Chce se zeptat, už tři dny v sobě, nemůžu udržet vůbec nic, několikrát denně zvracím, a celé dny, mám nevolnosti, za dva dny mám - 1.5kg je nutná návštěva nemocnice, nebo stačí počkat na kontrolu u mého gyn. ?
Určitě bych do nemocnice zašla,už nezodpovídáš jen za sebe,ale i za miminko. Já začala zvracet a měla silný průjem zničehonic ve 12tt, trvalo to 6hodin, pak jsem na záchodě zkolabovala, vezla mě do nemocnice sanitka a tam jsem byla 2dny na kapačkách a potom ještě 2dny a jsem za to ráda. Ty kapačky byly jako spása a hlavně mě hned prohlídnul doktor 😉
Osobně bych šla buďto dneska na pohotovost, nebo maximálně počkala do zítřejšího dne (podle toho, jestli se cítíš, že to zvládneš) a hned ráno bych žhavila telefon a volala spíš praktikovi, event. teda gynekologovi a domluvila se s nimi.
Tech -1,5 kg je ztracena voda, tak zkus hlavne do sebe dostat nejake tekutiny, treba po lzickach, v lekarne si muzes koupit Kuliska na doplneni mineralu a v pondeli bych zavolala gyn, ze se prijdes poradit, prip. ti napise Torecan. Ja bych do nemocnice urcite nejela.
Doporučila bych pohotovost, píchnout Torecan, nechat si předepsat čípky a v pondělí k doktorce.
Já bych asi nejela do nemocnice, ale zkus hodně pít a zítra zavolej na gyn. a oni už ti poradí. Pokud teda nemáš 30 kilo a neomdlíváš..
můžeš to mít i z tepla a změny počasí,takže pokud chceš vyčkat,tak hlavně zklidnit žaludek,tak takovou tvrdší dietku-začít suchýma starýma rohlíkama,hořký černý čaj,a jestli si troufneš,tak osvědčený recept-dvě deci kokakoly a do toho trošku rumu-jíst po lžičkách jako lék-zklidňuje žaludek i střeva,pokud to zabere je vyhráno a můžeš poma
ličku přidat suché brambory,rýži,vývar-uvidíš,jak budeš pokračovat,hlavně musíš pít,aby jsi nebyla dehydrovaná
Raději bych zašla do nemocnice, já takhle zvracela v 18.t. Měla jsem od rána šílený křeče a když jsem pak večer začala zvracet, tak jsem hned jela do nem. a týden si mě tam nechali, dávali mi čípky a po 3 dnech mi chtěli už píchnout kapajdu s výživou pro mimčo, ale naštěstí jsem přestala zvracet, tak jsem tomu unikla. Hlavně mi zkontrolovali mimčo, jo a ještě jsem měla magnesko, že se může rozbláznit děloha.
nejlépe pros sebe uděláš, namíchej si skleničku vody asi se 4 lžícema cukru... Je to sice hnusný, ale aspoň po lžičkách do sebe dostávej.... V takovýhle situacích je nutný cukr pro jakýkoliv výdej...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A za jak dlouho ji mas? Zalezi na tom, jak se citis. Kolabujes? Mas kila kde brat nebo jsi spis vyzle? 3 dny neni tak moc. Pokud to bude pokracovat, meli by ti udelat interni testy z krv, jestli ti neco nechybi a kdyz budes porad takhle zvracet, tak ti asi daj ten torecan, ale to je dost hnus. Rika se, ze pokud zvracis vic nez 6x denne, tak by se s tim melo neco delat.