Ahoj holky,
Nevím jestli tady už tento dotaz byl, ale chci se zeptat, jakou máte zkušenost s věcičkou aniball? A ještě jsem úplně nepochopila, jak balónek vypudit ven 😄. Jsem prvorodička a uvažuju o pořízení, tak budu ráda za každou radu 😁.
@mirrkag Ještě nemám po porodu, ale cvičím s ním cca 2 týdny. Popravdě poprvé jsem měla problém se zavedením. Je potřeba ho dříve přifouknout a nebo si ho tam zavést složený a když už jsem to teda měla, tak přišlo zkoušení poloh a v hlavně : No ty vole jak s nim ven a to ještě není nafouknutý. 😅 Druhý den jsem tomu dala ještě šanci po vaně a šlo to mnohem lépe, určitě nešetřit lubrikantem. Teď už si trénuji u TV a jsem na 28 cm, přišla jsem si na polohy i na to jak ho vypudit, chce to cvičit pomalinku a nevzdat se. Vypuzení bych přirovnala k tlačení na velkou. To poznáš když tlačíš a je to spíš do hlavy, dochází to vzduch a jsi vyčerpaná nebo tlačíš dolů. Hlavně to stačí párkrát a balónek se vypudí spíš sám. Určitě bych do toho šla, jsem psychicky víc v klidu, že mi to jde a pokud nebude nástŕih je to bonus 🙂
Kazdemu sedi neco jineho a je asi potreba to zkusit. Ja jsem treba aniball zezacatku odsuzovala, behem tehotenstvi jsem zmenila nazor a nakonec 3 tydny cvicila, naucila se jak vypuzovat balonek a hlavne zjistila co zhruba cekat. Samotny porod miminka byl oproti kontrakcim v prvni dobe uplne super a dokonce bez poraneni. Takze za me ano 😉
Ještě mi řekněte holky, jak ten balónek vypudíte ven? Postupným tlačením? Ja jsem to z návodu moc nepochopila 🙈
@mirrkag Já z návodu taky ne, za mě je to jako tlačení na velkou. Nevím k čemu jinému to přirovnat. Pardon 😁 Prostě jeď spíš podle svého pocitu. Kdybych to dělala podle návodu, tak ho nedostanu ven. 😄
@gruyerre tak on ani aniball někdy nastrihu / natrhnuti nezabrání 🤷🏻♀️
@veroniquecz já jsem ale díky němu byla úplně klidná a věděla jsem, že to zvládnu. Dobře vím, že kdyby šlo miminko třeba rukou napřed, poranění být mohlo, ale bez toho aniballu by pak bylo ještě horší.
Používala jsem, nakonec jsem se dostala cca na 23cm (což vlastně není moc). Jestli fungoval netuším, jelikož mě nastřílí bez ptani (je fakt, že už jsem tlačila dlouho a po 20h jsem byla unavená..ale stejně no 🤦).
Nicméně mě to dost uklidňovalo, že něco dělám (že se jako připravuji). S tím vypuzením - to se úplně nedá popsat, ale to si právě s tím vyzkoušíš. Prostě bude zatínat spodek, zkoušet ho vtáhnout dovnitř a ven. Samozřejmě kdykoliv ho můžeš upustit/vypustit a vyndat. Na druhou stranu, pokud si ho nepořídíš, tak se neboj, že bys pak u porodu nevěděla jak tlačit 😉 tam je to vážně dost podobné jako když tlačíš na záchodě, vlastně i ten pocit je takový..
Za mě super. Cvičila jsem, vybrala si dobrou porodnici a mnou preferovanou polohu k porodu, suma sumárum bez jakéhokoliv poranění, miminko 3680. Po porodu jsem si pískala, druhý den sem měla pocit, jako bych ani nerodila. Při příjmu se mě i ptali, na kolik sem natrénovala.
Určitě to byl souhrn všech těchto věcí, ale já prostě můžu jen doporučit.
@gruyerre Přesně!! Já taky žádný poranění nechtěla. Představa, že lítám kolem miminka a nemůžu si ani sednout, nebo se normálně vyčůrat... 😐 Prostě jsem všechno dělala proto, aby žádný nástřih nebyl, a doufala, že to vyjde ☺️ Tak vyšlo
@gruyerre jasné, psychicky muže pomoci, ale vyznělo to tak, ze když cvičit nemáš poranění a nastrih a to není pravda vždy.
U prvního porodu jsem použila 3x a porodila 36+6, jestli to bylo tím, to nepotvrdim, ani nevyvrátim. Každopádně jsem měla asi jen 3 kosmetický stehy.
U druhého jsem radši nepoužívala, měla jsem rizikové těhotenství. A měla jsem 2, nebo 3 kosmetické stehy... Rodila jsem klasický na zádech, já tak.chtela, přišlo mi to nejlepsi, ale já měla rychle porody.
Ja cvičila s Epinem, což je v podstatě totéž. Měla jsem z porodu obrovský strach a takhle jsem měla pocit, ze jsem udělala maximum pro hladký průběh (+ různé čaje atd.) a ze to dam. To mi psychicky obrovsky pomohlo. Věřím, ze hlava je pulka úspěchu. Syn mel 3.900g a prolezl tak tak, meli jsme problém s ramínky. I pres to jsem měla 3 mela stehy a mohla se normalne starat, sedet i chodit. Těžko říct, jak moc pomohlo cvičení, ale za me bych do togo sla znovu. Ještě dodam, ze jsem cvicila 3 tydny, vždy nafoukla tak, aby to nebylo bolestive a vytlacila. Takto jsem se dostala na 31 cm.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Za me zbytecnost. Vubec mi nesedl. A nedoporucila mi jej ani moje soukroma PA. Nicmene nedam dopustit na masaz hraze. Mam za sebou dva porody a bez poraneni - masirovala jsem hraz a rodila v poloze, kterou jsem si vybrala (porodni stolicka, podruhe pak na zemi na ctyrech)