30. DC a hCG 71, není to málo?

no_title
29. pro 2016

Holky, už zase vyšiluju, potřebovala bych uklidnit 😀
Jsem 30. DC a mám 2 dny zpoždění, včera duch na testu, dnes ráno na krvi HCG 71. Není to málo? Všude vidím u holek den po vynechané MS mnohem výraznější testy a většinou i vyšší HCG z krve, tak mám trochu strach. Je to v podstatě moje první těhotenství, které neskončilo s první menstruací, dlouho vymodlené, takže mám ze všeho trochu obavy.

puutalo
29. pro 2016

Jak jsi zjistila tu hodnotu HCG?

lucinka58
29. pro 2016

@no_title Určitě nevyšiluj 🙂 Každá máme HCG jiné. Hlavní je, aby HCG rostlo, není důležitá jeho výše. A je možný, že ti dýl trvalo zahnízdění embrya, takže proto je HCG jaké je. Ale je fakt, že jedna hodnota nic určitě nevypovídá. Hlavní je, aby se každé 2-3 dny zdvojnásobila. Klidně si zajdi třeba v pondělí jako samoplátce na krev na zjištění HCG a uvidíš jestli povyrostlo 🙂

no_title
autor
29. pro 2016

@puutalo šla jsem do odběrového centra na krev jako samoplátce. Nebyla jsem si jistá, zda ten test byl pozitivní nebo ne.

puutalo
29. pro 2016

@no_title Počkala bych si na prokázání těhotenství přímo v ordinaci gynekologa. Do té doby to jsou jen zbytečné odhady, tak ať to máš jisté.

lucinka58
29. pro 2016

@puutalo No jooo, jenže potvrzení těhotenství je ještě tak týden, dva v nedohlednu 😀 Naprosto chápu pisatelku - já to teď v čtvrtým těhotenství měla taky tak. Šla jsem den po zpoždění na krev, pak za 3 dny a pak za další 3 dny. První odběr jsem si platila a prokonzultovala s doktorkou a pak už další odběry dělala ona. Ale je fakt, že já měla po druhém potratu, tak jsem byla nervní.....

puutalo
29. pro 2016

@lucinka58 Psala jsem to z vlastní zkušenosti. První těhotenství mi bylo potvrzeno v 5tt, ale bylo nakonec zamlklé. Takže jsem teď šla ke gynekoložce až mezi 6 a 7tt, protože do té doby by stejně nic víc nezjistila.

lucinka58
29. pro 2016

@puutalo Jooo, přesně to jsem psala. Na ultrazvuku to stejně nejde dřív jak v 7 vidět. A víc průkazný je až srdíčko cca v 8 tt 🙂 A je fakt, že i kdyby jsme se stavěli na hlavu a chodili na ultrazvuky i na krev obden, tak s případným nezdarem nic neuděláme.... Prostě příroda to mnohdy zařídí za nás....

puutalo
29. pro 2016

@lucinka58 Je to přesně tak, jak píšeš. Dokud nebude potvrzené srdíčko, jsou tyhle dohady a odhady jen navíc. To období od pozitivního testu do potvrzeného srdíčka se mi zdálo jako nekonečné, ale co mi zbývalo...

lucinka58
29. pro 2016

@puutalo Já bohužel vím, že ani srdíčko nic neznamená..... ☹ U mě vždycky je nejhorších těch prvních 12 týdnů 🙂 Pak se mi trošku uleví až po NT screeningu 🙂

astyna
31. pro 2016

testy ale ukazují daleko nižší hodnotu, takže // už musíš mít úplně stejné 🙂 ve 30.DC jsem měla sotva znatelnou čárku, takže HCG kolem 10-19...

Víc ti řekne gynekolog, ale s návštěvou vyčkej, at pak nejsi zase ve stresu, že něco není ještě vidět. Já jsem šla až v 8.tt

heduskak
27. led 2017

@lucinka58 mohu radu? Ovulaci jsem mela 16.1 a minuly patek jsem mela ruzove spineni asi uhnizdovani, dneska jsem delala test ale ne z ranni moci a nic. Mohlo by byt jeste brzo na testovani? Ms mam dostat 30.1 tak test udelam az 31.1 nebo 1.2 aby bylo neco videt. Doufam teda ze ms neprijde 😉

absintka19
27. led 2017

@heduskak jak vzdy rikam, na co se stresovat, test je vhodne delat tyden po vynechani MS 🙂 aby bylo vse jasne

heduskak
27. led 2017

@absintka19 jo u syna jsem delala az po tydnu vynechani. Ted jsem nedockava proste 🙂

lucinka58
27. led 2017

@heduskak vyčkej a uvidíš 🙂 Když nedorazí MS, tak testni 🙂

heduskak
27. led 2017

@lucinka58 počkám az par dni co neprijde ms udelam 😉

puutalo
27. led 2017

@lucinka58 Poprvé jsem měla zamlklé bez plodu ve váčku, tak jsem také podruhé čekala až do screenngu ve 14tt. Až poté jsem začala věřit, že se něco odehrává.

markiiska
27. led 2017

@heduskak je to brzo.ja mela 2carky 11.den a to jen lehce viditelny.pokud bylo spineni v patek tak je to dnes 8.den.takze nejdriv tak v utery 🙂

heduskak
27. led 2017

@markiiska diky udelam tak v utery 🙂 pak sem dam vedet. Dekuji 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru