Ahojte, jsem docela v rozpacích. Byla jsem dnes na 1 screeningu a vše bylo v pořádku. Mimi má zdravé srdce, vše ok akorát se nechtělo hýbat i po opakovaném buzení. Lékař mě vyslal na krátkou procházku, poté jsem přišla a Mimi bylo otočené, ale opět nereagovalo na ultrazvuk. Myslíte, že by to mohlo znamenat nějakou vadu či problém? Máte s tím zkušenosti? Za 14 dní si mě pozval znovu. Děkuji za odpovědi.
@andreasustrova ja behala po schodech pri vsech velkych UTZ,mala je salamista a absolutně nereagovala na zadne buzeni ani na stouchani do bricha 😂 doufam,ze ji ta spavost vydrzi i po porodu.... Kdyz ti rekli,ze je vse v poradku vubec bych to neresila a to ze te objednali na kontrolni UTZ je jen dobre,zkus si dat cca 15 min pred tim cokoladu nebo rikaj,ze pomaha 100%pomerancovy dzus,ale tem nemam odzkouseny...
Ma to na salamu,ta moje taky mela a ma porad🙂) neboj se,bude to ok🙂
Myslim si, ze mimi spinkalo 🙂
@andreasustrova uuuplne bud v klidu. Proste to bude klidas. Moji malou i mesic pred porodem nejake buzeni kvuli monitoru (lezela jsem v nemocnici) vubec nezajimalo. Dokonce i klakson ji nechaval chladnou, sestry byly zoufale, delaly mi monitor vzdy na nekolikrat. A dokonce i pred porodem si dachla a mela spatny ozvy, protoze proste chrnela:(
Takze bud v klidu, hlavne, ze je v poradku, a to, ze vice spi nemusi nic znamenat. Proste je to nahoda🙂
Tak děkuji moc, jsem mnohem klidnější 😉
Ja měla takhle spatny pocit po utz v 10 týdnu, taky se ani nehnul, a celkove na tech utz moc nevyvadel, i pohyby byly menší než u prvního ten se mlel jak blazen a hyperaktivita mu zustala, docela náročný dítko 😅tenhle muj druhy milacek klidný, jsou mu teda zatim 3,5mesice ale je to sluníčko upovidany,veselý, pohodový , a motoricky taky šikovný 😉
Naše mimino taky bojkotuje UTZ. Screening mi dělal dr. na 3x. Nejdřív mi šťouchal do břicha a snažil se ho rozpohybovat, ale nic. Tak jsem šla pochodovat po schodech, zkusili jsme znova a zase bez úspěchu, tak jsme byli vysláni na hodinovou procházku a pak se sice pootočil, ale žádné hemžení a hýbaní se nekonalo. Taky si nepřipouštím, že by mohlo být něco špatně 🙂
@ivetaa94 No tak hodně štěstí, já jsem z toho byla dost špatná, ale po těch komentářích jsem se docela uklidnila a říkám si, prostě jen spíš, ale jak se nebudeš příště hýbat tak dostaneš na zadek :D
Šlofíček 🙂 přece nebude vstavat jen proto, ze se na něj/ni chcete koukat! 😀 no jsou to mimca s názorem.. Bud v klidu 🙂 kdyby s miminkem byl problém, odrazilo by se to na srdeční akci, třeba by byla pomalá.
To znám...mám zdravou dceru která jen "nespolupracovala" :D buďte v klidu 🙂
Měla jsem to samé. Dcera je zdravá a čilá.
@andreasustrova muzes byt uplne v klidu, je to normálni 😊
Mne tu mou prdolku nemohli pred tydnem vzbudit na monitorech😀 - hazeli mi s brichem do stran, poposkakovaka jsem, vibraci mi pousteli do bricha a madam si spala- a to uz v 38tt sakra citi kdyz se haze s briskem. Tvoje mimi tam ma hromadu mista, takze si krasne plave jeste ve vode, takze narazy- chuze, stouchani do briska ta voda hodne tlumi. A jsou to proste spáči 😊 - tak at jim to vydrzi i pak venku😊
A co ma to dite v brise delat? Z 90% spi, az na konci kdyz se nevejdou se prevaluji, ale stejne porad spi. Ma si tam rozsvitit lampicku a cist FL Vek? Co hrotis? Prej vada... jsou tomu 3 mesice pokud si byla na 1. Screeningu. Prvni mesic tam byla jeste bublina misto ditete...
Moje miminko se na prvním screeningu krásně hýbalo, ale problémy na srdíčku a výsledky z krve a pak i z odběru klků odhalily vrozenou vývojovou vadu neslučitelnou se životem. Buď ráda, že screening dopadnul dobře a zbytečně se nestresuj - pohyby v téhle fázi těhu nejsou vůbec směrodatné 🙂
Myslím, že důležité jsou jiné hodnoty, ty co se měří a ne zda mimi spí nebo ne 😉 Některá miminka jsou opravdu hodně spavá a vůbec nic to neznamená. Vůbec bych se tím neznepokojovala. Důležité jsou výsledky z krve + skutečně naměřené hodnoty z tohoto screeningu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslim si že to nic neznamená. 😉