Ahoj maminy,
Jaky máte názor na "baby shower" neboli těhotenský vecirek?
Mely jste ho nebo chtěly by jste ho od kamarádky uspořádat?
Co jste koupily nebo kupujete za dárek, když se vám v okolí narodí miminko?
Tak tohle se mi opravdu nelíbí, ale to je můj názor. Ségra bude za pár měsíců rodit tak koupím miminku dárek a pak ji to přivezem😀
Kamarádky mi udělali babyshower jako překvápko a do dneška na to strašně ráda vzpomínám! Krásná vzpomínka🙂 dostala jsem plínky, nějaké oblečky, hrací podložku, bryndáčky atd🙂
Nejsem ten typ, kterému by se podobné hurá akce líbily.
vacsinou davam darky po narodeni pri prvej navsteve a opytam sa, co dana mamicka potrebuje. Svagrinej malej sme teraz davali nejake oblecko (to lebo som neodolala), chobotnicku, zinku na kupanie, ovesnu kupel, 4 balicky roznym eko plienok, oball a strikovanu zabku.
Baby shower je na kazdom, ako to citi, ja osobne som nic take nemala a ani som nikdy na nicom takom nebola.
Mě se to nelíbí, asi jsem pověrčivá, ale nezdá se mi vhodné slavit, když to dítě ještě není na světě, takže jsem nic takového neměla ani neplánuju. Jako dárek k narození miminka jsme dávali např nějaký obleček, plínky, hračku apod.
Ne, urcite neni co slavit, dokud neni dite v poradku na svete.
Nastesti mam normalni kamaradky, ktery me znaji a tak by je neco takovyho ani nenapadlo 🙂.
U nás se většinou chodí "do kouta", to znamená návštěva maminky i miminka po porodu, přinesení dárku pro oba. Vzhledem k tomu, že u porodu se může ledacos stát, by mě nikdy nenapadlo dělat oslavu narození dítěte před jeho narozením🙂 Jako dárky se mi nejvíc osvědčily praktické věci, větší oblečky, nějaké hračky, krém na bradavky, čaj pro kojící maminky...
@popelkajurasek Mne to treba prijde jako moc hezka tradice, ac jsem ho sama nemela. Ted bych ho ale urcite neporadala. Je pravda, ze se muze stat cokoli do porodu i pri nem, ale zase clovek by pak nemohl s klidem koupit predem ani plinky, aniz by se nebal, ze se na ne bude doma smutne koukat. Ja k narozeni vetsinou davam kousatko, nejaky kousek obleceni ve vetsi velikosti, pak treba latkovou knizku pro miminko, decku, nejakou latkovou hracku. Nebo se rovnou zeptam, co potrebuji.
Ja teda moc poverciva nejsem, ale v babyshower jsem nikdy nevidela smysl. Možná by me to naopak prislo divný, trapny, desivy, podle tohi, jak by to probihalo. Pokud jako v americkych filmech, tak bych si rekla, ze se vsichni zblaznili a odesla. Navic, kdo v dobe koronakrize organizuje pro tehotnou zenskou party?
@jana_zofie dotaz byl spíše teoretický ,nebyl myšlený na tuto dobu. Je jasné, že normální člověk v této době nebude dělat takovéto akce pro těhule. Ale..(když je zrovna otevřeno) pracuji v Party obchodě (balonky, dekorace na oslavy atd.) a když vím, co jsem nafukovala balonku heliem a co a komu prodávala...lidi se samozřejmě pochlubí...tak se nedivím, že jsme tam, kde jsme. Ale k tomu jsem se úplně nechtěla dostat.
Každopádně děkuji za názor.
Holky, děkuji za Vaše názory. Trošku jsem si myslela, že tohle budete psát.
Byl to spíše teoretický dotaz, než že bych něco chtěla pro sebe či někoho jiného organizovat.
Mně se to také moc nelíbí a radši bych až oslavu po narození. Dárek nosím na první návštěvu, většinou nějaké oblečení trochu větší velikosti, protože na novorozence je výbavička už hotová, nebo hračku, která mě zaujme. Hodně se mi líbilo, když jsem od kamarádky dostala rámeček s datem narození a mírami miminka.
Hm, to su teda nazory. Co je na tom zle ked este pred porodom (ked je na to este cas a energia) pridu kamaratky, pokecaju, daju si nejake dobroty, pripadne prinesu darceky 🤷🏻♀️ Ja som to mala len tak proste doma s par kamoskami, pokecali sme, nasmiali sme sa, dostala som kvety 🙂 tu su vsetky maminy nejake negativne zase
@vladienka Proc negativni?
Chlapi jdou taky zapijet dite az kdyz se narodi 🤷🏼♀️
Mne prijde daleko rozumnejsi, aby kamaradky prisly treba po sestinedeli (nebo klidne i driv, kdyz se na to maminka citi), taky muzou prinest darky, muze se to oslavit a jako bonus uz je miminko na svete.
Nejsem poverciva, treba kocarek uz mame doma, ale fakt nehodlam slavit neco, co se jeste nestalo 🤷🏼♀️
A neni to o zadne negativite.
Nelíbí se mi to. Spíš je to pro mě taková konzumní slavnost o ničem. Líbí se mi spíš předporodní rituály s kamarádkami, což je vlastně to samé, jen víc naše a víc duchovní :D
@ema90 není u baby shower dáno,že to je pouze před porodem...
@popelkajurasek Reaguji na odpoved, kde se bavime o babyshower PRED porodem.
@ema90 ok
@popelkajurasek Přesně, jak některé holky píšou. Je to věc každého. Kamarádka měla, a nepřišlo mi to jako baby shower, prostě jsme malé neco koupily, pokecaly atd. Bylo to náhodou moc fajn 🙂
Ted když jsem nejlepší kamarádce řekla, že jsem těhotná na začátku třetího měsíce, tak jí hned napadlo, at si necháme potom pohlaví říct, ale at to napíše dr do obálky a pak jí to předám a chce nám udělat překvapení. Nechtěla jsem tohle, ale když mi to sama nabídla, tak si na jednu stranu říkám proč ne. Aspon to bude něčím oživené a já jsem pro každou srandu 🙂 Sama bych to nedělala, ale myslím si, že pokud má člověk dobré kamarády a rodinu, tak proč si to neužít i takhle. 😍
@popelkajurasek připravovala jsem takovýto večírek loni kamarádce. Bylo to super! Ale jak ostatní píšou, u porodu se může cokoliv stát a oslavovat miminko asi není úplně ok. Každopádně, my jsme to brali jako poslední setkání maminky s kamarádkama. Prostě jen tak. Udělali jsme to pro budoucí maminku jako překvapení. Domluvila jsem se s kamarádkama které by chtěla na baby shower a rezervovali jsme stůl v restauraci v salónku. Koupili jsme ji pugét květin, balónky s heliem a přinesli jsme ji dárek na který jsme se složili. (vybrala si výbavu do postýlky) Pak když se mrně narodilo, nesli jsme ji dárek každá za sebe domů. Ale byl to skvělý den, moc jsme si to užili, dobré jídlo, káva, zákusek a pokec s přáteli. 😊 Prostě takový ten den pro sebe, než bude mít opravdové závazky. 😊
Já na takové "večírky" moc nejsem. Kupuju dárek pro maminku a miminko až když nás pozvou sami na návštěvu. Nejdřív se ptám jestli je něco, co by se jim hodilo a ještě to nemají. Pokud nic tak dáváme balení plenek, nějakou hračku a oblečení...Nabídnu se, že upeču něco ke kávě nebo připravím chlebíčky, ať nemusí nic připravovat.
Sama bych takový ten klasický americký večírek nechtěla. Balonky, kytky a taková ta strojená zábava mi přijdou jako hrozný kýč. Naštěstí jsou moje kamarádky podobně nalazené, takže až se situace uklidní uděláme si naši klasickou víkendovou akci - na louce, ve stanech a s nějakou dobrotou uvařenou nad ohněm.
@kvetuska145 jojoo, to máme taky v plánu a moc se na to těším 🙂 snad se přede mnou doktor nějak neprokecne :D
@petulinka94 tak drzim palecky at to vyjde jak si prejes😍😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@popelkajurasek Nepraktikuju a nechybi mi, darek pripadne donesu na prvni navstevu. Vetsinou se zeptam, co se jim hodi, nebo nejakou hracku od Lamaze.