1. velký ultrazvuk, dělali vám ho bez výsledků krve?

anetfabi
14. lis 2016

Holky, mám 1.dotaz. Teď v pondělí jdu na kontrolu ke gynekologovi (pro těhotenskou průkazku) a mám mít s sebou i moč. Budu 10±6. Jedná se mě o ten velký ulz. On tam totiž se mnou chce jít přítel a já nevím jestli už mě to bude dělat (na internetu píšou, že se dělá až po 12 týdnu, ale známá říkala že ji ho dělali už v 11 týdnu. Krev mě ještě na gyndě nebrali. Standartni postup je, že vezmou krev zjistí se výsledky a pote se dělat velký ulz ne? Stalo se někomu z vás, že ho dělali rovnou bez výsledku krve? Předem děkuji za odpovědi...

luciealb
14. lis 2016

@anetfabi budou vám dělat určitě screening? Mě tedy nejdříve brali minulý týden krev a zítra jdu na ten velký utz.. No a moč se bere na každou kontrolu.

babovka_babovicka
14. lis 2016

@anetfabi Já byla na "genetice" v Olomouci (Fertimed), kdy mi vzali krev a následně udělali UZ, hodnoty z krve a UZ dali do PC a program vypočítá pravděpodobnost nejčastějších genetických vad. Tohle ti podle mě udělají pouze ve specializovaných klinikách, nevím, jestli se u tvého dr. jedná o to samé, navíc 10tt je brzo. V "našem" centru muselo mít mimi na UZ minimálně 4,5 cm (aby se dalo dobře změřit a následně vložit údaje do PC) a to v 10tt nemá. Já tam byla v 12tt. PS: neřekli výsledky ihned, ale kdyby bylo něco špatně, tak do druhého dne volají, jinak to šlo standardně poštou cca do 3 pracovních dní 😉

puutalo
14. lis 2016

Screening se dělá mezi 12. a 14. týdnem. Také jsem to nevěděla a na objednaný termín vzala manžela. Brali mi jen krev a kontrolovali velikost plodu, aby si sami stanovili stáří plodu. Za 4 týdny (byla jsem 13+6) jsme tam jeli znovu spolu a dělali nám už screening.

bbubble
14. lis 2016

urcite ti nebudu delat rovno velky uzv, ten sa vacsinou ani nerobi priamo u tvojho gynekologa ale v specializovanom centre, a cca tyzden predtym sa berie krv.. dela sa vacsinou medzi 11-14tt

luciealb
14. lis 2016

Tak mě screening bude dělat můj gynekolog.

pandice
15. lis 2016

Mě 1. screening dělala moje gynekoložka, dopředu jsem věděla, že ho dělat bude, platí se za něj 1.000,- tuším a musíš s ním souhlasit, bez tvého souhlasu ho dělat nebude a většinou odesílají i na specializované pracoviště, každý gynekolog tento screening dělat nemůže. Moč se nosí na každou poradnu, o odběru krve by měli informovat dopředu, už proto abys byla v případě potřeby nalačno.

lajla
15. lis 2016

To není velký utz ale nt screening, velký utz je až ve 20 tt, pokud budete platit dr jukne jak je na tom dítě, srdíčko, a vezme krev... poté vás objedná na utz, a porovná s krví -vysledky
Pokud ho může dělat tak ho bude dělat u sebe pokud ne objednate se jinde, ale spíš vypadá že ano když bere krev

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru