Angelsounds. V kolikátém týdnu jste si pořizovaly?

lucii732
5. lis 2021

Ahoj, v kolikátém týdnu jste si pořizovaly angelsounds na poslech srdíčka? A jak často je dobré ho používat? 🙂

kaaacaaatkooo
5. lis 2021

Já někdy asi v 8. týdnu a tuším od 9. týdne nebo 10. jsem srdíčko našla. Když už jsem pak časem věděla, kde hledat, přiložila jsem jednou každý den asi na 5 sekund, zjistila, že je vše v pořádku a zase schovala. 🙂 Třista z místa jsem měla ve chvíli, kdy se Tom cca ve 12. týdnu "přestěhoval" a já hledala a nic... ale našla jsem ho. Teď spinká v košíku v kuchyni 🙂)

jjasmina
5. lis 2021

@lucii732 za mě zbytečný stres

ellyem
5. lis 2021

Neměla jsem, nechtěla jsem se zbytečně stresovat.

izzylka
5. lis 2021

8+4tt jsem našla poprvé a pak každý den ráno 😅 vždy mě to uklidnilo...za mě to žádný stres nebyl, spíš naopak ☺

klaarusa
5. lis 2021

Kolem 10-11 týdne. Já jsem tedy byla za něj velice vděčná. A používala jsem ho cca 3x do týdne.

agneska7
5. lis 2021

Když jsem ho měla poprvé tak až kolem 11 TT a potom při dalším těhu jsem našla už 9+ něco , za mě je to super pomocník a bez něj bych prožila celé těhu ve stresu , já můžu doporučit. 👌

martulka88
5. lis 2021

My jsme si koupili doppler - stál nás asi 2500,- a nejlepší investice. Pořídili jsme si ho okolo prvního screeningu a každý den posloucháme, ať jsme klidní, že naše miminko žije. Doteď mne mrzí, že jsme u prvního těhotenství nic takového nepořídili.

daisy95
5. lis 2021

Zbytecny stres..

dixi86
5. lis 2021

Já měla rizikové těhu a naopak jsem se tím uklidňovala, že je prcek v pořádku. A na pohyby a pro tatínka je to skvělá věc. Jedna z top věcí, kterou jsem měla.

janinne7
8. lis 2021

Za me nejlepsi vec na svete! Jsem za neho strasne rada! Zacla jsem pouzivat ve 12 tydnu. Parkrat jsem po nem sahla pro vlastni klid. Gynekolozka nedoporucovala a taky rikala, ze to je stres abych nasla srdicko, ale nikdy jsem s tim absolutne nemela problem a opravdu mi moc behem tehotenstvi pomohl.

ruzova_pastelka
8. lis 2021

Dobré je nepoužívat ho vůbec 😉 Je to zhruba stejné, jako s alkoholem, čím víc ho používáš, tím větší je riziko pro plod.

janinne7
9. lis 2021

@ruzova_pastelka tuhle studii rekl kdo? Proc kdyz cloveka hospitalizuji v nemocnici, tak chodi miminko angel soundem kontrolovat co 4 hodiny? Myslim, ze kdyz se priklada opravdu rozumne na par sekund, aby se clovek jen ujistil, tak to nema co docineni s alkoholem. Treba deci vina nebo piva naopak taky doktori doporucuji. Kamaradce doporucili pit deci piva na paleni zahy.

ruzova_pastelka
9. lis 2021

@janinne7 Naprosto souhlasím, že sklenka vína nebo piva několikrát do týdne je mnohem méně škodlivá, než stejně časté užívání AS 😉

Jinak škodlivost AS je naprosto prokázaný fakt, myslím, že první studii na to téma dělala univerzita Yale, ale dneska už jí zkoumal kde kdo WHO, CDC, FDa, Kochův institut... prakticky všechny v medicíně relevantní výzkumné instituce. Koukni se ke mně na profil, je tam zajímavá diskuse o zákazu /omezení Angel sounds v Německu, tam jsem sdílela několik odkazů přímo na ty studie.

Jinak pokud někde v nemocnici někdo kontroluje těhotné AS co 4 hodiny, tak je to samozřejmě špatně. Bohužel v našem zdravotnictví se ne úplně všude jede podle evidence based medicíny a praktiky poškozující pacienty jsou občas součástí systému, byť se situace rok od roku lepší.

izzylka
9. lis 2021

@ruzova_pastelka no, já bych to zas tak moc neprožívala 🤔 ta minutka denně/obden fakt nic neudělá 😅 škodlivé je i chození po ulici ve velkém městě...vlastně v těhu je "škodlivé" snad vše 🤣 pokud ten angelsound nemá na břiše denně půl dne, tak bych z toho nedělala takovou vědu 😅

ruzova_pastelka
9. lis 2021

@izzylka Každý vnímá jako riziko něco jiného 🙂 Minuta denně ale už je setsakramensky hodně, za minutu už ti teplota plodu vystoupá o cca stupeň (opět odkazuju na studie u sebe na profilu) a to už je pro něj v určitých fázích vývoje velmi problematické.

Samozřejmě je to jako s tím alkoholem, nezdravou stravou, pásem v autě a podobně. Někomu na tom záleží a riziko eliminuje, jiné ženě je to jedno, riskne to a nic se nestane... anebo taky jo, byť je to riziko celkem malé. Jen je asi dobré, když se žena rozhoduje na základě relevantních informací a ne jen dojmu.

gatonegro
9. lis 2021

Já ho dostala darem. Jsem momentálně ve 28 týdnu a použila jsem ho asi jen 3x - poprvé na zkoušku (asi 12 týden) a ty další dvě v případě, že se mi zdálo, že se moc nehýbe. Na uklidnění je to fajn, pokud bych ho neměla, asi bych si ho nechala zkontrolovat raději doktorkou. Jinak mi to připadá zbytečné, pokud se to malé hýbá, tak asi není potřeba zbytečně riskovat (ačkoliv to riziko je asi dost zanedbatelné).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru