Bolest rukou v těhotenství. Co na to pomáhá?

aneska1233
29. čer 2021

Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda někdo trpíte taky bolesti rukou v těhotenství a jestli nemáte nějaké rady co na to pomáhá ? Už jsem zoufalá… ruce mne bolí přes den i v noci a hlavně nad ránem. Bolest je od prstů přes zápěstí přes loket až do ramene… je to bolest, brnění a pálení zároveň. Stačí když držím v ruce minutu telefon nebo něco krájín nožem atd. a hned si je musím proklepat nebo svěsit. Pomáhá na to něco nebo to musím vydržet ?

mamikry
29. čer 2021

@aneska1233 Me bolela jen leva ruka a hlavne prsty, rano to bylo nejhorsi. Pres den se castecne rozhybaly, ale nemohla jsem kolikrat ani sevrit pest. Masirovala jsme, ale bez velkeho efektu. Po porodu to odeznelo.

martulka88
29. čer 2021

@aneska1233 To jsou karpály. V těhotenství se velmi často projeví. Ale pak většinou pominou. Já mám bohužel karpály chycené pár let, takže v těhotenství jsem nevěděla, kam je strčit.

klokanka31
29. čer 2021

@aneska1233 Já měla na samém konci těhotenství zánět šlach v zápěstí. Nemohla jsem v ruce ani nic udržet, takže jsem měla hrůzu jak budu nosit mimčo. Asi tři dny do porodu to zmizelo 🙂

fyii
29. čer 2021

@aneska123 mela jsem a mam stale uz asi 3 roky. Nejhorsi je to v noci, mam ns tp i lek Milgama, ale moc to nepomaha. Operaci se vyhybam, doktor mi rekl, ze nemam.nic delat😆, ono se to vsechno udela asi samo....musela jsem prestat hackovat, to se vubec nedalo. Operace se pry casto i musi x krat opakovat, takze to nechci

cilkat
29. čer 2021

Karpály... v začátcích prý pomáhá studená koupel rukou (jen rukou). ... Mě se to naštěstí srovnalo ještě během toho těhostenství...

sanoela
29. čer 2021

@aneska1233 na konci těhotenství a pak pár měsíců po porodu jsem měla zanet šlachy v ruce, nebyla jsem schopná nic udržet. Pomohla bandáž, Veral gel a jinak čas. Prý to mohlo být hormonálně podmíněné.🤷

andreacantu
28. zář 2021

@aneska1233 budes muset vydrzet. V tehotenstvi ti v tele koluje mnohem vice krve a ta tlaci na nervy…krasne karpaly s priznaky brneni ztuhlost necitlivost….a cim vyssi stadium tehotenstvi tim jen to horsi. Pomuze pouze porod. Vdrzet a tesit se na miminko!

luciksima
28. zář 2021

Měla jsem také bylo to šílené.po porodu to přešlo.trochu mi pomáhali chlazení rukou ve studené vode

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru