8. tt a vše mi chutná jinak, neustálá hořkost na jazyku. Někdo podobně?

lenule86
26. zář 2022

Ahoj těhulky, trpím dost silným nechutenstvím, užívám tabletky torecan na zmírnění zvracení. Ale vždy když se odhodlám něco pojíst, chutná mi to úplně jinak, než si pamatuju před těhu.A bývá mi z toho pak i dost nevolno. Především, když mám chuť na něco sladkého, okamžitě první chuť po zakousnutí je hořkost na jazyku, brr. Měla jste to taky některá podobně? Můžu doufat, že to s pokračujícím těhotenstvím nějak přejde? Předem děkuji za reakce.

lenerka1
26. zář 2022

Ano, celý první trimestr jsem měla různě podivně v puse po jídle a nejhůře po sladkém, nevěděla jsem, čím to přebít, furt hlava v ledničce...no v třetím trimestru jsem si to vynahradila a jedla sladké na kila 😁

lentilkah
26. zář 2022

Mela jsem horkost v puse skoro cele tehotenstvi, vsechno chutnalo jinak, nejcasteji jako drevo nebo piliny 🙈

helen_h
26. zář 2022

@lenule86 Já cítila obzvlášť po sladkém neustálou silnou kyselost, až se mi z toho zvedal žaludek. Nezbylo než sladké skoro nejíst a jinak jíst prostě na hlad, žádné chuťovky mě nelákaly, když po všem ta kyselá pachuť...

lenule86
autor
26. zář 2022

Aha, takže nezbývá, než čekat, až to prostě zase přejde. 🙈😅. Nejvtipnější to je ale při vaření. Vím, jak chci aby jídlo chutnalo, když ho vařím. Ale když ho během procesu ochutnávám, tak to prostě tak nechutná. Takže když není jiný ochutnávač, nezbývá mi než dochucovat od oka🙈😅.
No a jím pouze abych zahnala hlad, požitek veškerý nulový
A to je pro mě strašný. Vždycky jsem si ráda pochutnala na dobrém jídle. Teď můžu jen vzpomínat🤮.
No jo,tak ať žije požehnaný stav😉😁.

lenule86
autor
26. zář 2022

@helen_h ano po sladkém mám taky kyselou pachuť v puse a nepomáhá si ani vypláchnout pusu vodou..
Kartáček a pastu zvládnu max.1 x denně,jak se mi z toho navaluje...😅😅.

lenule86
autor
26. zář 2022

@lenerka1 tak nezbývá mi, než doufat, že to za pár měsíců přejde🤦😁

gdpr
27. zář 2022

Ja som presne celý minulý týždeň (8tt) mala horkú chuť v ústach ale našťastie už to samé prešlo ale nechutenstvo ďalej ostalo do všetkého sa musím nútiť jesť lebo všetko mi divne chutî 🤦‍♀️ zatiaľ za tehu som schudla už 3kg 🙄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru