Apolinář, Gennet, Podolí atd.-1. trimestrální screening

lena_d
22. srp 2014

Ahoj, je mi 29, poprvé těhotná, mám žádanku od lékaře na první trimestrální screening. A nevím, kam jít. Apolinář? Gennet? Podolí? Kde se platí? Kde je to naopak zdarma? A kde se vyplatí si zaplatit? Slyšela jsem, že před 10 lety bylo Podolí extra třídou v prenatální genetice, jak je to teď, nevím. Moc pozitivních zkušeností odsud pacientky nemají. Nechci si připadat, jak na běžícím páse, raději půjdu někam, kde se mi budou věnovat, vše pečlivě ukážou a vysvětlí. Ne že za 8 minut UTZ zaplatím 1.500,-Kč. Láká mě Apolinář i Gennet, ale z výše zmíněných důvodů nevím, kde to bude nejlepší. Znáte jiné certifikované centrum? Poradíte?

cell
22. srp 2014

Byla jsem 2x u Apolináře a byla jsem max.. spokojená, neplatila jsem nikdy nic. Pokud chceš úplný top, zkus ukecat sestřičku při objednání, ať Tě objedná k dr Břešťákovi (ten je tam každou středu) 😉

anushka111
22. srp 2014

Ahoj, já u Apolináře rodila a znovu bych tam k porodu nešla. Zato u screeningů byli velice pečlivý, řekla bych až extrémně, takže pokud ti jde čisto čistě o ten screening, tak apolinář je dobrou volbou - několikrát mě měl i na vyšetření primář, jednou si nebyla doktorka jistá tak ho přizvala, a řekla bych, že ten je opravdu pšička v oboru. Jinak nic jsem za to neplatila - ale byla jsem tam tuším až na výjimečné kontrole ve II. trimestru.

pisisvori
22. srp 2014

Určitě Apolinář. Neplatí se a hlavně to není soukromé jako Gennet, takže jim nejde o výdělek. Sama jsem se přesvědčila a slyšela od mnoha lidí, že v Gennetu si najdou hooodně často nějakou hloupost a pak tě zvou na xx UTZ navíc a jen zbytečně stresují (u mě dolichocefalickou a malou hlavičkou....nakonec vůbec nebyla )...prostě musí vydělávat☹.

zvalentova
22. srp 2014

Byla jsem několikrát v Gennetu a rozhodně ano! U Apolinare je to všechno na šíleně dlouho, spousty ženských, pokaždé jiný doktor, celkově nepohoda.

dituli
2. zář 2014

Ahojte holky, můj gynekolog mě poslal na ultrazvuk v 13tt na Bulovku. Sestřička mi sdělila, že budu za to platit 1000 Kč. Můžu se zeptat, jestli můžu jít jinam kde se neplatí? I přes to, že mě doktor poslal tam? V prvním těhotenství jsem neplatila za nic (to jsem byla těhotná na Moravě) a teď kulím tady v Praze oči. Děkuji za odpovědi.

tynuska1234
12. pro 2019

Ahoj holky.. Chci se zeptat.... 17.12 jdu na krev a 31.12 na screening v jakém patře to je? A kdy se to platí a kde? Děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru