Ahoj holky.Před třemi dny jsem si dělala tt a byl pozitivní.Bohužel jsem prodělal infekci horních cest dýchcích a užívala jsem atb klacid 250.Tak mám obavy,aby bylo vše vpořádku .Nemáte někdo zkušenosti prosím.Potřebuju uklidnit.Na gyndu jsem jdu až v pondělí ať se do té doby nezblázním:(
V takhle časném těhotenství ATB většinou nevadí. Nestresuj se, určitě to bude v pohodě.
Právě v 1. trimestru by se ATB neměla vůbec...mimi se vyvýjí ty nejdůležitější věci....ale já tedy také kdysi v těhu brala Klacid a to jsem vybrala celá 3 balení. A mimi bylo v pořádku...to, že těhu nakonec nedopadlo, mělo příčinu jinde. Teď už s tím stejně nenaděláš a nikdo Ti stoprocentně neřekne, jestli to ublížilo nebo ne....Ale věř, že miminko bude zdravé.
děkuju holky no asi si se fakt zblaznim furt na to myslim.Až jsem z toho dneska uplně zapomněla,že má barča balet.chlap mě taky pořád uklidňuje,jenže nemůžu si pomoct:(
Neboj, tak brzy by to nemělo mít žádný vliv. Miminko s Tebou ještě není propojené přes placentu, je čerstvě zahnízděné, zatím přijímá jen minimum podnětů. Já už teď v těhu měla troje balení atb. a další mi tady leží a přemýšlím, jestli je brát nebo ne.. každopádně je lepší brát atb. než nechat infekci, aby Ti v těle napadla nějaký orgán nebo miminko. Měla jsem po druhém porodu otravu krve a ve vojenské nemocnici mi odmítli dát kvůli kojení atb. - půl roku jsem bojovala s infekcemi po celém těle než se nade mnou smiloval známý dr. z ORL, dal mi atb. a konečně jsem se uzdravila. Tak těch atb. nelituj, je to menší zlo.
@veruska007 taky mě to napadlo...ale většina ATB by se v 1.trimestru neměla právě kvůli tomu vývoji, co vím...ale jak píšeš:zas lepší ATB než marodit a to bůhvíjak dlouho...však sama znáš....
Jsem alergická na Penicilím, těhotný se převážně píše antibiotikum z řady penicilínových, protože je mít nemůžu dostávala jsem právě Klacit takže se neboj, co více když byl malý nemocný po šestinedělí, taky dostal klacid jako antibiotikum 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nikdo žádné zkušenosti....v příbalovém letáku stojí,že by se tento lék neměl užívat v těhotenství pouze ve vážných případech.asi se zcvoknu:(