Ahojte holky, chci se zeptat jestli nevíte, jak to bude probíhat u mě v následujícím případě? Jsem těhotná a nastoupila jsem na PN (náročné povolání). Smlouvu mám ale na dobu určitou a to do konce ledna, TP je předběžně na konec července. Jak na tom budu finančně? Hlavně teda až mi skončí smlouva, ptž předpokládám, že mi ji neprodlouží 😀 Nemáte někdo prosím zkušenost, jde mi o to ať neskončím úplně bez financí ☹ Díky moc
A od konce smlouvy do té PPM budu mít stejné peníze jako na nemocenské i když nebudu už zaměstnaná? Chápu to dobře?
mám něco podobné a v práci mi na personálním řekli, že pokud budu na PN, pořád budu jejich zaměstnanec, i když pracovní smlouva skončila, takže mi pracovní poměr skončí nevím kdy :D
@xpila to by neměla být myslím až tak pravda, já když nastoupila do práce, tak asi po měsíci jsem šla marodit a prý automaticky po nějaké době se prodlužuje na dobu neurčitou - byla jsem doma 9 měsíců( ne těhotenství) a pak jsem se normálně vrátila 😉
@toga25 měli by tě platit celou dobu, jen si nejsem jistá jak to bude s dobou mateřské, jestli si budeš moct vybrat nebo půjdeš automaticky na 4 roky ... ale to by ti měli říct na personálním 😉
@evikmi To ti jedině museli pracovní poměr prodloužit, ale nemocenská na to nemá vliv. Pracovní poměr prostě skončí uplynutím sjednané doby bez ohledu na nemocenskou. Samozřejmě ho zaměstnavatel může prodloužit, ale málokdo to dělá. Rozhodně se to neprodlužuje automaticky, to vím na 100 %. Např. článek zde http://www.novinky.cz/kariera/272096-poradna-sk....
Je to opravdu blbost, kdyby se automaticky prodlužoval, tak to tak udělá skoro každý s PP na dobu určitou 😉
ale u nástupu na mateřskou se vztahuje nějaká ochranná lhůta ne?
Díky moc holky za info, no u nás určitě smlouvu neprodlužujou automaticky, asi to záleží na zaměstnavateli, ale mě prodlužovali pokaždé na určito... Asi si zajdu každopádně na sociálku se poptat, jsem kvůli práci na PN tak snad to nějak přežiju s těma vycházkama :-/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nemocenská Ti bude nadále trvat a budeš ji mít. Pokud máš nárok na PPM, tak 6-8 týdnů před porodem na ni nastoupíš 😉 To že Ti skončí smlouva na to nemá vliv.