Ahoj holky , nesetkala jste se některá s bolesti žeber na prave straně ? Jsem 28+4 a mam pocit ze to někdy už nevydrzim. Trápí mě to cca tři týdny, spolu s Zebry bolí i zada jen na prave straně, poslední dva dny čím dal horší pichani a bodani je silné v noci jsem už moc nespala. Předtim to bylo hlavně při sezení. Na kontrole minuly týden mi gynekolog vzal jaterní testy a ty byli v pořádku , porodní asistentka mě upozornila i na zlucnik, nebo na skriply nerv. Mate někdo zkušenost, případně co to bylo nebo co by mu pomohlo?
Me se presne takhle skripal mezizeberni nerv. Vpravo vzadu. Byla to takova bolest, ze jsem obvas i mlatila hlavou o gauc a brecela. Uplne me to ochromilo na ruzne dlouhou dobu a nic nepomahalo. Doktor mi rekl, ze jedine co, tak si muzu pichat injekce s mezokainem. Uz jsem taky hledala pricinu vsemozne, ale bylo to proste kdyu tam mimco dalo nohy, tak se to takhle blbe skriplo. Dobra zprava je, ze jak pak kleslo hlavou niz, prestalo to. Ale nezapomenu na to. Nejhorsi to bylo kdyz jsem sedela v aute
@i_vet2 To bude skříplý nerv, mě to občas chytne, zrovna i dnes, taky na pravé straně 😢
Tak to ti mohu rici uplne presne holka, také jsem mela presne priznaky jako ty,u me to byl opravdu u prvniho ditete zlucnik ale kdyz jsem mela ty same problémy i u druheho tak mi bylo receno ze je miminko velike a jen tlaci na podžebří.Musim uznat ze to hlavne v noci moc bolelo ale pomahalo mi se napit studene vody a nebo klidně o pulnoci snist bily studeny jogurt,pak to prestalo.Ted cekam 3 a jsem zatim bez techto priznaku a to uz pocitam posledni dny.Takze pokud mas jatra ok,tak bud v klidu,to zase prejde.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@i_vet2 Mě se takto projevil žlučník +ledviny ( byly utlačovaný dělohou). Já jsem tedy jela do nemocnice,jelikož už jsem to nemohla vydržet. Jedna velká křeč + jsem zvracela (ale nemusíš). Mám tam bahýnko,takže musím dodržovat žlučníkovou dietu. Raději bych si dojela na pořádné vyšetření. Teď tu ležím znova,jelikož mám špatné jaterní výsledky. Prý to může souviset ze žlučníkem. Bolest až mi to podráždilo dělohu. Nikdy jsem jinak žádné problémy neměla. Až cca v tom 29.tt.