Maminky, nechtěně se mi i přes antikoncepci podařilo otěhotnět. Bylo by to pro mě čtvrté dítě. Že jsem těhotná vím jistě, ultrazvuk ukázal embryo a obří hematom, takže to nevypadá vůbec dobře. Příští týden už by měla být vidět už i srdeční akce. Moje poslední dvě těhotenství byla také s hematomem a mám z nich dvě krásné děti. Bohužel ze všech stran, kupodivu kromě manžela, slyším, že mám běžet na potrat, protože zničím život sobě i dětem. Jedna z babiček dokonce prohlásila, že moje děti jsou hloupé, protože mám tři a není na ně tolik času jako třeba na dvě a se čtyřmi to bude ještě horší. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem rozhodnutá miminko si nechat, pokud bude vše v pořádku, ale okolí na mě tlačí čím dál víc, abych ho dala pryč a už začínám mít nervy na pochodu.
@tomikjoejoe Okoliu do toho nic neni, ak chcete vy s manzelom dalsie dieta, je to len vasa vec. A deti urcite preto hlupe nemas, to su blbe reci babicky, ktoru stve, ze ti nemoze rozkazat a tak sa snazi manipulovat takymito nezmyslami. A okem toho, deti su uzasne stvorenia 🙂 Hematom som mala pri prvom tehu tiez, velky 9x8cm a mam krasnu dceru. Drzim palce a nenechaj sa okolim stresovat.
@tomikjoejoe Ano, příbuzné nejsou vždy nadšené. Ale nejsou to rodiče dítěte-nevychovávají ho, neživí. Je to věc Tvá a manželova.Počet dětí si stanovily obvykle na 2, někdy i na 3. A pokud jde o ničení života, tak to asi měl být vtip.Vždyť se jim věnujete-nebo snad jsou děti řízené mobilem a Ty v práci do 20 ti hodin?Je opravdu prima mít velkou rodinu. Obohacuje to nejen děti, ale i nás oba.Doufám, že když to říká nejsterší dcera, myslí to tak.Újmou netrpí. Teď patrně vyleze z postele a dostanu vynadáno, že sedím u PC-tak raději končím.👧👶
@tomikjoejoe Také se hlásím do klubu maminek 4 dětí. Nám se stalo něco podobného- Když jsme v červenci zjistili čekáme 4 , byl to šok. Manžel nechtěl ani slyšet a teď ? Už se těší až se nám Martínek nebo Adélka narodí. Děti máme 19 -10-7 - Je pravda , že u moře jsme nebyli ale jezdíme s dětmi pod stan na ryby. I dcerka je vášnivou rybářkou. Takovou dovolenou naše děti milují a těší se na další. A dárky? V rámci možností se snažíme jim splnit přání. Nemají každého půlroku nejnovější mobil, nemají čtyřkolku - jako kamarád .Ale mají jeden druhého a už teď je vidět že jsou to nejen sourozenci ale i kamarádi a můžou se spolehnout jeden na druhého a to je to nejdůležitější. Nikdy jsme od nich neslyšeli ten m to a já chci taky. Máme to štěstí že máme domeček a dětí mají ten "luxus " že má každý svůj pokoj, mají i své domácí zvířátko. A rodina? také na nás koukali jako na blázny že si necháme 4 té. No a co , nikdo z nich nám děti neživí, nepere na ně, nevaří jim . ....... Neřešte rodinu a užívejte si. Vy a manžel to miminko chcete a to je důležité.
Babicka by se mela stydet toto vypustit z pusy! Mame deti tri do 5ti let a je to v klidu.....obcas me napadne myslenka na ctvrte,ale ro me bylo tehu narocne....
Ja bych babicku poslala nekam. Misto aby vymyslela jak vam pomoct tak toto rict....je to husa.
Miminko bych si nechala. Vse ma svuj duvod a to ze si k vam naslo cestu taky...drz se a vubec s nikym o tom nediskutuj. Je to vase vec.
A to ze mas deti hloupe,na moji povahu bych je k ni nedavala....toto rict o vnoucatech......vrchol.
Také jsem maminkou 4 dětí -7 let, 4 a půl, 2 roky a 1rok. Nejmenší jsou od sebe jen 15 měsíců. Když jsme mojí mamce řekli, že čekáme 4 miminko, odosudila nás, pohádala se s námi a už rok a půl s náma nemluví. Slyšela jsem od ní hodně ošklivá a urážlivá slova. Přitom nám děti nehlídala, nepomáhala nám s nima a tak jí další miminko v ničem neomezilo. Přesto dokázala být tak zlá . A podle manželovi maminky jsme úplně blbí a pitomí, ani jí se naše děti nijak nedotýkají, nic po ní nechceme.
Nikdy mě nenapadl potrat (přišla jsem 2x o první dvě děti v 6 měsíci těhotenství) tak každé dítě je pro mě dar. V pátek to bude rok co se náš nejmenší syn narodil a ten rok byl pro mě nádherný. Malý je zlatíčko, nejhodnější miminkmo ze všech našich dětí. Ostatní děti jsou z malého nadšené. Jsem šťastná že všechny děti máme. Protože před 8 lety, jsem si od Ježíška přála jen jedinou věc a to být mámou. Přeji Vám krásné a zdravé miminko.
Přidávám menší update - momentálně jsem 8tt, srdíčko bije, bohužel mám hematom zatím třikrát větší než miminko, takže beru utrogestan a doufám, že to dopadne dobře. Nešetřím se vůbec, to se třemi momentálně nemocnými děti opravdu nedá. Tak snad to dobře dopadne a v létě nás bude o jednoho víc ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tomikjoejoe ahoj, babicka je sama hloupa, promin. My jsme taky 4 sourozenci (vlastni) s 1,5-2 roky rozestupem. Planovani jsme byly jen dva. A ver mi, ze hloupi nejsme ani jeden. Mame vystudovane vysoke skoly i s Ph.D. Vsichni z nas jsme se dokazali vlastni pili a pracovitosti vypracovat a mame se dobre. Nasi se nam venovali jak to slo, oba bezne delnicke profese a rozhodne nemuzu rici, ze bychom nejak stradali. Pravdou je, ze financne to nebylo lehke, hodne veci jsme dedili po sobe jako kola, lyze, obleceni. Nedostavali jsme nakladne darky a pokud ano tak spolecne jeden( pc) a taky jsme prezili. Takze pokud jsi rozhodnuta neres to je to jen vase vec a nikoho jineho. Deti vyrostou, budou si hrat hodne spolu a budou si pomahat. My dodnes s brachama mame velmi hezke vztahy a drzime pri sobe i presto, ze kazdy uz mame davno sve rodiny. Pro Vas to bude trosku honicka, ale moje mamka rikala, ze nejhorsi byly dve deti a potom tri nebo ctyri, ze uz bylo jedno🙂 drz se a at ti to dopadne jak si prejes.