Byly jste na neinvazivním prenat. testu pro svůj klid?

pakra
8. dub 2016

Byla jste některá na neinvazivním prenatálním testu, bez podezření na nemoc, jen pro svůj klid? Myslím tím testy z krve (MaterniT21, VisibiliT, PrenatalSafe, Prenascan atd). Který, proč zrovna on a jak jste byli spokojené?
Zatím nejvíc zvažuji PrenatalSafe, kvůli ceně/rychlosti výsledku. Jediné proč pořád váhám, je ta ne úplně malá částka.

ivis_b
8. dub 2016

@pakra ja byla. Jeste pred prvotrim.screeningem. Nechala jsem si delat Panorama test , v CR ho myslim dela jen MUDr. Frisova v Profeme (Pha). Je to jeden z tech americkych testu, za priplatek zjisti i dalsi vady, ktere ostatni testy nezjisti. Ja teda mela jen tu zakladni verzi. MUDr. Frisova je v tomto oboru odbornik, klidne ji napis, kdyz budes mit nejake dotazy. Nakonec jsem vybrala Panoramu na jeji doporuceni, pouziva nejakou novejsi a spolehlivejsi metodu. Oproti Prenascanu udava i mnozstvi fetalni frakce, stejne jako treba Harmony test. Penez nelituju, ten klid mi za to stoji, bez vycitek jsem se pak vyprdla na triple testy. A vysledky jsem mela za tyden.

pakra
autor
8. dub 2016

@ivis_b o něm jsem ani neslyšela, na stránkách u nich také nic není, jen jedna cizí stránka. Kolik tě stál? Tripl testy budu mít horší už kvůli věku, takže ty vůbec neberu jako důležité.

ivis_b
9. dub 2016

@pakra v CR neni moc obvykly, dela ho jen tato Dr... ale cetla jsem o nem dost na americkych diskuzich, tam je casty. Stal me 16500 vc.podrobneho ultrazvuku -bohuzel dr.nema smlouvu s moji pojistovnou, jinak by stal 15tis.

ivis_b
9. dub 2016

jinak tady si o tom můžeš něco přečíst, je to teda v angličtině... http://www.panoramatest.com/en/healthcare-provi...

Ono to asi bude dost podobné, jen třeba ten Prenascan neuvádí množství fetální frakce a trvá dýl, co jsem tak četla zkušenosti holek. Ale zase je nejlevnější. Já nakonec dala na doporučení doktorky - sama těch testů dělá víc a tenhle byl vlastně nejlevnější z nich. Pokud bys chtěla otestovat i ty další vady, tzv. mikrodelace, tak je ještě příplatek 5 tis.

pakra
autor
9. dub 2016

Děkuji, asi zůstanu u toho PrenatalSafe, nejrychlejší výsledek, cena nižší.

daisy1
9. dub 2016

Na prenatalsafe před 14. Dny v Motole, výsledek za 10 dni

pakra
autor
9. dub 2016

@daisy1 až? :O ten základní na 3 nemoci a pohlaví? mě psali, že výsledek je za 3 dny.

daisy1
9. dub 2016

Ji, uvádí 3 - 7 dni, já byla těsně před velikonocema, zjistujou to v laboratoři v Římě, jestli to zpozdily svatky nevím, ale bylo 10 dni..

daisy1
9. dub 2016

Jo a ten základní test za 12 500.

pakra
autor
9. dub 2016

To je možný, že ty velikonoce, to se raději rovnou zeptám, až se budu objednávat. Chtěla bych jít v 11 týdnu, tak abych měla výsledky dřív než z ultrazvuku. V kolikátém týdnu si byla?

daisy1
9. dub 2016

Já tam byla 14 + 2, az po screeningu ve 12. Týdnů. Me je 40, tak jsem šla raději i na ten prenatální, oni me jinak poslali na plodovku. To by mi dělali odběry za 4 týdny a výsledky za další 2. Radeji jsem šla na prenatalsafe. Je to jen běžný odber krve z předloktí.

maggi
9. dub 2016

Já byla na Prenascanu, v Brně za 13 000, říkali že výsledky budou za 2-3 týdny, ale byly už za 8 dní.

pakra
autor
9. dub 2016

@daisy1 ajo, ve 40 posílají automaticky co. A ten screening v 1trim ti vyšel nějak špatně? Mě totiž říkal dr, že když se něco nezdá, tak má ženská nárok na tenhle neinvazivní test zdarma.

daisy1
9. dub 2016

Me vyšlo trochu vyšší riziko Downa,ale jen z výpočtu vzhledem k věku, screening byl ok,tak mi řekli, ze doporučují raději ještě odběr plodovky. Nabidli mi i ten prenatalsafe s tím, ze ta možnost tu je,ale ze bych to musela hradit. Já jsem chtěla vědět,zda bude dítě chromozomove zdravé a plodovky jsem se bala. Tak jsem si to raději zaplatila a výsledky OK. Někde na emiminu psali,ze klienrky Gennetu maji test zdarma,jinde všichni platí.

ivis_b
9. dub 2016

@daisy1 tyhle testy zdarma nikdy nejsou, ani v Gennetu - tam ale maji nejaky jakoze podobny vlastni test, ktery se v pripade, ze screening nevyjde uplne dobre, neplati. Ale neni to Prenascan, za ten se v Gennetu normalne plati.

pakra
autor
9. dub 2016

@ivis_b jojo v gennetu je prenascan, a nic o tom, že by ho někdo měl zdarma sem neslyšela. To, že by ho hradila pojišťovna mi bylo řečeno v Sanusu.

daisy1
9. dub 2016

@ivis_b jo,me taky přišlo divný,ze by to někde bylo zdarma,Motol mám za humny, tak jsem to víc neresila.

soyevita
9. dub 2016

@ivis_b Zdarma mají být neinvazivní testy,pokud výsledky nt screeningu vyjdou špatně.Proplácí je pojišťovna.Jen nevím,které konkrétně

snehurka38
9. dub 2016

@pakra Já jsem byla na Prenascanu. Mám druhý vymodlený dítě a nechtěla jsem nic riskovat.Myslím jako odběr plodový vody. Máme s tím v rodině špatný zkušenosti... Stálo nás to 12500kč, čekali jsme 3 týdny na výsledky. Určitě těch peněz nelituju.Jo a šli jsme na to, protože mi vyšly horší výsledky v triple testu.

snehurka38
9. dub 2016

@pakra Já jsem byla na Prenascanu. Mám druhý vymodlený dítě a nechtěla jsem nic riskovat.Myslím jako odběr plodový vody. Máme s tím v rodině špatný zkušenosti... Stálo nás to 12500kč, čekali jsme 3 týdny na výsledky. Určitě těch peněz nelituju.Jo a šli jsme na to, protože mi vyšly horší výsledky v triple testu.NIc jinýho kromě plodovky mi ani nenabídli.

babanci
7. srp 2019

Moje dcera si zaplatila Prenascan, 14 tisíc,jsou to 4 roky. Za 8 dnů výsledek. Máme pěknou dračici. Zdravou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru