Ahoj všechny zkušenější, možná pro někoho hloupý dotaz, ale ráda bych slyšela názory ostatních na barvení vlasů v tehotenstvi. Myslím klasickými dlouhotrvajicimi barvami z drogerie. Myslíte, že časté barvení (každé tři týdny) může škodit miminku? Nejsem žádný extremista, jim normálně všechno, sportují, běhám se psem, ale z chemie v barvách mám trochu obavy. Prosím, podělte se s vašimi názory 🙂
Tak pokud tu barvu nejis... 😀 Ja tohle treba vubec neresim. Nechavala jsem si delat melir i barevne praminky. To by clovek nesmel delat v tehotenstvi asi nic. 😀
Barvení vlasů jak na nehty jak na vlasy parfémy Atd fakt nevadí. Uzij si to
Vlasy si nebarvím, nehty nelakuju během těhu. Asi každého rozhodnutí. Je to jako se vším. Každý se obklopuje "jinou" dávkou chemie 🙂
Ahoj, mám už šedivé vlasy a nad tímhle jsem dlouho přemýšlela. Těhotná zatím asi nejsem 🙂 ale barvit se budu. Budu se snažit to třeba prodlužovat ale budu. Šedivá chodit nebudu.
Ptala jsem se na to gyn dr a ta rikala bez cekani ze muzu.Ale i tak jsem si radeji dala přeliv.
Během těhu jsem si vlasy barvila asi 5x, jinak bych vypadala jak moje babička a dr mi říkala, že to neva...
Ja se snazim ridit zasadou, ze si davam na telo to, co bych byla teoreticky ochotna snist. Pres kuzi se ti vstrebavaji ty veci normalne do tela. Sedivy vlasy bych asi resila hennou 🙂 takhle to mam ja, nevnucuji 🙂
Já se barvila pouze jednou a to tou nejobyčejnejší barvou v sáčcích a to už jsem fakt vypadala hrozne. Ptala jsem se na to kadeřnice jestli to opravdu škodi a prý ano. Řekla mi konkretně jakou látku si mam hlídat to už si ale nepamatuji. Raději jsem to do sebe zbytečne necpala.
Mně se můj gynekolog vysmál, prý bych pak taky třeba nemohla ve městě ani dýchat, kvůli škodlivinám. Barvila jsem se normálně.
@popelka1984 zeby kadernice vedela zda skodi tehulim a co tak to smekam ;)))) ja se barvila v 25tt a pohoda. Zbytecne se dela panika kolem vseho, i ve vzduchu je plno dajrajtu ale rozhodne kvuli tomu dychat neprestanu 🙂
@absintka19 ale tak jasne, rozhodně jsem neblaznila co muzu a nemůžu ale když jsem tuhle informaci zjistila tak jsem si za ni zašla jak to vlastně je a prý by se to nemělo a řekla mi co tam škodi a ze když už musím tak bud henou nebo obyčejnym šamponem přelivem nebo jak se tomu říká
Diky všem za názory. Jsem teď v 19tt a barvila jsem se zatím jednou, teď se chystám obarvit podruhé. Mam názor takový, že pokud by se ženská nebarvila každý druhý den, tak by to vadit nemělo. Jen jsem někde četla, že není dobré dýchat ty smrady, který vznikají při barvení, takže větrat 🙂
@marenkav za tehotenstvi jsem barvena dvakrat, sama jsem si to zjistovala ( samotnou by me to ani nenapadlo resit, ale navedla me na to kamaradka) a pry to nevadi- ptala jsem se na to u me v centru asistivane reprodukce. Kdyz si clovek bude trochu vsimat tehuli tak vsechny chodi krasne upravene a zadne odrosty do pulky hlavy - riziko je ze by barva mohla blbe chytnout vlivem hormonu nebo se mamine udelat spatne z tech výparů a samozrejme by bylo obecne lepsi vetrat at se to zbytecne nedycha, ale nejak bych to nehrotila a sla se zkrašlit - barvy nejsu to co driv a pokud kadernice neni sto let za opickama tak bude mit kvalitni barvy
Mě bylo řečeno od dr. a dalších co dělají ve zdravotnictví kolem těhotných 30 let, že pokud to nutně nepotřebuji, tak ať to nedělám. Přeci jen je to chemie. Celkově se to nedoporučuje. Já ač to bude znít divně, tak když si nebarvím nějak pravidelně vlasy, hodně se mi mastí a dělají lupy. Vydržela jsem to půl roku si nebarvit a pak jsem použila barvu (šampon) o něco šetrnější než barva a ještě těsně před porodem jsem si ji obarvila šamponem. 1000 lidí 1000 názorů.
Ja mela kamarádku kadeřnici. S ni jsem se o tom bavila (sama jsem se v tehu barvila). Do konce 3. mesice barvit vlasy nedoporucovala. A to ne, protože by se mohlo stat neco s plodem, ale proto, ze vlivem hormonu, apod., barva spatne chytá, někdy vubec. Stejne tak jako pri MS. Ja se barvila od 4., pomalu kazdy mesic a vse v pohodě. Maly ma uz rok 🙂
@popelka1984 mám šampon na barvení,taky se odhodlavam obarvit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem se zatím během těhotenství barvila asi třikrát. Nepřeháním to, ale i v tomhle období chci chodit upravena a ne se šedivými vlasy. Ale pokud bych nebyla šedivka tak bych se na to barvení vykašlala 😉 Myslím, že i tak člověk dýchá nedobrovolně různé věci a pokud nejsi bio maniak tak by to snad nemělo vadit 🙂