Ahoj holky, maminky. Jdu na optání. Jsem v 30tt , v noci nemůžu pořádně spát. Když konečně usnu tak se mi v poslední době stava, že mě vzbudí to, že se nemůžu nadechnout. Rychle si sednu a musím to rozdychat nabrat kyslík. Máte některá zkušenosti? Mám z toho dohodneme špatný pocit, taky mi dělá hodně špatně spani na levý bok, to je mi až na omdleni...
@1nadenka1 ano měla jsem to taky tak. Nemohla jsem už vubec ležet. A jednou jsem si blbka lehla na záda úplně bez polštáře a jak jsem usinala tak jsem se cítila, jak kdyby mi někdo šlápl na krk a nemohla jsem se vůbec nadechnout, myslela jsem, že omdlím, tak jsem si rychle sedla a pak stoupla a ještě jsem si rozbila hlavu o radiátor. Prý se nemá v těhotenství ležet na zádech v takové poloze, že to utlacuje dolní dutou žilu.
Pak jsem spala buď vsedě, záda jsem měla hodně podložená polštáři nebo na boku, ale to jsem byla celá vypodlozena velkým kuličkovym kojícím polštářem.
@1nadenka1 Já ve druhém těhotenství tolerovala jen pravý bok. V prvním jsem spala na pravým a nevyspala se.
Dite tlaci na dolni dutou zilu a tohle je dusledek. Resenim je nespat na zadech, ale na levem boku.
Mě se to u dcery (1.těhu) v těchto tt stávalo i přes den, a chytala jsem u toho solidní paniku, protože mám vpáčený hrudník, navíc neuvěřitelně rachitický (nacpat tam plíce je náročné i bez těhotenství), ale pak jsem si řekla, že jestli to má tělo zvládnout, zvládne to, jestli ne, tak prostě umřu, ale s těhotenstvím už nic nenadelam a pro to miminko má smysl to risknout. To mě z nějakého důvodu naprosto uklidnilo a za pár dnů (týden? Dva?) zmizelo i to nepříjemné nedychani, jak se dcera posunula níž 🙂 pak už mě to budilo jen v noci, a to možná byla už jen ta dutá žila, nevím.
Uf, nerada na to vzpomínám. Trápilo mě to dlouho během těhotenství. Vždycky jsem myslela, že snad umřu 😕 v klidu jsem spala a najednou jsem se vzbudila a lapala po dechu. Dýchací cesty úplně zablokované. Úplně jsem sípala a nebyla schopna popadnout dech. Rychle si v panice a šoku sednout a vstát a zkoušet se nadechnout 🫣 po prvním případu jsem začala spát v polosedu na radu gynekoložky. Ale u mě to moc nepomohlo. Bylo jedno, v jaké pozici jsem spala, vlevo, vpravo, na zádech, vsedě… Stejně se mi to několikrát stalo i přes různá opatření. Potom jsem se už bála i chodit spát…. Pomohl porod, i když můj poslední případ se stal v porodnici den po císaři a to dokonce během dne za bdělého stavu v polosedu a s miminkem v ruce 😣 A tam to diagnostikovali jako panickou ataku…
Držím palce, ať tě to přestane trápit co nejrychleji 🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@1nadenka1 Mně se to také stávalo v pokročilém stavu těhotenství. Hlavně, když jsem se ve spaní přetočila více směrem do pozice na zádech.