Bříško při druhém těhotenství. Měly jste větší nebo menší?

phantomek
19. únor 2021

Ahoj,
chtěla bych se zeptat maminek, které za sebou mají více těhotenství. Zdali jste měly v druhem těhotenství větší bříško než v tom prvním? Nebo menší? 🙂

calvac
19. únor 2021

@phantomek spíše o něco větší, ale hlavně jsem byla mnohem více oteklá.

katka9184
19. únor 2021

Určitě větší, těhotenství bylo poznat ještě než jsem to měla potvrzené gynekologem a od druhého měsíce jsem nic nezapla 🤦‍♀️

leniczka23
19. únor 2021

Já měla menší, bylo třeba dané asi i tím, že jsem přibrala 3kg, ale těhotenství bylo poznat mnohem mnohem dřív.

lucinka_16
19. únor 2021

@phantomek Větší jsem neměla. V obou jsem zhubla a přibrala minimum. Ale druhé těhotenství na mně šlo vidět o pár týdnů dřív.

inkheart
19. únor 2021

Uff holky nestrašte, já měla gigantické břicho již v prvním těhu, vypadala jsem, jako kdybych čekala dvojčata

sajul
19. únor 2021

Na mě třetí těhu paradoxně ten kdo to nevěděl nepoznal do 20tt, pak už bříško vyskočilo.

nikoulinka
19. únor 2021

Ja teda měla u druhého těhotenství břicho daleko větší. V pátém měsíci druhého těhotenství jsem vypadala, jako u prvního před porodem 😅 i moje Mudr se mnou soucítila a už od 7. měsíce sama říkala, že k mé výšce je to břicho už úplně asymetrické. Byl to boj no. Ale jako šlo to všechno samo dolů 🙂

meronym
19. únor 2021

Ja jsem v druhem tehotenstvi mela brisko mensi. A celkove jsem mene pribrala. Prvni byl kluk, druha holka, ale cim presne to je, opravdu nevim.

chumlee71
19. únor 2021

Mela jsem menší bříško a i min přibrala

cilkat
19. únor 2021

Velmi brzo a větší... O dost. Střed těla se mezi dětmi prostě nezpevnil.

codal
19. únor 2021

Měla jsem asi stejně velké, ale mnohem dřív mi vyskočilo a bylo to na mě znát. A mělo úplně jiný tvar.

sayast
19. únor 2021

Já při druhém mela větší než v prvním, ve třetím nejmenší 😊

me_druhe_ja
19. únor 2021

O dost větší podruhé. O dost. 😀 a to jsem měla už poprvé velký. 😀 ale podruhé bylo víc dopředu, poprvé spíš do boku. Ale i obou jsem přibrala stejně, kolem 18kg.

tynka9
19. únor 2021

Výsledné před porodem bylo plus/minus stejne, ale mnohem rychleji vyskocilo a rostlo... zatím to platí i u třetího tehotenstvi, akorát uvidíme, jaký bude výsledek 😁 jen teda máme děti dost rychle po sobě, takže o nějakém zpevnění svalů mezi jednotlivými prcky nemůže být řec (teda u mě není 🙈)

plysacekhb
19. únor 2021

Já mám za sebou 4 těhotenství a největší břicho jsem měla určitě u prvního a i nejdřív znatelné tehdy bylo, ty tři další těhotenství jsem je měla podobné vždycky a celkově spíš menší že mě lidi v 8. měsíci tipovali na 4. apod., ale u mě to bude pravděpodobně způsobené pravděpodobně pravidelným intenzivním cvičením a posilováním, se kterým jsem začala právě až po prvním porodu🙂.

inkheart
19. únor 2021

@plysacekhb příští těhu se taky chystám cvičit, už teď po porodu cvičím, protože mám rozestup břišních svalů (už skoro zmizel). Můžu se zeptat, jaké cviky si cvičila v těhu? Gravid jogu nebo něco jiného?

amirax
20. únor 2021

S první dcerou velmi malé a před porodem mě tipovali na šestý měsíc a do 22 týdne skoro plochá. Ale pak s každým dalším větší a větší. A hlavně těhotenství bylo vidět hned od prvních týdnů. A teď naposledy u pátého se mě lidi ptali už od sedmého měsíce, kdy už budu rodit a jestli prý to nebudou dvojčata. Připadala sem si jak velryba, přestože váhový přírůstek u všech byl plus mínus stejný. Ale zase malé je teď měsíc a břicho je skoro fuč.

handulkak
20. únor 2021

Já měla u obou holek úplně stejně. U druhé možná trochu menší. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru