Prosím, nevíte někdo co bych mohla na začátku těhu brát(mazat) na alergii? Brala jsem každý den prášky, ale hned jak jsem se dozvěděla, že se zadařilo, tak jsem je vysadila. A teď se mi to vrátilo 2xtolik☹ Svědí mě celý tělo, ruce a nohy už mám úplně rozdrápaný! ☹ Trpěla jsem právě jenom na svědění kůže, jiné projevy jsem neměla.. Děkuji předem za rady 🙂
Na zmírnění projevů alergie můžeš pít čaj rooibos.
Ale nejlépe asi řešit příčinu. Z čeho máš alergii, svědění?
Děkuji za rady 🙂 Podívám se na to .. 😉
@pampeliska32 No ono je to těžký určit.. Minulý rok jsem byla na alergologii kde mi dělali takové ty testy napíchávání do ruky a vyšlo mi pozitivní vše 😒 Potraviny, pyly, roztoče .. A dál to neřešily. Dostala jsem na to prášky Dasselta a nic víc. Takže vůbec nevím, co mi přesně dělá problém ☹ V červnu jsem se přestěhovala, takže musím najít jiného, lepšího alergologa třeba v Kolíně, nebo někde ..
@petulles zkus si koupit a precist tuhle knizecku.
ono to funguje.
Zafungovalo to u mych deti pred 27 lety a u men taky.
Zatim u kazdeho, kdo zvladl prechod na tento zpusob stravovani.
http://antikvariat-trutnov.com/musime-trpet-ale...
@priefi
o zmenu stravovani, pri niz vymizi alergie, zakladem je nerafinovane stravovani z nehoz nejvetsi zaklad tvori celozrna cerstve namleta obilna kase, ktera se namaci studenou vodou zhruba 6 hodin, je to podle druhu obili a potom se ji takto syrova s ovocem a za studena lisovanymi oleji ci nepasterizovanou slehackou cca 1 lzice. protoze dnes neni mozne nepasterizovane maslo a slehacku skoro mozne koupit, tak zustavaji jako hlavni cast jidla za studena lisovane oleje.
Potom je v knize popsano proc ustoupit od bilkovin, ktere zatezuji organismus a zpusobuji nam alergii. Jedna se predevsim o zivocisne bilkoviny.
Jsou tam nejake recepty jako zaklad stravovani, podle ktereho je mozne se naucit varit.
Zcela se ustupuje od sladkych jidel, ktere jsou slazeny cukrem at bilym ci cukrem hnedym, jakkoli je tento nazyvan prirodnim a zcela se ustupuje od jidel, ktere jsou tvoreny kupovanou vymilanou moukou a od jinych rafinovanych potravin. Taktez od cokolad a kakaa, ktere alergie zpusobuje. Hodne se klade duraz na skutecne dobre a zdrave tuky, zeleninu, varenou a syrovou a cerstve nedoslazovane ovoce. Pokud chleb tak se doporuceje peci si ho sam z cerstve namleteho obili. Dneska je to sranda, my jsme jeste pred 30 lety mlely v mlinku na kavu.
Samozrejme absolutni ustup od salamu a jinych mastnych produktu.
Naopak orechy, predevsim mandle se doporucuji.
V podstate nic co projde potravinarskemu prumyslu rukama ci tim jeho mechanismem zpracovani.
, pokud mozno co nejmene zivocisnych bilkovin, co nejvice prirozenych tuku
@petulles Hmm, to věřím, že je to pak těžké 😏 ale možná bych zkusila i změnu kosmetiky. Pokud máš takové projevy na kůži, může to být něco, čemu jsi vystavena třeba denně. Takže prací prášek, krémy,.. komerční jsou chemie a můžeš mít kontaktní dermatitidu.
@lacehea dekuji za odpoved. Nicmene musim konstatovat, ze tato cesta pro zakladatelku v dobe tehotenstvi neni zrovna nejlepsi 😉 navic nepasterizovane mleko a z nej tedy slehacku muzes ziskat v automatech na mleko, nebo od mistnich farmaru. Ale opet, v tehu nepasterizovane mleko je velice riskantni. Jinak verim, ze tato metoda muze pomahat. Kdyz jsem drzela dietu kvuli kojeni (alergie maleho), tak jsem se citila mnohem zdraveji a lepe, ale kila mi sly rapidne dolu. Ted kdyz uz zase jim vse a nemam nutnost se omezovat, necitim se az tak dobre a kuze taky neni zrovna nejlepsi, ale kdyz nemam ten impulz (vse pro dobro ditete), tak se nemuzu zastacit a dopravam si 😅
Mně alergoložka nechala normálně Zyrtec a jsem v pohodě... Ale samozřejmě pomůže i zdravý životní styl a tak...
Mne dokonce v tehu predepsal zyrtec.V kazdem pripade bych se hned objednala k dr. a domluvila se s tim.Svedeni je projev tveho tela,krem jen upravi kuzi,ale neovlivni svedeni a dalsi priznaky.
Děkuji všem za odpovědi a za tipy 😉 Nakonec mám objednanou v lékárně mastičku Bepanthen Sensiderm krém, je pro miminka, ale hodně jí používají maminky na různé ekzémy a tak. Tak doufám že mi pomůže! 🙂 Přinejhorším si najdu nového alergologa a nechám se znova vyšetřit ..
@lacehea Aha, no to nakonec nebude nic pro mě .. 😉 Věřím, že zdravý životní styl prospívá tělu, jenže já si prostě tyhle věci jako jsou salámy, pečivo a sladké nedokážu odpustit .. 🙂 A myslím, že v těhotenství, by to nebylo dobré pro miminko, přijít o tohle všechno. Já se ráda pořádně najím a jsem spokojená! 😉 Ale i tak děkuji za radu 🙂
Ja jsem se s alergologem radila před otěhotněnìm. Rekl mi, že můžu brát vše, co dosud. Mám také dasseltu.
Mám výbornou zkušenost s domácí konopnou mastí. Ekzémy zmizely
@martina250703 Ty jo, tak to jsem vůbec nevěděla, že to jde .. Já právě u té své alergoložky přes rok nebyla, předepisovala mi to pak normálně moje obvodní a ta mi právě řekla, že v těhotenství se to nedoporučuje .. ☹ Tak si zkusím zavolat na tu alergologii a zeptám se.
Zavolej. Já mám i dýchatko na astma. Neberu dasseltu každý den, i když mám alergii na roztoče. Vlastně v těhotenství jsem ji zatim potřebovala párkrát. Ale počítám že přes pylovou sezonu to bez ní nedám. A alergologovi věřím.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Claritine se muze i v tehotenstvi, jinak nevim porad se s alergologem