzu poradit, pokud budes potrebovat zvysit laktaci, opravdu zarucene zabira kontakt kuze na kuzi (plinku mit mimino muze). Staci se tulit nekolik hodin. Obdobne funguje i noseni v satku. Mam tuto informaci od laktacnixh poradkyn a nekolikrat se mi to v praxi potvrdilo.
Tim cajem si neublizis, ale ja osobne u nej zadny ucinek nepozorovala. Nicmene mi chutnal, tak jsem ho pila

lovemusicsun
19. srp 2020

@michaela1990xx Souhlasím s @martiniquest.. Plus bych přidala kojení v noci, kdy se tvoří nejvíc prolaktinu a pití hodně vody po celý den.

jjasmina
19. srp 2020

U mě se nejvíc zvýšilo kojením v noci

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru