Ahoj, jsem po 2 ZT a ted jsem těhotná potřetí. Dnes sem byla na kontrole, plod odpovídá tydnum, ale zatim bez srdíčka :( . Jaké máte zkušenosti ?
@novamamina ja doufám 🙂 v patek jdu zase na kontrolu, Dr. říkala ze by tam uz ale srdíčko být mělo, bez boje to ale nevzdám a radikální řešení pokud nebude problém odkladam !
to je snad jeste brzy..vyckej
Ahoj, srdíčko sice začíná bít někdy 5+4tt, ale jde to vidět jen na opravdu hodně kvalitním ultrazvuku, který nemá každý gynekolog=) většinou je mají spíš ve větších centrech/některých nemocnicích a na soukromých gyn.klinikách. My viděli srdíčko v 6+4tt, ale prcek byl ve skutečnosti kvůli posunuté ovulaci jen 6+0tt. Každopádně pokud naprosto přesně na den nevíš, kdy byla ovulka, tak bych se vůbec nevzrušovala. A i kdyby, tak každý prcek roste jinak rychle, takže prostě počkej=) Většinou si právě proto lékaři zvou na první návštěvu těhulky až okolo 7-8tt ;) aby je zbytečně neplašili, že srdíčko ještě není vidět..
Klid. U obou děti bylo srdíčko vidět až někdy kolem 8tt. Dřív doktorka ani neobjednávala,právě kvůli tomu že nic není pořádně vidět.
Nejlíp uděláš když budeš v klidu,nenervuj se a těš se na prcka. Pokud to má vyjít,tak to vyjde. Když ne,nic stim stejně neuděláš.
Vím,lehko se to říká,ale věř tomu.
A moc držím palce ať tentokrát to dotáhnete až do konce. 😉
@trochustesti Ahoj ja byla na UZ v 5+3 a srdicko jeste nebylo videt...a na dalsi kontrolu jdu az v 11tt.tak snad bude vse ok...Ale u prvniho tehu jsem mela srdecni akci az 6+5
V tvé situaci bych v pátek na kontrolu nechodila, ale počkala klidně dva týdny, aby výsledek ultrazvuku už znamenal jistotu a ne ve stylu uvidíme, počkáme, ještě je šance, zbytečně se tím případně budeš nervovat.
Mám za sebou také jedno ZT, takže chápu tvoji nervozitu, ale při druhem tehu jsem měla srdíčko taky až na kontrole v 7tt. Když jsem ho uslyšela měla jsem hned slzy štěstí v očích. Přeji, ať srdíčko je a pohodové těhotenství 😉🍀
@trochustesti Ty já to také tak měla. Byla jsem těhotná 5tt a dr. mi řekl, že tam ještě nevidí srdeční akci, ale že je to normální, že to může být už otázka dnů, ale věřím, že až půjdeš příště, že už srdíčko uvidíš. 🙂 Já z toho také byla trochu špatná, ale je to individuální a za dva týdny jsem šla znovu a dočkala jsem se. 🙂
@trochustesti Ahoj já byla před týdnem na první kontrole, podle vypoctu to mel byt 6tt, ale na ultrazvuku nebylo nic vidět, doktor říkal že to vidí tak na 4 až 5 tt a objednal mě za 14 dni, že už by mělo být srdíčko. Takže taky čekám. 🙂 Snaž se být v klidu protože to stejně nemůžeš ovlivnit a nervama a stresem si nepomůžes. 🙂
V 6+3 dle utz (5+6 dle MS) jsem měla jen krásný souměrný žloutkový váček. Dr. mě objednal za necelé 3 týdny a to už srdíčko bylo 😉 Jít na další kontrolu po pár dnech nemá absolutně žádný smysl podle mě.
Babička říkala, že oni chodili k dr. až ve 3 nebo 4 měsíci a děcka zdravé... my chodíme k dr. pomalu 3 dny po oplodnění, jí to přijde nahlavu.
@trochustesti doktorka tě objednala na moc brzy po první kontrole (jinak se zdá být kompetentní?), zkus si tam zavolat a posunout nenápadně termín o týden dva, na něco se vymluvit... Takhle se může stát, že tam ani v pátek ještě nic neuvidí (z naprosto přirozeného důvodu) a zase tě bude stresovat...
Držím palec 🍀
První kontrolu jsem měla v 5+6 a taky bez srdíčka. Za další dva týdny už srdíčko bilo.
@lavender19xx
Rekla bych, ze doktorka je kompetentni, akorat nektere maminky si nechteji nechat vysvetlit, ze to je brzo. Prikladem je moje kamaradka, ktera kolem 4 tydne nepolozila telefon, dokud ji sestra neobjednala na UT a vydupala si i krevni testy, proste odmitla opustit ordinaci. Samozrejme ani srdicko nebylo slyset a testy byli taky hodne nizke. Dalsi tri tydny byla v neskutecnem stresu, nedala si domluvit ani kamaradkou (mnou), chodila na UT kazdy tyden. Moje gyn. pred 8t neobjednava, asi vi proc.
Já vůbec nechápu, proč o tom, že není vidět srdíčko, ti doktoři mluví. Prostě mají oznámit velikost plodu a stáří, a objednat na příště. Já měla dost blbé gynekology, ale s tímhle mě nestrašili a srdíčko nahlásili, až bylo vidět. Tak nestresuj a držím palečky 🙂.
@vanea právě ze opravdu nevim. 7.5 začal samovolny potrat a v červnu uz MS nepřišla jen sem zaspinila, takže kdy byla ovulace se neví ani příznaky sem nezaregistrovala. Moc děkuji 🙂
@rebe souhlasím, ale pro mě je větší trest cekani :(
@kacasa nic jiného mi nezbývá 🙂
to je ještě strašně brzy. My měli srdeční akci až 6+3, v 6. týdnu těhotenství ještě nemá smysl na gyndu chodit 😉
@renca1978 za tak dlouho ? Páni, to je pro mě silena doba, ale verim ze i me to čekání čeká. 🙂
První kontrola 6+0 Dr rikal ze srdíčko nevidi ale ze to muže byt tim utz o tyden pozdeji uz bylo vidět. Držím palce
@no_title jasný, ale výpočty od poslední MS a pak ultrazvuk zas vypadal jinak, protože 7.5 zacal samovolny potrat... Co je ale kladné je, ze ultrazvuk je lepší a lepší. 😍
mě taky u obou AZ kolem 7/8 tto neboj, vydrz, ver, drzim🙏
Moc, moc všem děkuji za příspěvky a přeji bezproblémové těhotenství a pevné zdraví vám i miminkum ❤
@barchen to je pak smutné, dopadlo jí to aspoň dobře? Já jen tím myslela, že doktorka mohla říct i Bé, když už řekla Á... mohla sdělit- "srdíčko ještě nevidím, ale to je v tomto období normální." 🙂
Pokud se mi zadaří (snad už brzy), tak vím přesně, na kdy se objednám, tady na koníkovi se člověk dost poučí 😉.
Holky já jsem taky byla na první kontrole 10.7.... 5+4tt plus mínus a srdíčko ještě nebylo vidět pan doktor říkal že tak za 14 dní by už mělo být vidět takže jsem objednaná na příští pondělí. 🙂
Tak ja začala spinit 😢 byť utz byl pěkný a v pořádku a paní Dr.říkala ze se to muze po vyšetření stat, je to pro me špatné znamení 😔 zapomela sem dodat ze od začátku beru utrogestan... nam ten mrňous snad není souzeny 😖
@trochustesti Voda s citronem +navysit davku Utrogestanu.Pokud nekrvacis jako pri MS jeste neni nic ztraceny....Drzim palce
@lavender19xx
Ani ne. Ona je fajn kamarádka, miminko by moc chtěla ale není ochotna tomu obětovat cokoliv ze svého životního stylu. Přeji Vám hodně štěstí 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@trochustesti já měla srdíčko až někdy 6+4, nebo tak nějak. Proste v sedmém týdnu. Vydrž 🙂.