Brigáda a 3. měsíc těhotenství. Máte zkušenost?

anonym174
30. čer 2021

Zdravím, omlouvám se za anonymní přezdívku, ale nechci, aby určití lidé, kteří sem chodí, věděli, že sem píšu.
Zajímalo by mě, jestli některá z vás hledala brigádu v těhotenství. Momentálně jsem podle MS v 9.týdnu a podle ultrazvuku v 8. (Je tam zhruba 5denní rozdíl, ale doktor mě ujistil, že miminko je zatím v naprostém pořádku). Právě jsem dokončila maturitu, ale pracovala jsem poctivě celé školní roky od 15 let. Zároveň ale pobírám sirotčí důchod, o který nechci přijít, takže se chystám v říjnu normálně nastoupit na VŠ. Bohužel nemám ani za všechny odpracované hodiny nárok na jakékoliv peníze a o sirotčí důchod podle té ,, milé
" paní z čssz přijdu, protože vlastně od září do října nebudu studentem. Zítra jdu na pohovor kvůli brigádě a dělala bych uklízečku na klasických 8 hodin/den a celý týden. Cítím se dost unavená, ale přijde mi hrozné sedět doma a jen čekat, že mě přítel bude živit. Máte někdo zkušenosti? Dá se taková práce v těhotenství zvládnout alespoň na 2 měsíce? Děkuji za odpovědi.

bara88
30. čer 2021

proč by se nedala zvládnout?těhotenství není nemoc a normálně můžeš pracovat

zuzangel
30. čer 2021

Nejdříve bych ti ráda pogratulovala, být mladá maminka se dnes moc nenosí, ale věřím že to bude fajn, predevsim když máš zázemí a oporu v příteli a rodine
Určitě pokud nejsou žádné komplikace, tak není důvod nepracovat, i jako uklízečka. Nebo třeba natrefila na nějakou brigádu kde to nebude tak fyzicky náročné.
Jinak přemýšlím proč by jsi neměla.mit ten sirotčí důchod. Když jsi odmaturovala tak status studenta máš až do konce srpna a pak jsi přijata na VS, kde bývá tak druhý/třetí týden v září zápis a dostaneš i potvrzení, že jsi nadále student, takže o sirotčí důchod by jsi vůbec neměla přijít. Dokonce mám v okolí holku, co to tak měla a neměla s tím žádný problém, studovala do 24let a do té doby sirotčí pobírala.
Hodně štěstí přeji 😊

anonym174
autor
30. čer 2021

@zuzangel Děkuji za gratulaci! Je pravda, že to úplně plánované v 19 letech nebylo, ale ani na okamžik mě nenapadlo, že bych si miminko nechala vzít a s přítelem nejsem naštěstí půl roku a máme spolu baráček, takže jsem se setkala spíše s radostnými reakcemi okolí.
Já se trošku bojím spíš té únavy, už takhle mám pocit, toho doma moc nezvládám a spím tak 12 hodin 😀 Do teď jsem dělala v Penny, ale to mi doktor rovnou zatrhl, takže sháním, co se dá. Nejsem zvyklá být doma a upřímně to ani nechci. Jen mám až chorobný strach o miminko... před tímto těhotenstvím jsem totiž pravděpodobně byla těhotná, alespoň podle testů, jenže pak jsem začala krvácet a (díky bohu teď už bývalý) gynekolog mi řekl, že tam buď něco je a není to vidět, nebo už to tam není. Nechal mě v bolestech krvácet 3 týdny bez léků a hned jak jsem přestala, otěhotněla jsem tentokrát už víceméně vědomě znovu. Prostě jsme řekli, že to necháme náhodě.
On nám přišel přímo dopis ze sociálky, že nám ruší sirotčí a mamce vdovský důchod, protože jsem nedoložila potvrzení o studiu. Tak jsem milé paní řekla, že v době, kdy mi od nich přišel dopis s dotazníkem, už jsem měla po maturitě a škola mi klasické potvrzení odmítla dát. Na to mi bylo odpovězeno, že by mi stejně ze SŠ už bylo k ničemu a že prostě o ten důchod přijdeme, dokud nenastoupím na VŠ a nedoložím nové potvrzení. Popravdě mamka nad tím dopisem začala brečet, protože když zemřel táta, mně byly 2 roky a ona musela okamžitě jít pracovat, protože jí tenkrát stát odmítal ten důchod přiznat. Nechápu to a už se to nesnažím pochopit, akorát se u toho rozčiluju.
Omlouváme se za takové slohy, ale potřebuju si s někým popovídat 😀

anonym174
autor
30. čer 2021

@bara88 děkuji za reakci, spíš mám trošku strach... vím že to není žádná nemoc, ale zároveň se snažím být opatrná...proto jsem chtěla radu. Každopádně do práce ještě chci jít, jen jde teď o to, jak dlouho to budu zvládat🙂

pampeliska1313
30. čer 2021

Pokud Vám nebude hodně špatně, tak bych šla. Spousta žen zvládá těhotenství dobře a pracuje dlouho, někdo zase naopak, trpí velkými nevolnostmi/neudejchá teď v respirátoru směnu atd a prostě je radši doma, pokud to lékař uzná samozřejmě. Přeju Vám, aby Vás nevolnosti moc netrápily a všechno jinak dobře dopadlo.🙂

jannym
30. čer 2021

Delala jsem naborarku v personalce, mela jsem brigadnice co v tehu nezvladaly ani jednoduchou praci v administrative ale měla jsem i holky co jeste v 7 mesici makaly ve skladu na tridirne a jeste me ukecavaly abych klienty o jejich stavu neinformovala protoze by prisly o prijem i kdyz nechapu jak to dokazaly maskovat...zasadni je jak se citite...kazde tehu je jine...u prvniho jsem pracovala aktivne do chvile nez se mi udelalo extra soufl ze jsem ani nevedela jak jsem se dostala domu to bylo 8 tydnu pred planovanym terminem porodu, u druheho jsem mela chripku, ktera spustila dalsi potize a ja byla rada ze jsem rada

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru