Holky prosím beru celou dobu tuhle kyselinu teď mi známa řekla ze to je pruser a nestačí to.. takže miminko bude nemocný? Tuhle kyselinu mi řekla doktorka : Elasti-Q Kyselina listová 800 tbl.60
@rezena12 klid=) to že se ti nevstřebá 100% neznamená, že se nevstřebá nic=) já ji brala celé minulé těhotenství, v rodině máme závažné genetické vady, rozštěpy a kde co..a vše bylo v pořádku. Z toho jsem celou dobu prozvracela, takže jiné živiny jsem v podstatě neměla...taky mi ji doporučil gynekolog. zajímalo by mě, proč známá říká, že to je průser...polovina těhotných ani žádné doplňky nezobe 🙈
Hlavně klid. Miminko kvůli tomu nemocné nebude. Většina žen nebere žádnou kyselinu listovou a mají zdravé děti.
Holky dekuju!!! Mě tohle tak vytaci když mi to řekne ze prej je půlka holek co to vůbec nevstreba .. tak mě to tak nabouralo hrozny.. ještě ze vás tu mám holky!!!
@rezena12 některé známé umí člověka potěšit, jen co je pravda :D hoď to za hlavu =) větší procento mých kamarádek nebralo nic, nebo tak jednou týdně, protože na to buď zapomínaly, nebo se jim za to nechtěly dávat peníze...=) hlavně pokud normálně jíš, tak máš vše potřebné i z jídla... je to furt jen doplněk, není to lék, který bys nutně musela brát=) já teď beru femibion, ale jestli se neumí vstřebat do 20 min (což asi neumí=D), tak končí v míse... nedá se svítit=)
Neberu kyselinu vůbec, protože mi dělají vitamíny špatně 🤷🏼♀️ Vyvážená strava je kolikrát lepší než vitamíny, takže hlavně žádný stres 🙂 By se muselo rodit asi hodně nemocných mimin.
Holky vy jste úžasné já teda jim jak co.. nebo jak kdy ale snažím se zeleninu mrkev atd .. ovoce hodně špenát a tyhle věci.. tak snad to bude v pořádku jste skvěle a moc vám za to děkuji ještě ze jste tu tak normální!! ❤️❤️
Vy jste úžasný opravdu se mi tak ulevilo ze nejsem nezodpovedna děkuji!
Přidám se k uklidnění, já nebrala žádnou kyselinu listovou a mám tři zdravé děti.
Holky mají pravdu...😉 Zkus se zeptat svojí mamky, jestli brala listovku, když tě čekala, tipnu si, že ne...a jsi (teda předpokládám 🙃) úplně v pohodě 😃🍀
Taky jsem nebrala nic, ani listovku ani vitaminy, strava nic moc, bylo mi pořad zle a holky mám zdravé, neboj… myslím, ze mnoho žen nic nebere, hlavně buď v klidu 😉
Ja patrim k tem, co klasickou vstrebat neumi, tak v minulem tehotenstvi i ted uzivam Femibion. Ten obsahuje stepenou formu a je to zaroven komplex vitaminu urcenych pri tehotenstvi. Pokud te to znejistuje, muzes vymenit znacku. Pokud to doda vnitrne klid, tak proc ne 🙂
@rezena12 a která je ta správná?
@hanka_12345 nějaká co už je nastepena nevím..
@hanka_12345
@rezena12 femibion ma stepenou a mozna jeste gs mamavit. Ale tim si jista nejsem.
@rezena12 půlka to není … je to celkem velký číslo, ale polovina fakt ne 😃myslím nějakých 20-30 procent možná … vem si kolik holek to těhotenství problije a nedá žadnej vitamin …další část na to dlabe a další to neví a ji tu nestepenou taky … hlavně klid .. nase matky to nebrali vůbec pac se to nevedelo, ze je to dobra prevence a zas tak rozštěpení nejsme 😎 fakt klid …já brala stepenou listovku zodpovědné 2 roky (rozstep v rodině) a je doporučené brát už 3 měsíce před otehotnenim … a povedlo se otěhotnět až jsem se vykaslala to brát 😂
@rezena12 já brala sporadicky nějaké těhotenské vitamíny a občas zobla listovku i před otěhotněním. V rodině máme rozštěpy (já uzavřený rozštěp patra, švagr páteře velký a švagrová uzavřený) na genetice udělali testy a ani jeden z nás nejsme nosiči vadného genu a syn je naprosto zdravý... někdy až moc 😉
@hanka_12345 bývá tam napsané ze je to ve firmě folátu (co jsem potkala tak ty komplexy vitamínu pro tehotny ji měly)…
@rezena12 aha,myslela jsem přímo konkretni
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@rezena12 a proč by to měl být průser?