4. těhotenství a 3 císařské řezy

dadushe
21. říj 2016

Ahoj všem.
Dneska jsem byla na kontrole na gynekologii, protože už 16 dní špiním po menstruaci. Doktorka zjistila, že jsem v 8 tt. Mám doma 3 děti, nejmladší má 7 měsíců a nechala jsem si u posledního císaře udělat sterilizaci (podvazem). Otěhotnět jsem musela v době, kdy jsem skončila kojení, potom mi přišli 2 menstruace a stejně je to tam. Doktorka nechápe, já nechápu taky. Jsem z toho úplně v prdeli. Je to strašně brzo a byl by to 4. císař. Má tu někdo zkušenost? Máte některá za sebou už 4 císařské řezy? Jaké bylo těhotenství? Fakt nevím co dělat, za každou reakci budu vděčná.

annasmyckova
21. říj 2016

@dadushe ufff tak to musí být šok, radu nemám, jen Ti přeju moc síly a moudrosti v rozhodování.. Jednou jsem viděla kdysi na ČT dokument o rodině s hodně dětmi, všechny císařem...(v nějakém křesťanském magazínu), sice měli problém s doktory, nicméně děti i maminka všichni zdrávi.

soopy
21. říj 2016

@dadushe Zdravím 😉 před čtyřmi lety jsem byla v podobné situaci, s tím rozdílem, že třetímu bylo 8 měsíců, když jsem otěhotněla počtvrté. Teď mám za sebou 5 SC, každé těhotenství bylo celkem bezproblémové. Znám maminy, které mají za sebou 7 i 11 SC, tím nechci ovšem říct, že máš jít v jejich šlépějích a že to i v tvém případě bude bezproblémové. Jen si řííkám, že když si to maličké k vám našlo cestu i přesto, že jsi po sterilizaci, má to svůj důvod 😉 Rozhodně se nezastávám názorů, že 2-3 SC a dost a pokud žena i přesto otěhotní, tak ji doktoři ženou na potrat. Snad jsem trochu poradila, povzbudila 😵

aronek
21. říj 2016

@dadushe ahoj, moc ti neporadím. Já jsem teprve potřetí těhotná a čeká mně třetí císař. Sterilizaci jsem odmítla, prostě se na to necítím. Nějak nejsem zastáncem definitivních řešení. Co ti na to řekla dr? Mně ten můj straší už teď u třetího 😨 Brzo to je, ale pokud to budou hlídat, tak by se to snad dalo. Záleží i na rodině, jak přijme další dítko. Můj přítel se cuká i u třetího 😝 Protože mně to zajímalo, načetla jsem pár případů více císařů, ale žádný nebyl tak blízko jako u tebe 😕 držím palce, aby to dopadlo co nejlépe pro tebe tvou rodinu 😉

salenas
21. říj 2016

ahoj, čekám své 4 , a císařovna jako hrom 🙂 držím ti palečky v tvém rozhodnutí jak dál.

@annasmyckova taky jsem o té mamince četla, česká žena a 11 dětí císařem 🙂

@soopy strašně krásně napsaný názor, nenásilně s povzbuzením.

dadushe
autor
21. říj 2016

Před chvílí manžel volal doktorovi (přednosta gynek.porodnického), který mě operoval i sterilizoval co se staloˇ. Řekl, že jsem jedna z 1000, taky nechápal. V pondělí k němu půjdeme na konzultaci s tím jak to vidí, operoval mě a má mou operační zprávu. Řekl, že mi rovnou nachystá papíry, tak se obávám, že mě bude tlačit na potrat. Jsem úplně prázdná a bez emocí, asi tomu pořád nevěřím. Manžel se z toho sesypal a rozbrečel...už teď si připadá jako špatný otec protože se nedokáže rozdělit pro všechny děti. Má velký strach, říká, že to nezvládne. Doktorka mi říkala, že do 26 tt by to bylo v pořádku, ale potom je to riziko čím dál větší. Musela bych drže dietu, aby nebylo dítě tak veliké, žádné vitamíny...prý by mě nejradši ke konci viděla v nemocnici = 2 měsíce. Mám 3 malé děti, jsme sami a těžko nám má kdo děti pohlídat. Nevím co dělat.

dadushe
autor
21. říj 2016

@soopy A jakébylo těhotenství, sledovali tě víc, byla jsi v nemocnici? Mohla jsi nosit toho staršího? Asi jsi to taky neplánovala takhle brzo, co....doktoři jak reagovali?

soopy
21. říj 2016

@dadushe Nechtěla jsem to tu více rozebírat, abych pak třeba nebyla slovně ukamenována...ale nedá mi to...Co se týče dětí, tak jsme s manželem v tom měli hned od počátku našeho vztahu jasno a to, že každé dítě, za všech okolností příjmeme, i kdyby to ohrožovalo můj život. takže jsem byla imunní proti všem názorům, které byly v rozporu s našim přesvědčením...takže ať si říkal kdo chtěl co chtěl. počínaje rodinou, "přáteli" a nakonec i doktorama, kteří to vždycky viděli černě, poněvadž je přece pro ně jednodušší poslat matku na potrat, než aby pak matka měla zdravotní komplikace, v nejhorším pak konec smrtí jí nebo i dítěte a doktor nakonec žalobu na krku, co si budeme namlouvat. Když jsem byla s nejmladším v porodnici, tak jsem se nestačila divit, co všechno se muselo podepisovat, jen aby zdravotnický personál byl chráněn před případnou žalobou. Takže se pak nedivím postojům doktorů, ale tím je neobhajuji. Ano, přiznávám bylo to těžké, a to hlavně po psychické stránce, poněvadž než povzbuzení a gratulací k o čekávání dalšího přírustku jsem se většinou dočkala odsouzení, pohoršení,...po fyzické stránce to tak náročné nebylo a vůbec jsem nebyla nijak více doktorama hlídána, jen při každé kontrole gynekolog měřil jizvu, nic víc. a v posledních měsících těhotenství jsem se možná trochu sama hlídala, ale malého jsem v pohodě nosila. žádná dieta, žádná nemocnice a pod. Ono taky co doktor, to jiný názor. Jeden dr. tvrdí, že po dvou sc by žena neměla už otěhotnět a já jsem šla po dvou sc dokonce třetí rodit přirozenou cestou, ale maličký měl nožky omotané v pupečníku, tak to nakonec po dlouhém porodu skončilo sc.
Samozřejmě, že jsem si vždycky byla vědoma všech rizik, ale ty děti mi prostě za to stály a budou stát.

dadushe
autor
21. říj 2016

@soopy kdo by kamenoval kdyz nechodil v tvých botách, ví prd. Manžel je proti, řekl mi ze dalsi uz nezvládne. Jsem v tom sama. Ziju 420 km od své rodiny a neni kdo by pomohl s dětmi kdybych musela do nemocnice...☹ připadám si v tom úplně sama

beisis
21. říj 2016

@dadushe Manželovi bych dala čas. Ale nenech se do ničeho nutit. Nemáš v okolí nějakou kamarádku nebo někoho kdo by ti mohl pomoci? Nemyslela bych hned na nejhorší, vše se dá zvládnout, když člověk chce. Hlavu vzhůru a držím moc palečky 🙂

kacca11
21. říj 2016

@dadushe dala bych na manzela. Jeho se to tyka take, kdyz se s tebou neco stane, odnese to on.

aronek
21. říj 2016

@dadushe můj přítel se takto zachoval u třetího. Že ne a ne, že je starý a bla bla bla. Jenže u mně to bylo jednoduché. Mám velkou podporu své rodiny. Né, že by byli nadšeni z dalšího dítka, ale hlídají pomáhají a pod. Takže jsem mu s naprostým klidem řekla, že jestli má problém, tak může odejít. Dost dlouho se mnou nemluvil, ale teď jak se blížíme do finále, tak je celý poprděný 😀

kacca11
21. říj 2016

@aronek to je drsne. Pro me je muj muz rovnocenym partnerem, nedokazu si predstavit se k nemu zachovat takovym zpusobem...

soopy
21. říj 2016

@dadushe více v IP

annasmyckova
21. říj 2016

@kacca11 mě by zase přišlo drsné podstoupit potrat jenom kvůli tomu, že se muž na to "necítí"...vím, že u zplození jsou oba, ale ženská psychika je křehká a muž nebude žít s traumatem, že zabil dítě. Znám jednu ženu, kterou partner nepodržel a přenesl na ní svůj strach, jak to zvládnou a ona na něj dala a už mnoho let to v sobě pořád má, že si měla malé nechat...a svému muži to má za zlé, že ji nepodržel...to je druhá strana mince...
Ale je jasné, když jde o život maminky i miminka, tak je to na ní, aby se rozhodla...proto zakladatelce přeju hodně zdraví, a moudrost a klid do duše.

kacca11
21. říj 2016

@annasmyckova jenze ctvrty cisar je riziko pro celou rodinu. Myslim, ze muz nechce zustat se tremi nebo mozna ctyrmi detmi sam. Do toho ma hodne co mluvit. Ono nejenze je zenska duse krehka, ale ona i ta muzska.

Mam v rodine zenu, ktera byla v podobne situaci. Cekala xte dite, chtela ho, ale probrali to s muzem a nenechali si ho. Dneska vidi, ze muz mel od zacatku pravdu, ze by nemohla ohrozit uz stavajici deti a muze.

kacca11
21. říj 2016

@annasmyckova jinak samozrejme at se rozhodnou jakkoli, doufam, ze to dopadne k jejich zdravi a spokojenosti. Jen chci rict, ze je potreba myslet i na ostatni a nebrat muzuvnazor na lehkiu vahu jen proto, ze ona chce dite. Pokud dite, takve shode s muzem.

lamia
21. říj 2016

@annasmyckova Bohužel mám v okolí úplně stejný případ.

somalicats
21. říj 2016

@kacca11 Čtvrtý císař může být riziko a nemusí, to je případ od případu a nelze takhle paušalizovat. Navíc žádná metoda antikoncepce není 100%, ani podvaz, to by se ty vaječníky musely odstranit úplně. Takže on i ten chlap je zodpovědný za to, k čemu došlo, a že případné ukončení těhotenství bude na psychiku jeho ženy darda, i když si to spolu odsouhlasí. Rozhodně bych ale neustupovala partnerovi v tom, že on si to dítě nepřeje nebo se na něj necítí, bez skutečně závažného důvodu, o kterém bych věděla. Pak to do budoucna v tom vztahu dobrotu neudělá.

aronek
21. říj 2016

@kacca11 drsné to bylo, ale nic jiného si nezasloužil. Jako on se necítí a já zabiju dítě v sobě? Nikdy bych si to neodpustila a hlavně to neudělala. Já bych zůstala se třema zlatíčkama a byla bych na tom líp, než řešit to, že jsem na přání partnera jedno zabila a nemohla bych se na něj podívat.

dadushe
autor
21. říj 2016

Manžel ma hlavně velký strach. Třetí těhotenství nebylo úplně jednoduché, bolela me dost zada, asi jak jsem nosila prostředniho, který jeste nemel dva roky kdyz se třetí narodil. Vyrobily se mi velký křečový žily, rozjelo se autoimunitni onemocnění štítné žlázy, cukr byl hraniční. Malý se narodil s 3,7 kg a od 30tt mi hrozil předčasný porod:( on se o me hodne boji, boji se i o moji psychiku, jsem 7 let na mateřské. S dětmi mi hodne pomáhá, je to skvělý otec, no tíži ho starost o finanční zabezpečení rodiny, jednou dostal výpověď a to jsme jeste neměli tenkrát hypotéku. Je to hodný chlap, úplně ho to vzalo:( Nemůžu do toho jit sama. Uz tak jsme na 3 deti jen my dva...jedna babička pracující a daleko, druha je jakoby s počínající demenci takze na její pomoc s nelze spoléhat:(

dadushe
autor
21. říj 2016

@lamia to mi ani neříkej:(

kacca11
21. říj 2016

@aronek asi nebudu komentovat, vznikla by zbytecna hadka. Muj pohled na vec je hodne odlisny od tveho.

@somalicats ano, i ten chlap je zodpovedny. A nejspis proto ma nazor takovy, jaky ma.

shine2015
21. říj 2016

@dadushe myslim,ze kdyz si mimi naslo cestu...podle me kdyz tvuj muz uvidi ze miminko chces a na potrat ne ze by ses s tim psych nesrovnala,tak vychladne a podpori te....
Ono kdyby te podporil hned tak by se ti taky jinak rozhodovalo....
Ty si dokazes predstavit jit na potrat?

koolombina
21. říj 2016

Mohu se zeptat co konkrétně se stalo, že sterilizace nezafungovala? Jsem potřetí neplánovaně těhotná, budu mít 3 děti během necelých 4 let. Při třetím císaři chci též podstoupit sterilizaci přerušením vejcovodů. Opravdu bych nechtěla být v tvojí kůži, nedokázala bych na ten potrat jít☹ Když dostalo šanci to třetí, proč ne to čtvrté že?
Držím palce, ať to s manželem spolu vyřešíte. Jinak maminka @aajda je také počtvrté těhotná a má 3 CS za sebou.

somalicats
21. říj 2016

@kacca11 Problém je, že rozhodnutí o tom jít na potrat/nejít na potrat není totéž, jako rozhodovat o tom, jestli si jako rodina pořídíme auto. Nevím, jestli máš děti nebo kolik jich máš, nevím, jestli jsi někdy prodělala potrat (klidně i spontánní), ale on ani ten spontánní potrat není pro psychiku moc příjemný, hormonálně seš prostě nastavená jinak a pokud Ti chlap řekne, že dítě nechce, tak nad tím prostě nemávneš rukou. Stejně tak pokud víš, že to těhotenství pro Tebe bude rizikové, a potrat je rozumné řešení, i tak se tomu budeš do poslední chvíle aspoň podvědomě bránit, i když rozumově si to zdůvodníš. V tomhle logiku nehledej, žádná není. Chlap to takhle neprožívá.
Zakladatelce bych doporučovala klidně i víc názorů od lékařů, zda zrovna její těhotenství bude natolik rizikové, že by ji ohrožovalo na životě, teprve pak bych řešila případné přerušení.

olicka1
21. říj 2016

@dadushe Tak ta pracující babička se k vám přestěhuje a pomůže ti se 4 miminkem.Je to přeci jednoduché,co řešíš? Přece mimi.nezabiješ,protože se manžel hroutí.Příště se bude hroutit z něčeho jiného ,takhle se chlap nechová.

kvakuska
21. říj 2016

@olicka1 si děláš srandu? Dítěti život dát a babičce ho "vzít"? Babička si svoje dítě/děti odchovala, nemůžeš ji nutit, aby překopala celý svůj život, přestěhovala se 400km kdovíkam a starala se o vnoučata ...

dadushe
autor
21. říj 2016

@shine2015 pro me je to zlo. Bojím se ze se s tím reálné nikdy nevyrovnam. Bylo by to těžký i v případě, ze bych měla 3 deti přirozeně..jenže tohle je i o zdravotních rizicích. Nemůžu si jit lehnout do porodnice, nejde to...manžel musí do práce a nemůže se starat sám o deti i kdyz je v tom kovaný a umi me zastoupit.

kika_21
21. říj 2016

Holky, chce to čas, babičku neřešte, on se tatík uklidní.Není to tragedie, on na to taky přijde.Kdyby něco, tak děti k nám, já je pohlídám-u nás už se ztratí-5 nebo 8, 😀 muž si ani nevšimne, končí na jaře a v létě až po 22. hodině, to už budou všichni spát!

olicka1
21. říj 2016

@kvakuska Já být tou babičkou a dozvědět se to,tak už u nich jsem naložená a pomáhám.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru