Byla jste některá na neinvazivním prenatálním testu, bez podezření na nemoc, jen pro svůj klid? Myslím tím testy z krve (MaterniT21, VisibiliT, PrenatalSafe, Prenascan atd). Který, proč zrovna on a jak jste byli spokojené?
Zatím nejvíc zvažuji PrenatalSafe, kvůli ceně/rychlosti výsledku. Jediné proč pořád váhám, je ta ne úplně malá částka.
jinak tady si o tom můžeš něco přečíst, je to teda v angličtině... http://www.panoramatest.com/en/healthcare-provi...
Ono to asi bude dost podobné, jen třeba ten Prenascan neuvádí množství fetální frakce a trvá dýl, co jsem tak četla zkušenosti holek. Ale zase je nejlevnější. Já nakonec dala na doporučení doktorky - sama těch testů dělá víc a tenhle byl vlastně nejlevnější z nich. Pokud bys chtěla otestovat i ty další vady, tzv. mikrodelace, tak je ještě příplatek 5 tis.
Děkuji, asi zůstanu u toho PrenatalSafe, nejrychlejší výsledek, cena nižší.
Na prenatalsafe před 14. Dny v Motole, výsledek za 10 dni
Ji, uvádí 3 - 7 dni, já byla těsně před velikonocema, zjistujou to v laboratoři v Římě, jestli to zpozdily svatky nevím, ale bylo 10 dni..
Jo a ten základní test za 12 500.
To je možný, že ty velikonoce, to se raději rovnou zeptám, až se budu objednávat. Chtěla bych jít v 11 týdnu, tak abych měla výsledky dřív než z ultrazvuku. V kolikátém týdnu si byla?
Já tam byla 14 + 2, az po screeningu ve 12. Týdnů. Me je 40, tak jsem šla raději i na ten prenatální, oni me jinak poslali na plodovku. To by mi dělali odběry za 4 týdny a výsledky za další 2. Radeji jsem šla na prenatalsafe. Je to jen běžný odber krve z předloktí.
Já byla na Prenascanu, v Brně za 13 000, říkali že výsledky budou za 2-3 týdny, ale byly už za 8 dní.
Me vyšlo trochu vyšší riziko Downa,ale jen z výpočtu vzhledem k věku, screening byl ok,tak mi řekli, ze doporučují raději ještě odběr plodovky. Nabidli mi i ten prenatalsafe s tím, ze ta možnost tu je,ale ze bych to musela hradit. Já jsem chtěla vědět,zda bude dítě chromozomove zdravé a plodovky jsem se bala. Tak jsem si to raději zaplatila a výsledky OK. Někde na emiminu psali,ze klienrky Gennetu maji test zdarma,jinde všichni platí.
@pakra Já jsem byla na Prenascanu. Mám druhý vymodlený dítě a nechtěla jsem nic riskovat.Myslím jako odběr plodový vody. Máme s tím v rodině špatný zkušenosti... Stálo nás to 12500kč, čekali jsme 3 týdny na výsledky. Určitě těch peněz nelituju.Jo a šli jsme na to, protože mi vyšly horší výsledky v triple testu.
@pakra Já jsem byla na Prenascanu. Mám druhý vymodlený dítě a nechtěla jsem nic riskovat.Myslím jako odběr plodový vody. Máme s tím v rodině špatný zkušenosti... Stálo nás to 12500kč, čekali jsme 3 týdny na výsledky. Určitě těch peněz nelituju.Jo a šli jsme na to, protože mi vyšly horší výsledky v triple testu.NIc jinýho kromě plodovky mi ani nenabídli.
Moje dcera si zaplatila Prenascan, 14 tisíc,jsou to 4 roky. Za 8 dnů výsledek. Máme pěknou dračici. Zdravou.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pakra ja byla. Jeste pred prvotrim.screeningem. Nechala jsem si delat Panorama test , v CR ho myslim dela jen MUDr. Frisova v Profeme (Pha). Je to jeden z tech americkych testu, za priplatek zjisti i dalsi vady, ktere ostatni testy nezjisti. Ja teda mela jen tu zakladni verzi. MUDr. Frisova je v tomto oboru odbornik, klidne ji napis, kdyz budes mit nejake dotazy. Nakonec jsem vybrala Panoramu na jeji doporuceni, pouziva nejakou novejsi a spolehlivejsi metodu. Oproti Prenascanu udava i mnozstvi fetalni frakce, stejne jako treba Harmony test. Penez nelituju, ten klid mi za to stoji, bez vycitek jsem se pak vyprdla na triple testy. A vysledky jsem mela za tyden.