Angel sounds bezpečnost/škodlivost

kamia30
7. lis 2018

Maminky, o bezpečnosti/škodlivosti Angel sounds bylo už napsáno mnoho, ale nenašla jsem diskuzi, kde by své zkušenosti napsaly především maminky, které AS používaly již na začátku těhotenství (už v průběhu I. trimestru) a už porodily miminko. Jsou tu takové maminky? 🙂 A jsou vaše děti v pořádku nebo AS přisuzujete nějakou dětskou vadu? Moc děkuji za vyjádření.

gruyerre
7. lis 2018

@kamia30 Nevím o tom, že by byl nebezpečný, ani nevím, jak by to bylo možné. Zkušenost s používáním mám z obou těhotenství, hledala jsem velmi brzo, myslím že jsem zkoušela určitě někdy před 10.týdnem, spíš dřív. Děti jsou v pořádku.

mary.jane
7. lis 2018

@gruyerre tak jde o to, ze je to ultrazvuk. A existuji nazorove skupiny (plus i nejaka studie), ze ultrazvuk tim jak rozechviva vodu a zahriva ji, tak se to diteti minimalne nelibi, pripadne by mu to mohlo i skodit. Proto jsou u nektere matky, ktere ultrazvuk cele tehotenstvi odmitaji. Takze za me - nebala bych se, ze mi angelsound poskodi dite, ale take bych s nim denne nevysedavala buhvi jak dlouho.

leniczka23
7. lis 2018

Tak ja bych pouzivala hlavu..dokud necitis pohyby chapu ze budes pouzivat casteji, ale.jak ucitis pohyby neni duvod pouzivat..samozrejmw.obcas kdyz treba mimise neucitis nebo budes nejista ale jinak zbytecne. Kdyz budes pouzivat s rozumem neni se ceho bat.

gruyerre
7. lis 2018

Asi je lepší to s ním pro jistotu moc nepřehánět...ale myslím že minutka denně nebo ob den, než začne maminka cítit pohyby, neuškodí. Pokud ji to zbaví stresu, připadá mi to přínosné, protože stres škodí miminku určitě, zatímco u angelsoundsu to nikdo neprokázal.
V pokročilém těhotenství, když už jsem cítila pohyby, byl naprosto úžasný pokud se mimi dlouho nehýbalo. Úplně na konci těhotenství jsem miminku 1-2x denně měřila srdeční frekvenci, to mě taky dost uklidňovalo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru