Braly jste s sebou na 1. kontrolu u gynekologa přítele?

misa3206
9. zář 2015

Ahojky, jak ste to měli s první návštěvou u gynekologa, brali jste sebou přítele/manžela? Ten můj by u toho rád byl, jen nevím jestli na to není ještě zbytečně brzy.... 🙂 děkuju za názory 🙂

lv
9. zář 2015

muž byl na velkém utz, jinak ne

gracinka7
9. zář 2015

Můj chodí na ultrazvuky.

jaja01k
9. zář 2015

Na první kontrolu bych ho nebrala. Když už, tak až na velký ultrazvuk.

hanih
9. zář 2015

@misa3206 Můj muž byl na velkém ultrazvuku, jinak taky nechodil. Pokud ale chce jít už na 1. kontrolu, kde se v podstatě potvrzuje těhotenství, nejdřív bych se informovala u lékaře, jestli je to možné. Někde přítomnost tatínků na kontrolách nevidí rádi a třeba ani neumožňují. U nás třeba na kontroly tatínci nechodí, jen na velký ultrazvuk a na ten doktorka objednává mimo ordinační hodiny, takže tatínci se v čekárně ani nepotkávají s ženami, které jdou na kontrolu.

anniesfibis
9. zář 2015

Myslim, ze tohle dneska neni problem 😆..ale je to ztrata casu, nebude z toho nic mit

iveta93
9. zář 2015

To se musíš zeptat v ordinaci jestli to umožňují nebo ne. Můj tam se mnou chodí, ale pak čeká v čekárně a já mu donesu aspoň tu fotku. 😀 Ale nikdy jsme se nepídili po tom jestli může jít dovnitř. Poprvé "naživo" jí viděl na screeningu a potom ještě na velkém UTZ ve 20.tt.

izzybickerstaff
9. zář 2015

Přesně tak, na kontrole jsem byla asi tak 5 minut, miminko na ultrazvuku není skoro vidět, pokud půjdeš brzo, nemusí mu ani ještě bít srdíčko. Navíc mi doktorka dělala i klasicky stěry na cytologii, nevím, co by zrovna u tohohle manžel dělal.

luj_89
9. zář 2015

@hanih Teď mě nenapadá jediný důvod proč by se nemohli tatínci potkat v čekárně s pacientkama... Nevíš, proč to tak mají zařízené?

markyska88
9. zář 2015

Přijde mi to zbytečné, kor v těch začátcích, kdy není nic pořádně vidět. Můj byl se mnou až na velkém utz.

petulebe
9. zář 2015

semnou manžel chodí od začátku, ale pak čeká v čekárně, uvnitř byl jen na velkým ultrazvuku v Brně, ale pokud jdu na klasickou poradnu tak čeká venku---dělám si z něho srandu, že má průpravu na pediatrii 🙂 a vlastně to tak je je to kontrola jeho dítěte 🙂

asi by mi bylo i divný, že by se koukal na to jak do mě doktorka strká ruce a tak...

luj_89
9. zář 2015

@petulebe Teď to neber nějak špatně, ale můžu se zeptat, jak to manžel řeší v práci jestli s tebou chodí na všechny prohlídky?

blahova_andrea
9. zář 2015

já bych brala jen na velké utz, někdo má jeden, někdo i tři 😅 každopádně na první návštěvu rozhodně ne

blahova_andrea
9. zář 2015

@luj_89 tak v práci se to většinou řeší půldnem dovolené a nebo propůstkou. to záleží na benevolenci zaměstnavatele 😉

karlajasmine
9. zář 2015

Tak muj manzel byl hnedka na prvni kontrole se mnou a jsem za to strasne moc rada.. protoze me strasili komplikacema a okamzite me poslali na dalsi vysetreni k Apolinari, a kdyby tam manzel nebyl se mnou, asi bych se z toho sesypala..takhle jsme to prozili spolu a U Apolinare nam diky bohu podezreni na komplikace zcela vyvratili... Takze za me, pokud tam chce jit, tak at jde! Ja se zeptala sestricky na telefonu nez jsme tam sli, a rekla mi, ze je to naprosto na nas, ze nekteri tatinkove chodi na vsechna vysetreni a nekteri ne, ze proste ''jak chci''. Manzel to ma zarizene v praci tak, ze proste rekl, ze musi neco duleziteho zaridit, a jestli by ho na 2 hodky z prace neuvolnili, ze to pak napracuje. Takhle to rekl jednou, a pak ve 12tt uz rekl sefovi, ze jsem tehotna a ze by se mnou strasne rad sel na kontrolu... sef v pohode.

karlajasmine
9. zář 2015

Jo a navic tim ze manzel to malinky ''miminko'' na tom ultrazvuku videl, tak mu to jakoby doslo a tim padem mi byl daleko vetsi oporou hned v tom prvnim trimestru, kdy se mnou nejvic lomcovaly hormony a nevolnosti... Myslim, ze kdyz to ti chlapi na te zenske v tom prvnim trimestru nevidi (brisko zatim zadne) a na UZ taky jeste nic nevideli, tak ze jim to ani moc nedochazi.. kdezto to dojeti, kdyz videl manzel tukat malinky srdicko, bylo fakt hezky a hned mi byl proste vetsi oporou.

verusinek
9. zář 2015

Na první kontrole se mnou manžel nebyl, ale pak na dalších už byl, vždy čekal v čekárně a na ultrazvuk ho pak doktor zavolal a šel se kouknout na prcka u druhého chodil koukal na ultrazvuk i s prvním synem.

kolmenka
9. zář 2015

Tak semnou byl manžel úplně na každé kontrole. Respektive mě dr. vyšetřila a on čekal vedle u sestry a šel zamnou až když semnou dr. mluvil a dělal UTZ či jiná vyšetření miminka. Jsem ráda že chodil na každou kontrolu a byl semnou od A do Z.

luciamala1979
9. zář 2015

Můj byl na první a slyšel nahlas bít srdíčko, docela hezký zážitek ;) Počítej s tím, že dr. Bude kontrolovat i spodek tj ne každý zvládne gynekologické vyšetření dr.mužem před manželem / nemusí to být přiljemné..

kacca11
9. zář 2015

Ja nevidim duvod, proc by otec (zvlaste pak manzel) nemohl do ordinace? A to nejen u gynekologa, ale kdykoli a kdekoli? Mě by tedy nenapadlo, ze by manzel nemohl kamkoli se mnou.

maudn
9. zář 2015

můj byl se mnou u prvního dítěte na všech kontrolách, moc o to stál, gynekoložce to nevadilo, naopak to se sestřičkou obdivovaly, u dalších těhu už ne-hlídal děti

karlajasmine
9. zář 2015

Jinak manzel na tu cast, kdy mi gynekolog dela vysetreni (stery, kontrola cipku atd) samozrejme neni.. to by bylo trosku divny a hlavne zbytecny, aby na tohle koukal.. sedi vedle u sestry a Dr. ho zavola ve chvili, kdy se dela ultrazvuk.

petulebe
9. zář 2015

@luj_89 dělá po týdnu na ráno a na odpoledne, jen nám to dobře vycházelo, nebylo to plánovaně, ale vždycky měl na odpo, tak jel semnou a dobrovolně, nikdy jsem ho nemusela nutit... jen jednou nám to vyšlo tak že měl na ráno a to jsem dojela autobusem a on za mnou dorazil do čekárny a potom jeli společně domů. Je to náhoda 🙂 a vždycky jsem byla děsně ráda, že tam nemusím čekat sama, občas to bylo fakt na dlouho 😒

jamia
9. zář 2015

Když tak mě někdo opravte, ale mam dojem, že pacient má vysloveně právo vzít si do ordinace na vyšetření doprovod, a je úplně jedno, jestli je to gynekolog nebo zubař. To potkávání v čekárně s dalšími pacientkami taky nechápu. Nicméně na první vyšetření bych ho taky nebrala, tam budes akorát vzpomínat, kdy jsi to naposledy dostala a na ultrazvuku bude jen tečka. Někteří gynekologové posílají tatinky pryč při vnitřním vyšetření, ale můj to nedělá a manžel prostě stojí opodál, však už mě nahou parkat viděl.

svetlus_pepca
9. zář 2015

Na první kontrole jsem byla sama (ale to jsem byla dost brzy). Jen jsem měla takovou radost z těhotenského testu, že jsem tam prostě šla téměř hned 😀 Ale pak už se mnou byl vždycky někdo. Když nebyl manžel v práci, tak on. Jednou byla mamka, jednou ségra a jednou kamarádka (byla jsem s ní na jednom jejím UTZ taky, tak jsem jí chtěla tu radost oplatit). Nikdy s tím doktor neměl problém. Pokud vyšetřoval i vnitřeně, uděla napřed to a pak jsem mohla vzít doprovod dovnitř. Já myslím, že je to jen na vás 🙂

petulebe
9. zář 2015

u nás je třeba čekárna společná pro 4doktory---moje gynda, zubař, psycholo a nějakej obvoďák. Nikdy nikdo neví kam jde dokud nevchází do ordinace....

luciamala1979
9. zář 2015

@jamia tak když podle Vás jde o to, že už Vás nahatou viděl..něco jiného je intimita doma a jiné, když se ve Vás hrabe gynekolog..
Mě to přišlo náhlé, jak se mi to stalo, nečekané, vůči manželovi a jeho povaze nevhodné a tím pádem celkově nepříjemné. Ale beru, věc názoru / vkusu, že ano. 😉

hanih
9. zář 2015

@luj_89 Tak neptala jsem se, ale myslím, že je to kvůli tomu, aby se pacientky cítily dobře. Je to malá ordinace, poměrně stísněné prostory. Neustále tam tedy pouští nějakou hudbu, aby třeba nebylo slyšet, co říkají v ordinaci. Ale i tak. Na některých ženách je docela vidět, jak je jim nepříjemné, když v čekárně sedí muž a čeká třeba na manželku. Taky si tam málokterá partnera vodí. Já tam chodím 16 let a chlapa v čekárně jsem zažila fakt jen párkrát.

kacca11
9. zář 2015

@hanih Musím říct, že taková atmosféra by mě asi donutila změnit ordinaci.

hanih
9. zář 2015

@kacca11 Mě ne a ani spoustu dalších. Doktorka je fakt dobrá a oblíbená. Znám ženské, které se přestěhovaly a za touhle doktorkou neváhají dojíždět třeba hodinu. Já jsem tedy zatím nikdy neřešila situaci, že bych manžela u vyšetření nějak zvlášt chtěla, ale možná to lze řešit objednáním na určitý termín nebo tak. Nevím. Doktorka je jinak velmi vstřícná 🙂 A atmosféra v čekárně je obvykle v pohodě 🙂

misa3206
autor
10. zář 2015

já sem právě objednaná na 8tt takže by mělo asik už být vidět srdíčko... tak si myslím že by to manžel rád viděl, ale radši se ještě zeptám sestry jestli to nebude vadit když příjde se mnou...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru