Ahoj,
chtěla bych se zeptat maminek, které za sebou mají více těhotenství. Zdali jste měly v druhem těhotenství větší bříško než v tom prvním? Nebo menší? 🙂
Určitě větší, těhotenství bylo poznat ještě než jsem to měla potvrzené gynekologem a od druhého měsíce jsem nic nezapla 🤦♀️
Já měla menší, bylo třeba dané asi i tím, že jsem přibrala 3kg, ale těhotenství bylo poznat mnohem mnohem dřív.
@phantomek Větší jsem neměla. V obou jsem zhubla a přibrala minimum. Ale druhé těhotenství na mně šlo vidět o pár týdnů dřív.
Uff holky nestrašte, já měla gigantické břicho již v prvním těhu, vypadala jsem, jako kdybych čekala dvojčata
Na mě třetí těhu paradoxně ten kdo to nevěděl nepoznal do 20tt, pak už bříško vyskočilo.
Ja teda měla u druhého těhotenství břicho daleko větší. V pátém měsíci druhého těhotenství jsem vypadala, jako u prvního před porodem 😅 i moje Mudr se mnou soucítila a už od 7. měsíce sama říkala, že k mé výšce je to břicho už úplně asymetrické. Byl to boj no. Ale jako šlo to všechno samo dolů 🙂
Ja jsem v druhem tehotenstvi mela brisko mensi. A celkove jsem mene pribrala. Prvni byl kluk, druha holka, ale cim presne to je, opravdu nevim.
Mela jsem menší bříško a i min přibrala
Velmi brzo a větší... O dost. Střed těla se mezi dětmi prostě nezpevnil.
Měla jsem asi stejně velké, ale mnohem dřív mi vyskočilo a bylo to na mě znát. A mělo úplně jiný tvar.
Já při druhém mela větší než v prvním, ve třetím nejmenší 😊
O dost větší podruhé. O dost. 😀 a to jsem měla už poprvé velký. 😀 ale podruhé bylo víc dopředu, poprvé spíš do boku. Ale i obou jsem přibrala stejně, kolem 18kg.
Výsledné před porodem bylo plus/minus stejne, ale mnohem rychleji vyskocilo a rostlo... zatím to platí i u třetího tehotenstvi, akorát uvidíme, jaký bude výsledek 😁 jen teda máme děti dost rychle po sobě, takže o nějakém zpevnění svalů mezi jednotlivými prcky nemůže být řec (teda u mě není 🙈)
Já mám za sebou 4 těhotenství a největší břicho jsem měla určitě u prvního a i nejdřív znatelné tehdy bylo, ty tři další těhotenství jsem je měla podobné vždycky a celkově spíš menší že mě lidi v 8. měsíci tipovali na 4. apod., ale u mě to bude pravděpodobně způsobené pravděpodobně pravidelným intenzivním cvičením a posilováním, se kterým jsem začala právě až po prvním porodu🙂.
@plysacekhb příští těhu se taky chystám cvičit, už teď po porodu cvičím, protože mám rozestup břišních svalů (už skoro zmizel). Můžu se zeptat, jaké cviky si cvičila v těhu? Gravid jogu nebo něco jiného?
S první dcerou velmi malé a před porodem mě tipovali na šestý měsíc a do 22 týdne skoro plochá. Ale pak s každým dalším větší a větší. A hlavně těhotenství bylo vidět hned od prvních týdnů. A teď naposledy u pátého se mě lidi ptali už od sedmého měsíce, kdy už budu rodit a jestli prý to nebudou dvojčata. Připadala sem si jak velryba, přestože váhový přírůstek u všech byl plus mínus stejný. Ale zase malé je teď měsíc a břicho je skoro fuč.
Já měla u obou holek úplně stejně. U druhé možná trochu menší. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@phantomek spíše o něco větší, ale hlavně jsem byla mnohem více oteklá.