Ahoj holky, včera jsme měli s manželem takovou menší debatu na téma, že bych na sebe měla dávat víc pozor🙂)Podle mého názoru je manžel přehnaně starostlivý...nejradši by byl, abych už byla celé dny doma a nevystrčila paty...že prý můžu kdykoli rodit, že se mi může cokoli stát a budu si to pak vyčítat. Bydlíme 15 min vlakem za Prahou, takže za půl hodky jsem v pohodě v centru a můžu si nakupovat atd, ale jemu se to zdá riskantní. Já se cítím dobře, jasně, jsem unavenější, nevydržím chodit po krámech celý den...ale myslím, že když se dvě hodky pocourám někde po krámech, že mi to fakt neublíží... pořád slyším, že do mě někdo může v metru strčit, můžu spadnout na eskalátorech atd...abych jela autem, to se mu zdá snad ještě horší🙂 nechci se s ním hádat, ale tohle mi přijde fakt přehnané...a trčet mezi 4 zdmi už mě fakt nebaví...kord když manžel chodí z práce pozdě...tak už se fakt nudím. Navíc představa, že pak s kočárkem bude vše ještě složitější...Jak to máte vy? Co děláte těch posledních pár dní před porodem? Taky máte tak starostlivé muže?🙂
Já jsem musela každý den aspoň chvíli na vzduch. Mezi 4 stěnama je to trochu depresivní. Nehledě na to, že z 12 dní může být daleko víc, že. 🙂) Já jsem nakonec 14 dní přenášela a představa strávit měsíc zavřená doma? Ani náhodou! 😀
Je na místě být opatrnější, ale všeho s mírou. S mimčem se pak třeba dva týdny vůbec nedostaneš z domu a to bude teprve psycho s tím nevyspáním, bolavým tělem a vším tím okolo. Takže užívej, dokud můžeš. 😉
To znám, mě zase říká ať to netahám, to nedělám, jenže čekám druhý a tímhle těhotenstvím tak nějak proplouvám, že ani nevím že už jsem v 8 měsíci 😀 mám 2,5 litého syna a normálně ho zvedám, děláme blbosti, schody vyběhnu jako kdybych ani neměla břicho 😀 a pořád mi ani nepříjde, že jsem těhu takže pořád jen slyším ať se šetřím a kde si co si. Ale já si říkám, že pokud se cítím dobře, tak proč to nedělat není to nemoc, že 😀 a je hezký, že má strach než mít doma někoho kdo by nebral ohledy a třeba vyčítal, že doma jen ležíme a nic neděláme 😀
ja se mu nedivim, taky bych byla nervni spis z toho titulu, kde vas clovek potom ma hledat a ze by taky nemusel stihnout prijet atd...
uprimne zavidim, ze mate vubec naladu mezi lidi chodit, a kor v Praze, ja tam teda jezdim co nejmene, pac na ty bezdaky, spechajici magory s mobilem v ruce fakt nemam naladu...
Asi to vidím z jiného úhlu já jsem od 5tt jen ležela několikrat v nemocnici takže jsem byla poté ráda, že můžu ležet celý den alespon doma. Vychýzky jsem poté měla jen 4 hodiny a stejně jsem nikam nechodila když malinko pominulo riziko tak jsem občas někam zašla a poté zas měla nakázaný klid. Chápu být doma je hrozné a neutíká to, ale taky bych už takhel asi nikam moc necourala spíš jen někde v okolí.
Tak je od něj hezký, že má starost, mně manžel říkal, že když už musim denně chodit 10km se psem, že si mám brát mobil, aby mě kdyžtak podle GPS v oboře našli, ale jinak mi do "vycházek" nekecal 🙂
@magdanaty Je to od něj hezký, ale blbě se dá spadnout třeba i doma ve vaně 😉 Já bych se s ním domluvila na kompromisu, buď že třeba týden před termínem budete doma anebo nebudete jezdit každý den / tak často. Aby viděl vstřícnost.
@magdanaty Manžel trochu přehání, ale neměj mu to za zlé, má o tebe strach, to taky o něčem svědčí 😍 Lepší než kdyby tě posílal pro pivo, no ne? 😉
Jestli plánujete i druhé v nějakém menším rozestupu a zadaří se, pak budete na tyhle chvíle vzpomínat s úsměvem 😀 Užívej si tu péči, zbytečně nepřeceňuj síly, ale ani se zbytečně neomezuj 🙂 Těhotenství není nemoc (obvykle), jen je člověk obvykle prostorově výraznější a neohrabanější 😉
Nooo já se s manželem taky dohadovalo. Chtěla jsem trajdat a uzivat si. Pak ale následoval porod o týden dřív. Porodila jsem za 4 hodiny od první kontrakce. A byly opravdu intenzivní a bolestivé. Když jsem si pak zpětně uvědomili co by se stalo, kdyby mě to chytlo někde mimo domov. Bud na sebe opatrna, budeš maminka.🙂
Můj manžel je taky takový, když jedeme spolu MHD a nikdo mě nepustí sednout, úplně šílí a vymýšlí katastrofické scénáře, jak nabouráme nějaké auto a já upadnu nebo mě někdo praští do břicha. Když jsem mu navrhla, zda bychom nešli na Signal festival, vybavil si tu hromadu lidí a zase začal vymýšlet, co se může stát. Nelámu to přes koleno, tak holt nepůjdem. Já teda mám 18 dní do termínu, ale venku jsem obden minimálně. Na kontrolu, něco zařídit, fyzioterapeutka,... Mně spíš teď začíná vadit, jak všichni chrchlají, nerada bych něco chytila, takže se to sama teď spíš snažím eliminovat. Nevím no, na procházky přeci můžeš chodit tam, kde bydlíš. A pokud manžela stresuje, že se pohybuješ po Praze sama, tak se domluvte na nějaké intenzitě, která bude vyhovovat oběma. Nebo se domluv s manželem, že se sejdete po jeho práci, zajdete na večeři nebo do kina, nebo si to vynahradíte o víkendu🙂
ještě abych teda odpověděla na otázku - ano, také mám starostlivého muže. Pokaždé si týden před termínem bral home office, nepil ani obligátní sklenku vína, kterou si dáváme večeři a v posledních týdnech odmítal jít na jakoukoliv pařbu (na ty teda nechodí ani tak, ale když se třeba slaví narozeniny v práci, nebo kamarádi apod., tak se občas nechá ukecat 😉 ).
@magdanaty Já jsem se ještě v 38 tt toulala se svým ex po skalnatých stráních a bylo mi skvěle 🙂 Chodila bych i později, ale to už mi vyvolali porod 😀
V tomhle směru hodně věřím na intuici. Věřím, že maminka by hodně rychle pocítila, kdyby bylo něco špatně. Pokud je ti to naopak příjemné, nemůže to být špatně.
Taky mám starostlivého manžela, přidal se k němu i syn, takže jsem opečovávána dvojnásob. Někdy tedy remcám, že zvládnu některé věci sama, ale na druhou stranu - člověk si to musí užít a je to od nich fakt milé a hlavně - je to známka toho, že mě mají rádi a jsou galantní chlapi - což jednou doufám ocení i moje potenciální budoucí snacha. 🙂
Takže si to užívej taky a s manželem se domluvte, že budete v kontaktu, kdyby sis zajela na nákupy sama.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Asi Vam budu zavidet🙂 . Je fajn, ze ma o Vas nekdo starost. Tohle doma nemam. S nadsazkou bych rekla ze pravdu mate oba dva- Vam se opravdu muze stat kdykoliv cokoliv( ale to behem celeho tehu), lide jsou casto bezohledni i k tehotne a Vy se doma nudite (to mam stejne). Kompromis: at jezdi nakupovat s Vami tudiz bude muset prijit drive z prace. 1x-2x v tydnu o vikendu povinne🙂 .