Byla jsem poslaná ve 12tt na genetiku, máte zkušenosti?

ajina10
15. dub 2015

Ahojky holky, byla jde poslala na genetiku protoze bracha tatinka miminka mel rozstep měkkého patra, nevíte co vse se tam dozvím, mate zkušenosti? 😉 dekuju

tulikiss
15. dub 2015

@ajina10 to bude NT screening, je pro odhaleni vad miminka, nevim jestli ho diky dispozicim budete mit zadarmo, ale jinak jde o placene vysetreni. ale vetsina tehotnych na nej ted chodi protoze je presnejsi nez hrazene testy pozdeji. jako bonus vam mozna uz povi pohlavi miminka, aspon u me ho vzdy uz poznaly. 😀

klaire22
15. dub 2015

To byl měl být NT screening a ten se dělá běžně. Nejdříve Ti naberou krev a cca za 2 týdny se jde na UTZ, kde ti řeknou výsledky a zkontrolují miminko 🙂

ajina10
autor
15. dub 2015

Doufam ze budeme v pořádku 🙂 jsem z toho nervózní, dostala jsem poukaz na vyšetření prý pokud ho mám hradi pojišťovna

tulikiss
15. dub 2015

@ajina10 nekde ho delaji i tak ze vezmou krev a hned ten stejny den se jde na UTZ.. strach nemejte, urcite bude vse vporadku a je to super zazitek, protoze uz jde hezky videm miminko

zo_ja
15. dub 2015

Kdybys nechtěla, jít tam nemusíš.
Pokud Tě dr poslal, tak bys to měla mít hrazené.
Rozštěp patra atp. není zas takové drama, já mám takhle pár lidí znám, a rozhodně bych kvůli tomu nedávala dítě pryč, takže by v takovém případě byly i ty testy k ničemu.
Neznámé budí hrůzu, dnes se dá rozštěp spravit brzy a dobře.

hanulka.zb
15. dub 2015

@ajina10 rozštěp patra se ve 12. týdnu nepoznají, je to příliš brzy, je to kolem 17 týdne to je lépe viditelné, určitě, ale jdi na vyšetření, budou tě sledovat, aby nic nezanedbali. Neboj vše dobře dopadne a dnes rozštěpy jsou velmi dobře operovatelné.

ajina10
autor
15. dub 2015

Dekuju vám holky doufam ze se to mýho drobecka týkat nebude 🙂

peroli
15. dub 2015

@ajina10 buď v klidu, možná tě tam poslali kvůli možným dispozicím ale ve 12tt jde o NT screening a dnes je to už běžné vyšetření.. 😉 jako když chodíš/budeš chodit teď každý měsíc na kontrolu ke své gyndařce.. 😉
kromě prvního těhotenství (kdy se to ještě nedělalo 😀 ) jsem na něm byla pokaždé.. 😉

maxinkaa
21. dub 2015

Taky jsem byla ve 12tt na genetice, manžel se narodil s rozštěpem patra a rtu a vše v pořádku 🙂 Dokonce nám paní doktorka řekla, že na 90% to je holčička, ve 20tt nám to řekli už na 100% 😎

maxinkaa
21. dub 2015

Platila jsem pouze 30Kč, jako vstupní poplatek. Tím, že mě tam poslal můj doktor a nebylo to soukromé, tak jsem nic jiného neplatila. Vezmou krev, udělají screening, jde krásně slyšet srdíčko, prosvítí šíji, záda, páteř. Mně řekli, že pokud mi do 15h nezavolají, jsou i testy krve v pořádku. Byla jsem tam v 10h a nezavolali 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru