Nevím přesně do které diskuze to hodit, tak zkusím sem. Mám trošku podezření že bych mohla být těhotná, testy zatím negativní ale dnes mi měla menstruace končit a ještě stále ani nepřišla. Často chodím močit, bolí mě v podbřišku jak když čekám menses a celkově si přijdu jiná... Je toho povíc, ale k jádru věci. Jsem těžký astmatik a pravidelně užívám léky desloratadin mylan 5 mg a inhalator airflusan. U inhalatoru se nepíše nikde že není vhodne pro těhotné, u desloratadinu píšou že není vhodný. Mám ho raději vysadit dokud si nebudu 100% jistá? Můj lékař je aktuálně na dovolené. .
@medysa spousta léků není vhodná pro těhotné, a přesto je lékaři běžně předepisují. Léky se totiž na těhotných netestuji, a výrobci se tímto jistí.
Jako těhotná zjistíš, že ti v lékárně neprodaji ani Florsalmin na kloktání.
(Je to tinktura ze šalvěje, a šalvěj vyvolává kontrakce dělohy.
- Ale já to nebudu přece pít, budu to kloktat a pak to vyplivnu.
- To nevadí, malé množství se vám dostane do těla a navíc je v tom alkohol.
- Tak já tu šalvěj risknu a vynechám svoji večerní decku bílého...)
@kittyy17 díky moc já si to tak nějak myslela 🙂 no uvidíme. Každopádně jsem teď o dost klidnější. Nějak si nepřipouštím že bych mohla být těhotná, ale z každým dalším dnem kdy se menstruace nedostačuje a přetrvává výtok, který normálně tak dva dny před ustane si říkám že třeba snad 🙂 a ty léky mě teď tak trkly a už zmatkuju :D
@medysa tyden po vynechani menstruace uz bys mela mit test pozitivni. Jsi cca 20 dpo, to uz na testech byvaji koleje. Moc se k tomu radeji neupinej, at nejsi pak moc zklamana, kdyby to tehotenstvi nebylo. Ale drzim palce 🙂
@sudylichozrout mívám krátké krvácení, dneska je to čtvrtý den opožděné. Neupínam se na to, miminko by bylo neplánovaně ale určitě ne nechtěné 🙂 uvidím, dám tomu ještě pár dní. S přítelem spolu spíme bez "čepičky". Mám toho načteno mnoho i o kapičkách touhy takže vím že varianta že bych mohla být těhotná není úplně nereálná 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@medysa hlavně neplas. Trvá cca měsíc, než se vytvoří placenta, do té doby plůdek čerpá z váčku, tedy z tvého těla nic nepřijímá. Takže, klidně dál užívej svoje léky, každý druhý den zkousej tehu test, a pokud bude stále negativní, 14 dní po zpoždění jdi na gyndu. A pokud jsi těhotná, gratuluji a nech si napsat něco pro těhule 😉