3. těhotenství. Opět císař nebo bych mohla i klasicky?

salinecka
1. lis 2020

Ahojte maminy mam na vas otazku.
Mam 2 syny ( 8 let a 6 let) oba jsem porodila cisarskym rezem a nedavno jsem zjistila ze jsem tehu.
Myslite ze budu opet rodit cisarakem nebo bych mohla rodit klasicky ? Ja si prave myslim ze asi pujdu cisarskym rezem kdyz uz jsem byla 2x ale radsi se chci optat vas maminek , jestli by se tu nenasel stejny pripad nebo dotaz.
Dekuji vam s pozdravem S.

llluckaaa
1. lis 2020

Ahoj, po dvou sekcích jsem byla opět těhotná a v porodnici mi řekli, že mě v ČR po dvou sekcích nikdo přirozeně neodrodí, že je to příliš velké riziko ☹ Takže mě čekala automaticky další sekce. Nevím o nikom, kdo by tu rodil po dvou sekcích přirozeně.

lolam10
1. lis 2020

To zalezi na stavu jizvy...mne bylo doporuceno po 2cs jit na nej i potreti(ale mam mensi vek.rozestup mezi detmi).nebranila jsem se.ale slysela jsem o pripadech kdy se to zkouselo prirozene...nicmene sance ze to nakonec skonci opet sekci je uz celkem vysoka takze za me zbytecnej risk a stres...

salinecka
autor
1. lis 2020

@llluckaaa dekuji ja se jen ptam ci by to slo..ale samozrejme pocitam s cisarem.

salinecka
autor
1. lis 2020

@lolam10 dekuji 😉

llluckaaa
1. lis 2020

@salinecka Jasně, já jen předávám informace, které jsem se dověděla v naší porodnici v rizikové poradně 😉 Možná záleží i na porodnici, jak se k tomu postaví ☹

veritanas
1. lis 2020

@salinecka přidej se na Facebooku do skupinky VBAC a Hbac a tam najdeš ženy, co rodily přirozeně po dvou sekcích...😁 Jsou tam a jde to, jen bude horší najít někoho, kdo bude ochoten do toho s tebou jít...

pabka
1. lis 2020

Osobně znám kamarádku, která po dvou sekcích porodila přirozeně. Lze to, ale porodníci z toho nadšeni nejsou...

2hanah
1. lis 2020

@salinecka
@llluckaaa je tady už stará diskuse o tomto tématu, sama jsem to řešila před dvěma lety. Kámoška takhle jela rodit z Prahy do Ostravy, chtěla rodit po dvou sekcích přirozeně a tam jí to umožnili, nakonec ale při porodu opět sekce, jizva na tom nebyla dobře. A pak vím, že se na to ženské ptají v porodnici ve Vyškově, tuším. Možnost tu je, ale nikoho takto nenabádám, jen zmiňuji, já jsem také porodila třetím císařem, ale já kvůli mému zdravotnímu stavu, který komplikoval průtoky u dítěte a při porodu by se udusil, jinak jizva byla v pořádku a otvírala jsem se normálně, na ten císařský řez jsem přijela s rozjetým porodem a otevřená na 4cm, takže nebýt těch špatných průtoků, asi bych to zkusila, PA se taky tvářila, že to šlo dobře a zkusila by to, kdybych já byla zdravá a bez těch komplikací s průtoky. Hodně záleží na jizvě, v jakém je stavu a jak se pak chová při porodu, jak drží u sebe a nerozestupuje se a taky na tom, proč byli ty císařské řezy před tím.

fafetka
2. lis 2020

@salinecka záleží jak se to bude vyvíjet s jizvou. A taky z jakého důvodu byly ty dvě sekce před tím? Já měla první dceru akutním cs. Ostatní dvě děti prirozene. Druhé jsem rodila 9let po prvním a jizva byla ok. Ale kamarádka rodila po první cs po třech letech a zase rovnou cs naplánované protože první porod se tak ukončil kvůli nepostoupeni(za 12h se otevřela jen na 3) a protože ta jizva byla ztenčena. Ono asi lepší než riskovat rupruru🙈hodně štěstí 🍀

salinecka
autor
2. lis 2020

Dekuji vsem co jste odepsali

ol12
2. lis 2020

@salinecka Moje kamaradka porodila prirozene po dvou sekcich. Prirozene rok po sekci. Jizvu mela v poradku. Mela stesti na doktora, ktery to chtel zkusit a zbytecne nerezat. Take mam za sebou dve sekce posledni byla pred rokem a planujeme jeste jedno miminko a doufam, ze si posledni miminko odrodim prorozene. Budu to resit s doktorem uz od zacatku. Samozrejme jen kdyz bude vse v poradku a duvod sekce nebude jen to, ze jsem tak rodila 2x.

potaplice
2. lis 2020

Záleží taky jaké k těm dvěma sc byly důvody.

elencze
2. lis 2020

jde to, ale vždy se musí posoudit konkrétní případ. Pokud je jizva ok a není jiná indikace pro císaře, než způsob porodu v minulosti, tak některé porodnice přirozený porod podpoří. Ve svém okolí vím třeba o Krnově. Co nejde ani po jednom císaři je přirozený porod do vody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru