1. screening a mé dítě se nechtělo hýbat

andreasustrova
13. čer 2017

Ahojte, jsem docela v rozpacích. Byla jsem dnes na 1 screeningu a vše bylo v pořádku. Mimi má zdravé srdce, vše ok akorát se nechtělo hýbat i po opakovaném buzení. Lékař mě vyslal na krátkou procházku, poté jsem přišla a Mimi bylo otočené, ale opět nereagovalo na ultrazvuk. Myslíte, že by to mohlo znamenat nějakou vadu či problém? Máte s tím zkušenosti? Za 14 dní si mě pozval znovu. Děkuji za odpovědi.

tera87
13. čer 2017

Myslim si že to nic neznamená. 😉

eliskarce
13. čer 2017

@andreasustrova ja behala po schodech pri vsech velkych UTZ,mala je salamista a absolutně nereagovala na zadne buzeni ani na stouchani do bricha 😂 doufam,ze ji ta spavost vydrzi i po porodu.... Kdyz ti rekli,ze je vse v poradku vubec bych to neresila a to ze te objednali na kontrolni UTZ je jen dobre,zkus si dat cca 15 min pred tim cokoladu nebo rikaj,ze pomaha 100%pomerancovy dzus,ale tem nemam odzkouseny...

arwen_arina
13. čer 2017

Ma to na salamu,ta moje taky mela a ma porad🙂) neboj se,bude to ok🙂

luj89
13. čer 2017

Myslim si, ze mimi spinkalo 🙂

linee
13. čer 2017

@andreasustrova uuuplne bud v klidu. Proste to bude klidas. Moji malou i mesic pred porodem nejake buzeni kvuli monitoru (lezela jsem v nemocnici) vubec nezajimalo. Dokonce i klakson ji nechaval chladnou, sestry byly zoufale, delaly mi monitor vzdy na nekolikrat. A dokonce i pred porodem si dachla a mela spatny ozvy, protoze proste chrnela:(
Takze bud v klidu, hlavne, ze je v poradku, a to, ze vice spi nemusi nic znamenat. Proste je to nahoda🙂

andreasustrova
autor
13. čer 2017

Tak děkuji moc, jsem mnohem klidnější 😉

kackacka37
13. čer 2017

Ja měla takhle spatny pocit po utz v 10 týdnu, taky se ani nehnul, a celkove na tech utz moc nevyvadel, i pohyby byly menší než u prvního ten se mlel jak blazen a hyperaktivita mu zustala, docela náročný dítko 😅tenhle muj druhy milacek klidný, jsou mu teda zatim 3,5mesice ale je to sluníčko upovidany,veselý, pohodový , a motoricky taky šikovný 😉

ivetaa94
13. čer 2017

Naše mimino taky bojkotuje UTZ. Screening mi dělal dr. na 3x. Nejdřív mi šťouchal do břicha a snažil se ho rozpohybovat, ale nic. Tak jsem šla pochodovat po schodech, zkusili jsme znova a zase bez úspěchu, tak jsme byli vysláni na hodinovou procházku a pak se sice pootočil, ale žádné hemžení a hýbaní se nekonalo. Taky si nepřipouštím, že by mohlo být něco špatně 🙂

andreasustrova
autor
13. čer 2017

@ivetaa94 No tak hodně štěstí, já jsem z toho byla dost špatná, ale po těch komentářích jsem se docela uklidnila a říkám si, prostě jen spíš, ale jak se nebudeš příště hýbat tak dostaneš na zadek :D

prostejina
13. čer 2017

Šlofíček 🙂 přece nebude vstavat jen proto, ze se na něj/ni chcete koukat! 😀 no jsou to mimca s názorem.. Bud v klidu 🙂 kdyby s miminkem byl problém, odrazilo by se to na srdeční akci, třeba by byla pomalá.

zakyna21
13. čer 2017

To znám...mám zdravou dceru která jen "nespolupracovala" :D buďte v klidu 🙂

aklin
13. čer 2017

Měla jsem to samé. Dcera je zdravá a čilá.

lenusaak
13. čer 2017

@andreasustrova muzes byt uplne v klidu, je to normálni 😊
Mne tu mou prdolku nemohli pred tydnem vzbudit na monitorech😀 - hazeli mi s brichem do stran, poposkakovaka jsem, vibraci mi pousteli do bricha a madam si spala- a to uz v 38tt sakra citi kdyz se haze s briskem. Tvoje mimi tam ma hromadu mista, takze si krasne plave jeste ve vode, takze narazy- chuze, stouchani do briska ta voda hodne tlumi. A jsou to proste spáči 😊 - tak at jim to vydrzi i pak venku😊

makronka222
13. čer 2017

A co ma to dite v brise delat? Z 90% spi, az na konci kdyz se nevejdou se prevaluji, ale stejne porad spi. Ma si tam rozsvitit lampicku a cist FL Vek? Co hrotis? Prej vada... jsou tomu 3 mesice pokud si byla na 1. Screeningu. Prvni mesic tam byla jeste bublina misto ditete...

jade85
13. čer 2017

Moje miminko se na prvním screeningu krásně hýbalo, ale problémy na srdíčku a výsledky z krve a pak i z odběru klků odhalily vrozenou vývojovou vadu neslučitelnou se životem. Buď ráda, že screening dopadnul dobře a zbytečně se nestresuj - pohyby v téhle fázi těhu nejsou vůbec směrodatné 🙂

winter
14. čer 2017

Myslím, že důležité jsou jiné hodnoty, ty co se měří a ne zda mimi spí nebo ne 😉 Některá miminka jsou opravdu hodně spavá a vůbec nic to neznamená. Vůbec bych se tím neznepokojovala. Důležité jsou výsledky z krve + skutečně naměřené hodnoty z tohoto screeningu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru