Jsem trošku zoufalá. Mám 2 týdny do předpokládaného TP, cvičím s Aniballem 5 dní (je teda pravda, že ob den) a jsem na 19 cm. Myslíte, že když začnu cvičit denně, tak se dostanu na větší objem? U mě je problém v tom, že ať stisknu balónek jakkoliv, vždycky ho vypudím na max. 19 cm. Dnes jsem cvičila snad 30 minut a fakt bylo maximum 19 cm. Na kolik jste nacvičily vy? A za jak dlouho jste se přehouply přes 20 cm a výš?
Tím bych se nestresovala. Před prvním porodem jsem cvičila (asi 20cm bylo max) a stejně jsem měla nástřih. U druhého porodu jsem se na to vyprdla a porodila jsem bez nástřihu. Obojí bylo hodně rychlé a za mě luxusní. Tělo to umí samo porodit, nejsou na to potřeba žádné složité pomůcky. Tělo rodí vlastně "za tebe", ty to jen koriguješ 🙂
Mám asi týden a kousek před porodem. Začala jsem cvičit cca šest dní zpět. Jsem na 25cm, malej by měl mít obvod hlavičky 32, takže jsem se zasekla na představě namačkat cca 27cm. Ale mám dojem, že jakmile jsem se rozhodla jít na tohle číslo, přesně jak píšete, jakkoli to pak nafouknu, skončím na 25cm. Přitom když venku cvičmo foukám, abych se přesvědčila, že třeba na 26cm mám mít třináct stisků (plných) tak stejně vytáhnu 25..:D Možná bych i zkusila to, co psaly jiný holky, že akorát balonek nafukovaly a vytahovaly ho vypuštěnej. Zprvu mi to přišlo kontraproduktivní, teď si říkám, že si i tak tělo zvyká na ten nápor a aspoň se nestresujete cm, stejně Vám to nic nezaručí. Rozhodně nespěchat (vím, že někdo i psal, že prvně dal 14 stisků, já byla první dva dny ráda za tři.:D) a uvidíte, jak bude tělo reagovat. ) třeba Vám právě bohatě stačit namačkat těch 19cm a budete v poho a někdo namačká 35 (to už si ani nedovedu představit) a stejně mu to nemusí pomoct, člověk nikdy neví.🙂
Trénujete elasticitu, to je důležité, neřešte centimetry, připravujete se dobře 😊 Já cvičila taky obden a natrénovala jsem víc hlavně kvůli tomu, že sem porodila až 42tt, tak byl čas 😅😅 V klidu bych obden pokračovala, jak to půjde
Cokoli pomůže trošku zpužnit tu oblast🙂 i 19cm🙂 Já za necelých 14 dní teda měla 27,5cm myslím a teda porod nakonec bez poranění, ale třeba to, že to pomůže jak mám tlačit se u mě nepotvrdilo..stejně mi říkali, že to dělám blbě...ale zas možná to pomohlo k tomu, že jsem něměla nástřih ani poranění..ještě jsem pila maliník a pak hned se začátkem porodu brala homeopatika, tak nevím, co z toho pomohlo (třeba nic a prostě to tak mám, taky může být). Každopádně, lepší méně cm než se poranit..každá trocha pomůže🙂
Vyprdni se na centimetry, dva tydny pred porodem uz takhle intenzivnim snazenim o vypuzeni co nejvetsiho obvodu jen docilis toho, ze si ublizis, natrhnes se nebo cokoliv jineho a to neni zrovna to prave orechove par dnu pred porodem 😉 Annibal by te mel pripravit hlavne na tlak tam dole, ktery pri porodu zpusobi hlavicka tlacisi se ven a potom by sis mela natrenovat, JAK tlacit, do kterých "partii" zabrat, aby balonek a potom i mimco vysel co nejefektivneji ven... Ja pred prvnim porodem trenovala asi dva mesice pred TP, nacvicila jsem 32 cm a pri porodu mi udelali maly nastrih (který by ani nebyl potreba, ale PA uz proste chtela maleho mit venku), syn vazil 3700g a hlavicka 34 cm. Diky balonku me nezaskocil ten sileny tlak na konecnik v poslednich chvilich porodu a vedela jsem, jak mam tlacit. Pred druhym porodem jsem se na balonek vykaslala, nedela jsem nic, zadne masaze hraze a pod. a druhy syn 3800g, hlavicka 35,5 cm, porod bez nastrihu a jen drobounka trhlinka, ktera ani nebyla na siti 😉
Nikdy jsem s tím necvičila ani nemasirovala hráz. První porod tři malé vnější kosmetické stehy (tahali ho kleštěma a bůhví čím) a druhej porod bez jediného stehu. Oba samozřejmě bez nástřihu. Hlavičky 36,5 a 36cm.
Takže asi tak. 🙂 U porodu pracujou hormony, které nikdy nenasimulujes dopředu. Taky hraje roli genetika (to máš jak strie, někdo popraská všude i když se maže 3x denně,někdo nikde i bez mazání) a pak i pohoda u porodu a zvolena poloha na tlačení tak, aby vyhovovala rodičce (klidně na zádech, ale důležité je, aby si zvolila žena v tu danou chvíli). Klidně s aniballem cvič, pokud ti to psychicky pomáhá, ale žádný cm neřeš.
Kamaradka porodila pred tremi dny. Mela radost jak ma natrenovano 27cm, pomohlo ji to psychicky. Nicmene skoncila s nastrihem a vnitrnim sitim. Neumela tlacit. A to jsem ji upozornovala, ze vypuzovani balonku je uplne jiny tlaceni, nez pri porodu. Takze ji spise uskodil i kdyz k porodu sla psychicky nachystana s tim, ze to ma nacviceno 😀
No tak paty den obden to jsou 3 cvičení, ne? Tak to je normální. Já jsem cvičil asi 3 tydny denně, nez jsem nacvičila, nakonec asi 32 cm. Ale 3 cvičení jsou málo, chce to postupovat opatrně a hodně postupně. Já aniball doporučuju, syn měl 4 kg, 54 cm a 37 cm hlavičku a já neměla ani steh 🙂
Já nacvičila tenkrát tuším 28 cm a stejně jsem měla nástřih, nijak velký, ale měla. Ale já mám celkově špatnou elasticitu kůže. I strie mi koncem těhotenství naskákaly na břichu, bocích a zádech a to jsem poctivě mazala. Jinak myslím že cvičení každý den by pomoci mohlo ale určitě bych na to zbytečně netlačila. Zkusit to a pokud to výš nepůjde takto holt nepůjde. Mně to pomohlo alespoň v tom že jsem tlačila tam kam jsem měla.
Ja jsem cvicila 2x denne cca 10-15min a dostala jsem se den pred porodem na 32cm uplne bez problemu
Mně centimetry taky naskakovaly pomalu, dostala jsem se nejvíc na 27, ale obě děti jsem přenášela, takže bylo času dost. Ale jak už tu zaznělo, centimetry nejsou to nejdůležitější. Spíš zjistit o čem to tlačení je, jaká poloha vyhovuje (a každého dítěte jsem to měla úplně jinak) a tak.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem se dostala na max 23cm, cvičila jsem asi 4 týdny. Při tom posledním cvičení jsem si udělala malou prasklinku a tak jsem toho raději nechala. A to jsem na to šla fakt pomalu. Za mě je to hrozně individuální, na kolik se dostaneš, a rozhodně na to nespěchej, dělej jak je to tobě pohodlné. Důležité je stejně si uvědomit to "jak tlačit". Jako znám holky, co se nedostaly nad 20cm a porodili bez nástřihu, a stejně i opačné případy. Takže se tímhle vůbec nestresuj, cvič v klidu a podle sebe, ono to bude dobré 🙂