BiOil. Je ještě jiná (lepší) možnost, co používat? Jak strie zmírnit?

11. led 2021

Ahoj, stalo se některé, že by se v těhotenství vytvořily strie i při pravidelném natírání břicha BiOilem? Doufala jsem, že když jej budu používat pravidelně, tak se mi nevytvoří. 🤦‍♀️ No opak je pravdou. Je ještě nějaká jiná (lepší) možnost, co používat? Popřípadě, jak strie zmírnit?

ema90
11. led 2021

Strie jsou spis predem dana zalezitost, nekdo k nim ma predpokady a tim padem se muze mazat jak chce a stejne bez vysledku.
Proste kdyz k tomu mate predispozice, tak vas nespasi preventivne zadny krem/olej.

Jinak konkretne BiOil jsem pouzivala pred otehotnenim na oblicej v domneni, kdo vi jak hezky si ho nepromastim.
Mastnej oblicej jsem mela jak prase, to ano, ale z dlouhodobyho uzivani mi plet pekne vysusil 😀
Takze za me ne, pouzivam tehotensky olej od Weledy.

maaaadlaaaaa
11. led 2021

@ema90 Souhlasím. Tohle je dost o tom jestli to máš dané nebo ne. Já o BiOilu uvažovala a nakonec si kupuji jen sprchove a koupelove oleje. Za mě je to zbytečná investice, existují mnohem levnější pečující oleje. Záleží i jak rychle ti roste břicho. Někdo to má z ničeho nic a je to prostě znát. Já už mám strie z puberty, takže si z toho nějak extra hlavu nedělám a překvapivě mi nové nepřibývají.

marti89
12. led 2021

Na jizvy je výborný šípkový olej, zkus kouknout na kosmetiku Onclé řadu pro ženy.

ferda90
12. led 2021

Ahojky, já ze začátku používala BiOil, ale pak jsem ho vyměnila za dětský olejicek a můžu říct, že pravidelně mažu a strie nemám vůbec, ale taky jsem slyšela, že záleží, že se můžete mazat kolik chcete a čím chcete a stejně se strie udělat můžou, takže já asi měla štěstí, že se mi naštěstí nedělají.

gramar
12. led 2021

Já jsem se v podobných krémech a olejích mohla koupat, ale bohužel před porodem jak "sjelo" břicho jsem měla strie snad i na zádech... U dalších těhotenství jsem nenašla skoro vůbec a efekt stejný... Takže to je hlavně marketing, ale zázrak si neslibuje, buď máš predispozice a nezachrání to ani svěcená voda, nebo máš kliku a indulona udělá tu samou službu 😉

michaelarousova
12. led 2021

Ja ho pouzivala cele tehu a ani jedna strie☺️ Sle bohuzel nekomu nepomuze vubec nic☺️

teryem
12. led 2021

To neovlivnis... Já neměla strie celý těhotenství, říkala jsem si, jaký mám štěstí a čtrnáct dní před porodem to popraskalo ale takový velký hluboký.. Teď jsem chvíli před druhým a nový nepozoruji, ale kdo ví.. Spíš pak něco po porodu na korekci barvy, aby nebily do očí, na to něco asi je ne.. 😊”

lachtanice86
12. led 2021

Ja mazala jak debil, ne bioilem, ten smrdí jak bolavá noha a strie se mi udelaly ze dne na den v 37tt. Jsou to geny

malanoha
12. led 2021

Nekdo se muze v oleji treba kazdy den koupat a strie se udelaji, nekdo se nemaze nicim a strie nema.. Ty se totiz tvori v hlubších vrstvach kuze, ne napovrchu. Takze by ses musela mazat leda zevnitr😉 Vsechny ty zazracne kremy jsou jenom reklama a vyhazovani penez. Nezbyva nez se s tim smirit, bohuzel. Jsou k tomu taky dedicne predpoklady. Koukni se, jaky bricho ma tvoje mama.. Cerstve to vypadá hrozive, ale cas to trochu spravi. Zteci se a vyblednou..

zuuzzkkaaa
12. led 2021

Prý má být člověk i dost zavodněný a kůži mít hydratovanou i pitím vody. Dobré je pokud sportujete, pak se také dělají méně, protože kůže je elastičtější. Ale geny jsou geny.

jakreb
12. led 2021

Môžeš sa v tom oleji aj kúpať ak mas raz predispozície tak mas smolu. Bohužiaľ.
Ale ako citam aj teba "dostala" reklama..

jakreb
12. led 2021

@michaelarousova Tebe ale nepomohol olej.😉

prezdivka
12. led 2021

Nemazala jsem se ničím ani v jednom ze dvou těhotenství a ani jedna strie. Takže za mě pokud se maj udělat, udělaj se, ať se člověk maže čimkoli ;)

michaelarousova
12. led 2021

@jakreb ja to vis?☺️

jakreb
12. led 2021

@michaelarousova Lebo je to o tom co sa ti pise nie o masteni sa.😀😉

denski24
17. led 2021

Hodně záleží na elasticitě kůže, mazáním to úplně neovlivníš.. Každý jsme jiný.. Já první těhotenství mazala nějak nepravidelně Elasti Q a strii jsem neměla ani jednu.. Za to po kojení se mi udělala jedna na prsu.. A to jsem prsa mazala dost🤷‍♀️

bluerazor
21. led 2021

@ema90
Ahoj... no já mám olejíček (hlavně po koupání) používám ten na přiloženém obrázku a jako krém používám Gyntima. Obojí z Dr. Max ale nebývá bohužel ani jeden na krámu, doporučuji objednat buď domu a nebo do lékárny. Ten olejíček mažu i na obličej a krásně vyhlazuje a nemastí (používám na noc občas i přes den nebo ráno -podle chuti) . A mažu se dle nálady vetšinou na noc gyntima, po koupeli Onclè oil a přes den podle toho jak mám chuť, mám od Onclè i krém tak ten mažu taky přes den, když nevím co bych vzala. A mažu vždy když mám pocit, že už kůže není vláčná, mám ten Onclè na umyvadle a prakticky když jdu ze záchodu pohladím bříško zda je ok a buď namažu nebo odcházím.. v rodině jsme všichni dost rozpraskaný, mam 39tt a zatím nic. A to mi uz v pubertě popraskala prsa a pri fitness obdobi zadek...mam 15kg na vrch a diky opravdu častému mazání a hlídání kůže zatim dobrý.
Dělám si i peeling bříška tak ca 1xza mesic (jen cukr a olej nebo mletá zrnkova káva a olej) .
Jinak to Onclè opravdu moc doporučuji a him ze jej budu kupovat i po porodu, je dražší ale strasne vydrží. A nemastí (ani krém ani olej) . Mamce jsem ho kupovala i m vánocům na vrásky (na jeji přání vyzkoušela na obličej a rikala ze top produkt za poslední dobu, a to nakupujeme jen opravdu kvalitní veci)

bluerazor
21. led 2021

jo a důležité je i pit.
A mazat pak prý i po porodu.obcas pry muze kůže popraskat i pak při stahování se.(Jsem jen slysela)

Bioil jsem jinak také zkoušela- na mě moc mastný a svěděla mě z něj kůže. Po vstřebání byla kůže pocitově suchá. Drive jsem používala obcas bioil tak nejak na jizvy a preventivně treba na nohy v létě(pigmentovéskvrny atd) , určitě není špatný ale na ochranu proti striím za mě ne-e.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru