Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda někdo trpíte taky bolesti rukou v těhotenství a jestli nemáte nějaké rady co na to pomáhá ? Už jsem zoufalá… ruce mne bolí přes den i v noci a hlavně nad ránem. Bolest je od prstů přes zápěstí přes loket až do ramene… je to bolest, brnění a pálení zároveň. Stačí když držím v ruce minutu telefon nebo něco krájín nožem atd. a hned si je musím proklepat nebo svěsit. Pomáhá na to něco nebo to musím vydržet ?
@aneska1233 To jsou karpály. V těhotenství se velmi často projeví. Ale pak většinou pominou. Já mám bohužel karpály chycené pár let, takže v těhotenství jsem nevěděla, kam je strčit.
@aneska1233 Já měla na samém konci těhotenství zánět šlach v zápěstí. Nemohla jsem v ruce ani nic udržet, takže jsem měla hrůzu jak budu nosit mimčo. Asi tři dny do porodu to zmizelo 🙂
@aneska123 mela jsem a mam stale uz asi 3 roky. Nejhorsi je to v noci, mam ns tp i lek Milgama, ale moc to nepomaha. Operaci se vyhybam, doktor mi rekl, ze nemam.nic delat😆, ono se to vsechno udela asi samo....musela jsem prestat hackovat, to se vubec nedalo. Operace se pry casto i musi x krat opakovat, takze to nechci
Karpály... v začátcích prý pomáhá studená koupel rukou (jen rukou). ... Mě se to naštěstí srovnalo ještě během toho těhostenství...
@aneska1233 na konci těhotenství a pak pár měsíců po porodu jsem měla zanet šlachy v ruce, nebyla jsem schopná nic udržet. Pomohla bandáž, Veral gel a jinak čas. Prý to mohlo být hormonálně podmíněné.🤷
@aneska1233 budes muset vydrzet. V tehotenstvi ti v tele koluje mnohem vice krve a ta tlaci na nervy…krasne karpaly s priznaky brneni ztuhlost necitlivost….a cim vyssi stadium tehotenstvi tim jen to horsi. Pomuze pouze porod. Vdrzet a tesit se na miminko!
Měla jsem také bylo to šílené.po porodu to přešlo.trochu mi pomáhali chlazení rukou ve studené vode
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@aneska1233 Me bolela jen leva ruka a hlavne prsty, rano to bylo nejhorsi. Pres den se castecne rozhybaly, ale nemohla jsem kolikrat ani sevrit pest. Masirovala jsme, ale bez velkeho efektu. Po porodu to odeznelo.