Ahoj maminky, zvláště vy, co už máte nějakou ratolest domam co si myslíte o užívání antibiotik v těhotenství zvláště na konci 1. trimestru?
Už se mi měsíc a půl táhne nějaký zánět horních cest dýchací zhoršilo se to. Kdo máte něco podobného za sebou prosím poraďte/ nebo mě uklidněte ať zbytečně nepanikařím dík 😢
ahoj zkoušela sirup stodal ale je to takový nepomůže neuškodí..na příbalovým letáku píšou jen v nutných případech..jenže oni ti slavní gyndaři a porodníci se příliš nezabývají tím co si to dítě přinese do života to pak řešíme mi v poradně poruchy učení a chování atd...ale díky za tip. 😉
Maky, Stodal obsahuje dosť veľa alkoholu, lepší je pre Teba Hedelix, alebo jitrocelový sirup, príp. šalviové pastilky. ATB v tehotenstve sú bezpečné - peniclíny, cefalosporívy a makrolidy. ( Ja som užívala Sumamed - mala som desný zápal dutín ☹ . Malý je O.K. 🙂 )
Ahoj!
Taky jsem prodělala těžší zánět horních cest dýchacích, rýma se mi usadila v levý dutině pod okem, nemohla jsem se toho zbavit a když jsem šla do poradny na kontrolu, zmínila jsem se o tom a sestřička mi doporučila BIOPAROX sprej. Jsou to prý jediný antibiotika co se mohou používat v těhotenství. Stojí to 153,-Kč a bohužel pojišťovna nehradí ani korunu. Sprej se stříká 4x denně ( 2 vstřiky ) do každé nosní dírky a 4 vstřiky do úst. Pomohlo mi to a za 10 dní jsem byla vyléčená. 🙂 V tu dobu jsem byla na začátku 4 měsíce.
lilak, Bioparox je dobrý na zápaly horných ciest dýchacích, ale ak je to nižšie, žiaľ nepomože. Nie je to pravda, že sú to jediné ATB, ktoré sa v tehotenstve možu. Možu sa tie, čo som vypísala vyššie. Sú v gravidite fakt bezpečné. 😉
No doktorka mi řekla to co už jsem psala, asi na to má každý doktor jiný názor.
ATB by mel podle me predepsat jen lekar. Ja je mela v 12-13. tydnu, neslo to jinak. Horecky pres 38 až 39,5, zanet v tele (asi ani nevedeli kde), lezela jsem s tim ve spitale 8 dni, na zenskem oddeleni, takze mi dali ATB, ktere muzou i tehule.
lilak5, písala si, že Ti ich doporučila sestrička 😉 . A ja som písala o tých, čo sú bezpečné v tehu. Každý doktor si x-krát zváži, či a kedy tehotnej ATB predpíše 😕
Jo, sestřička mi to doporučila a doktorka schválila.
Ahoj holky, já tento týden dobrala antibiotika, měla jsem nějakou virózu a vypadalo to, že mi to sleze na průdušky, tak mi dr dala antibiotika, aby se mi to nerozběhlo víc. Brala jsem Rovamycine, v příbalovém letáku je psáno, že se mohou užívat v těhotenství a moje dr. to ještě konzultovala s gynekoložkou. Říkala, že mimču neublíží, ublížily by mu vysoké horečky. Já měla teploty okolo 38°C 3 dny a brala si na to Paralen. Bylo to v 11tt, tak doufám, že to mimču neblížilo a bude vše v pořádku.
tak holky díky moc za všechny odpovědi..nakonec jsem nic nebrala i když mi jedny atb předepsala gyndařka a jedny praktickej...byly to decela silný dávky..a tak jsem to snad zvládla i bez nich...akorát můj praktik. žije v přesvědčení že jsem je brala a nechal mě další 2 týdny doma...s vycházkami 🙂 takže ještě týden je fakt , že ještě trochu soplím , ale nic už nevykašlávám..jen manžílek , kterej měl to stejné si nelehl ani jeden den a taky to podle toho vypadá..měl už tak rozdrážděný sliznice , že mu týden teče krev z nosu..teda né proudem stále , ale pokaždý když trochu víc zabere při smrkání..komu není rady.... 😒 jinak jsem si dovolila nebrat ATB taky proto , že jsem žádný teploty neměla a nějakou zvlášť těžkou zchvácenost taky ne...
Ahojki všem..jsem dva tři těhotná a mám příšerné záchvaty kašle..dostala jsem na plicním ATB Xorimax 250 s tím,že jsou to ATB,které neuškodí..když se to dnes dozvěděla moje známá dětská doktorka tak mi řekla,že jsem ze asi zcvokla,protože to bude,resp.už je pro miminko vražedné..máte někdo zkušenost??
Do 3 měsíce nesmíš nic...taky sme trpěla...i horečky sem měla...pak sem mohla paralen...a teď mám pro změnu ATB... 😒
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Maky, přečti si příbalový leták ATB a poraď se s lékařem 😉 Můj obvodní dr říkal, že to radši nebudem ryskovat, ale zase zánět se dostává i k miminku, takže je to těžko radit. Nezkoušelas nějaké homeopatika?