Holky, mám 1.dotaz. Teď v pondělí jdu na kontrolu ke gynekologovi (pro těhotenskou průkazku) a mám mít s sebou i moč. Budu 10±6. Jedná se mě o ten velký ulz. On tam totiž se mnou chce jít přítel a já nevím jestli už mě to bude dělat (na internetu píšou, že se dělá až po 12 týdnu, ale známá říkala že ji ho dělali už v 11 týdnu. Krev mě ještě na gyndě nebrali. Standartni postup je, že vezmou krev zjistí se výsledky a pote se dělat velký ulz ne? Stalo se někomu z vás, že ho dělali rovnou bez výsledku krve? Předem děkuji za odpovědi...
@anetfabi Já byla na "genetice" v Olomouci (Fertimed), kdy mi vzali krev a následně udělali UZ, hodnoty z krve a UZ dali do PC a program vypočítá pravděpodobnost nejčastějších genetických vad. Tohle ti podle mě udělají pouze ve specializovaných klinikách, nevím, jestli se u tvého dr. jedná o to samé, navíc 10tt je brzo. V "našem" centru muselo mít mimi na UZ minimálně 4,5 cm (aby se dalo dobře změřit a následně vložit údaje do PC) a to v 10tt nemá. Já tam byla v 12tt. PS: neřekli výsledky ihned, ale kdyby bylo něco špatně, tak do druhého dne volají, jinak to šlo standardně poštou cca do 3 pracovních dní 😉
Screening se dělá mezi 12. a 14. týdnem. Také jsem to nevěděla a na objednaný termín vzala manžela. Brali mi jen krev a kontrolovali velikost plodu, aby si sami stanovili stáří plodu. Za 4 týdny (byla jsem 13+6) jsme tam jeli znovu spolu a dělali nám už screening.
urcite ti nebudu delat rovno velky uzv, ten sa vacsinou ani nerobi priamo u tvojho gynekologa ale v specializovanom centre, a cca tyzden predtym sa berie krv.. dela sa vacsinou medzi 11-14tt
Tak mě screening bude dělat můj gynekolog.
Mě 1. screening dělala moje gynekoložka, dopředu jsem věděla, že ho dělat bude, platí se za něj 1.000,- tuším a musíš s ním souhlasit, bez tvého souhlasu ho dělat nebude a většinou odesílají i na specializované pracoviště, každý gynekolog tento screening dělat nemůže. Moč se nosí na každou poradnu, o odběru krve by měli informovat dopředu, už proto abys byla v případě potřeby nalačno.
To není velký utz ale nt screening, velký utz je až ve 20 tt, pokud budete platit dr jukne jak je na tom dítě, srdíčko, a vezme krev... poté vás objedná na utz, a porovná s krví -vysledky
Pokud ho může dělat tak ho bude dělat u sebe pokud ne objednate se jinde, ale spíš vypadá že ano když bere krev
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@anetfabi budou vám dělat určitě screening? Mě tedy nejdříve brali minulý týden krev a zítra jdu na ten velký utz.. No a moč se bere na každou kontrolu.