Ahoj, chci se zeptat jestli je 3D ultrazvuk jen abysme se podívali jak náš prcek vypadá nebo mi doktor i řekne jestli je všechno v pořádu ? Zkrátka k čemu je 3D ultravuk dobrý?
Jj, přesně tak, je to komerční utz, nic se tam nehledá, max. pohlaví 🙂 Já jsem váhala, zda jít i ve druhém těhotenství, protože je dražší a v minulém těhotenství jsme skoro nic neviděli... Ale zjistila jsem, že mi ho proplatí pojišťovna, tak jsem byla a fotky mám moc pěkné 😉
My jsme byli u pana doktora, který si nejprve vše zkontroluje na normálním UTZ - srdíčko, rozštěpy, ledviny, atd. A až teprve pak najede na ten placený 3D utz. Už se mu prý stalo, že při tom 3D objevil závažné vady, tak to radši vše zkontroluje předem, aby rodiče ušetřil případnému o to většímu zklamání. ASle myslím, že tenhle přístup je spíš výjimečný:(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, na tomto ultrazvuku se vývojové a jiné vady nezkoumají, aspoň nám to tak řekli. Jde jen o to, že vidíš miminko líp než na normálním ultrazvuku, trvá dýl a většinou ti dají CD s videem nebo fotkama. 😉