Beru léky nevhodné pro těhotné a možná jsem otěhotněla. Co teď?

medysa
8. lis 2018

Nevím přesně do které diskuze to hodit, tak zkusím sem. Mám trošku podezření že bych mohla být těhotná, testy zatím negativní ale dnes mi měla menstruace končit a ještě stále ani nepřišla. Často chodím močit, bolí mě v podbřišku jak když čekám menses a celkově si přijdu jiná... Je toho povíc, ale k jádru věci. Jsem těžký astmatik a pravidelně užívám léky desloratadin mylan 5 mg a inhalator airflusan. U inhalatoru se nepíše nikde že není vhodne pro těhotné, u desloratadinu píšou že není vhodný. Mám ho raději vysadit dokud si nebudu 100% jistá? Můj lékař je aktuálně na dovolené. .

kittyy17
8. lis 2018

@medysa hlavně neplas. Trvá cca měsíc, než se vytvoří placenta, do té doby plůdek čerpá z váčku, tedy z tvého těla nic nepřijímá. Takže, klidně dál užívej svoje léky, každý druhý den zkousej tehu test, a pokud bude stále negativní, 14 dní po zpoždění jdi na gyndu. A pokud jsi těhotná, gratuluji a nech si napsat něco pro těhule 😉

kittyy17
8. lis 2018

@medysa spousta léků není vhodná pro těhotné, a přesto je lékaři běžně předepisují. Léky se totiž na těhotných netestuji, a výrobci se tímto jistí.
Jako těhotná zjistíš, že ti v lékárně neprodaji ani Florsalmin na kloktání.
(Je to tinktura ze šalvěje, a šalvěj vyvolává kontrakce dělohy.
- Ale já to nebudu přece pít, budu to kloktat a pak to vyplivnu.
- To nevadí, malé množství se vám dostane do těla a navíc je v tom alkohol.
- Tak já tu šalvěj risknu a vynechám svoji večerní decku bílého...)

medysa
autor
8. lis 2018

@kittyy17 díky moc já si to tak nějak myslela 🙂 no uvidíme. Každopádně jsem teď o dost klidnější. Nějak si nepřipouštím že bych mohla být těhotná, ale z každým dalším dnem kdy se menstruace nedostačuje a přetrvává výtok, který normálně tak dva dny před ustane si říkám že třeba snad 🙂 a ty léky mě teď tak trkly a už zmatkuju :D

sudylichozrout
8. lis 2018

@medysa tyden po vynechani menstruace uz bys mela mit test pozitivni. Jsi cca 20 dpo, to uz na testech byvaji koleje. Moc se k tomu radeji neupinej, at nejsi pak moc zklamana, kdyby to tehotenstvi nebylo. Ale drzim palce 🙂

medysa
autor
8. lis 2018

@sudylichozrout mívám krátké krvácení, dneska je to čtvrtý den opožděné. Neupínam se na to, miminko by bylo neplánovaně ale určitě ne nechtěné 🙂 uvidím, dám tomu ještě pár dní. S přítelem spolu spíme bez "čepičky". Mám toho načteno mnoho i o kapičkách touhy takže vím že varianta že bych mohla být těhotná není úplně nereálná 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru