Alergie v těhotenství - co na to?

petulles
24. únor 2018

Prosím, nevíte někdo co bych mohla na začátku těhu brát(mazat) na alergii? Brala jsem každý den prášky, ale hned jak jsem se dozvěděla, že se zadařilo, tak jsem je vysadila. A teď se mi to vrátilo 2xtolik☹ Svědí mě celý tělo, ruce a nohy už mám úplně rozdrápaný! ☹ Trpěla jsem právě jenom na svědění kůže, jiné projevy jsem neměla.. Děkuji předem za rady 🙂

darkwitch
25. únor 2018

Claritine se muze i v tehotenstvi, jinak nevim porad se s alergologem

priefi
25. únor 2018

@petulles zkus sudokrem

pampeliska32
25. únor 2018

Na zmírnění projevů alergie můžeš pít čaj rooibos.

pampeliska32
25. únor 2018

Ale nejlépe asi řešit příčinu. Z čeho máš alergii, svědění?

petulles
autor
25. únor 2018

Děkuji za rady 🙂 Podívám se na to .. 😉

petulles
autor
25. únor 2018

@pampeliska32 No ono je to těžký určit.. Minulý rok jsem byla na alergologii kde mi dělali takové ty testy napíchávání do ruky a vyšlo mi pozitivní vše 😒 Potraviny, pyly, roztoče .. A dál to neřešily. Dostala jsem na to prášky Dasselta a nic víc. Takže vůbec nevím, co mi přesně dělá problém ☹ V červnu jsem se přestěhovala, takže musím najít jiného, lepšího alergologa třeba v Kolíně, nebo někde ..

lacehea
25. únor 2018

@petulles zkus si koupit a precist tuhle knizecku.
ono to funguje.
Zafungovalo to u mych deti pred 27 lety a u men taky.
Zatim u kazdeho, kdo zvladl prechod na tento zpusob stravovani.
http://antikvariat-trutnov.com/musime-trpet-ale...

priefi
25. únor 2018

@petulles mi dr.predepsala zenaro na tehu a kojeni, s tim,.ze 1.trimestr nic. Ale i tak jsem se snazila nebrat, jen kdyz mi bylo uz vazne k nevydrzeni a davila se kaslem. Nekteri doporucuji caj manayupa nebo tak nejak, ale nevim, zda lze v tehu

priefi
25. únor 2018

@lacehea mohla bys v kostce popsat o co se jedna?

ssandy
25. únor 2018

@petulles jestli nemas nejaks super silne leky, tak bezne se v tehotenstvi vubec nemusi vysazovat. Je nejlepsi domluvit se s alergologem.Nekomu alergie v tehotentvi temer zmizi, nekomu se zhorsi, nekdo ma reakce stejne.

lacehea
25. únor 2018

@priefi
o zmenu stravovani, pri niz vymizi alergie, zakladem je nerafinovane stravovani z nehoz nejvetsi zaklad tvori celozrna cerstve namleta obilna kase, ktera se namaci studenou vodou zhruba 6 hodin, je to podle druhu obili a potom se ji takto syrova s ovocem a za studena lisovanymi oleji ci nepasterizovanou slehackou cca 1 lzice. protoze dnes neni mozne nepasterizovane maslo a slehacku skoro mozne koupit, tak zustavaji jako hlavni cast jidla za studena lisovane oleje.
Potom je v knize popsano proc ustoupit od bilkovin, ktere zatezuji organismus a zpusobuji nam alergii. Jedna se predevsim o zivocisne bilkoviny.
Jsou tam nejake recepty jako zaklad stravovani, podle ktereho je mozne se naucit varit.
Zcela se ustupuje od sladkych jidel, ktere jsou slazeny cukrem at bilym ci cukrem hnedym, jakkoli je tento nazyvan prirodnim a zcela se ustupuje od jidel, ktere jsou tvoreny kupovanou vymilanou moukou a od jinych rafinovanych potravin. Taktez od cokolad a kakaa, ktere alergie zpusobuje. Hodne se klade duraz na skutecne dobre a zdrave tuky, zeleninu, varenou a syrovou a cerstve nedoslazovane ovoce. Pokud chleb tak se doporuceje peci si ho sam z cerstve namleteho obili. Dneska je to sranda, my jsme jeste pred 30 lety mlely v mlinku na kavu.
Samozrejme absolutni ustup od salamu a jinych mastnych produktu.
Naopak orechy, predevsim mandle se doporucuji.
V podstate nic co projde potravinarskemu prumyslu rukama ci tim jeho mechanismem zpracovani.

, pokud mozno co nejmene zivocisnych bilkovin, co nejvice prirozenych tuku

pampeliska32
25. únor 2018

@petulles Hmm, to věřím, že je to pak těžké 😏 ale možná bych zkusila i změnu kosmetiky. Pokud máš takové projevy na kůži, může to být něco, čemu jsi vystavena třeba denně. Takže prací prášek, krémy,.. komerční jsou chemie a můžeš mít kontaktní dermatitidu.

priefi
25. únor 2018

@lacehea dekuji za odpoved. Nicmene musim konstatovat, ze tato cesta pro zakladatelku v dobe tehotenstvi neni zrovna nejlepsi 😉 navic nepasterizovane mleko a z nej tedy slehacku muzes ziskat v automatech na mleko, nebo od mistnich farmaru. Ale opet, v tehu nepasterizovane mleko je velice riskantni. Jinak verim, ze tato metoda muze pomahat. Kdyz jsem drzela dietu kvuli kojeni (alergie maleho), tak jsem se citila mnohem zdraveji a lepe, ale kila mi sly rapidne dolu. Ted kdyz uz zase jim vse a nemam nutnost se omezovat, necitim se az tak dobre a kuze taky neni zrovna nejlepsi, ale kdyz nemam ten impulz (vse pro dobro ditete), tak se nemuzu zastacit a dopravam si 😅

leni09
25. únor 2018

Mně alergoložka nechala normálně Zyrtec a jsem v pohodě... Ale samozřejmě pomůže i zdravý životní styl a tak...

linee
25. únor 2018

Mne dokonce v tehu predepsal zyrtec.V kazdem pripade bych se hned objednala k dr. a domluvila se s tim.Svedeni je projev tveho tela,krem jen upravi kuzi,ale neovlivni svedeni a dalsi priznaky.

petulles
autor
28. únor 2018

Děkuji všem za odpovědi a za tipy 😉 Nakonec mám objednanou v lékárně mastičku Bepanthen Sensiderm krém, je pro miminka, ale hodně jí používají maminky na různé ekzémy a tak. Tak doufám že mi pomůže! 🙂 Přinejhorším si najdu nového alergologa a nechám se znova vyšetřit ..

petulles
autor
28. únor 2018

@lacehea Aha, no to nakonec nebude nic pro mě .. 😉 Věřím, že zdravý životní styl prospívá tělu, jenže já si prostě tyhle věci jako jsou salámy, pečivo a sladké nedokážu odpustit .. 🙂 A myslím, že v těhotenství, by to nebylo dobré pro miminko, přijít o tohle všechno. Já se ráda pořádně najím a jsem spokojená! 😉 Ale i tak děkuji za radu 🙂

martina250703
28. únor 2018

Ja jsem se s alergologem radila před otěhotněnìm. Rekl mi, že můžu brát vše, co dosud. Mám také dasseltu.

zlobitko
28. únor 2018

Mám výbornou zkušenost s domácí konopnou mastí. Ekzémy zmizely

petulles
autor
28. únor 2018

@martina250703 Ty jo, tak to jsem vůbec nevěděla, že to jde .. Já právě u té své alergoložky přes rok nebyla, předepisovala mi to pak normálně moje obvodní a ta mi právě řekla, že v těhotenství se to nedoporučuje .. ☹ Tak si zkusím zavolat na tu alergologii a zeptám se.

ishumisz
28. únor 2018

@petulles tak zrovna prumyslove zpracovane potraviny by diteti rozhodne nechybely. Naopak zaradit ovoce, zeleninu, orechy, zdrave tuky, cerstve maso a ryby.. pak by te i presly chute na ty nezdrave veci. 😋

martina250703
28. únor 2018

Zavolej. Já mám i dýchatko na astma. Neberu dasseltu každý den, i když mám alergii na roztoče. Vlastně v těhotenství jsem ji zatim potřebovala párkrát. Ale počítám že přes pylovou sezonu to bez ní nedám. A alergologovi věřím.

petulles
autor
28. únor 2018

@ishumisz Ovoce, zeleninu, maso samozřejmě jím 😉 Jím prostě vše, co se může v těhotenství. A co vím, tak nepasterizované produkty se v těhotenství nesmí. Chci říct, že přecházet na jiný styl stravování a omezovat se, se mi opravdu nechce .. 😉

ishumisz
28. únor 2018

@petulles o mlecnych nepasterizovanych vecech nic nepisu ☺️ jen kdy jindy venovat cas vyberu kvalitnich potravin nez v tehotenstvi 😀 Smozrejme si ale dospela a svepravna a jez co uznas za vhodne 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru