Vystavení rodného listu - Nymburk (žádost o otcovskou). Jak dlouho trvá?

cekamnazazrak
3. čer 2022

Ahoj holky, chci se zeptat na vase zkusenosti, jak dlouho trva vystaveni rodneho listu v Nymburce? Zadost predava na matriku porodnice nebo si ji tam musite zanest sami? Posilaji ho pak postou nebo je lepsi si tam pro nej zajit osobne? Jde mi o to kvuli otcovske… Pochopila jsem dle csss, ze se o otcovskou musi zadat pred nastupem a na ten papir se vyplnuje rodne cislo a kopie RL se priklada… Nebo je to jinak? 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

j.a.n.i
3. čer 2022

@cekamnazazrak U nás bylo vystavení RL asi na 15 minut, šli jsme pro něj osobně po propuštění z porodnice. Nebyl to tedy Nymburk, ale to je asi fuk.

martt
3. čer 2022

@j.a.n.i Nám přišel cca za týden od propuštění z porodnice. Dávali jsme papíry rovnou v porodnici. Takže to má každý město asi jinak.

kokca
3. čer 2022

Ano, v Nymburce to funguje tak, ze papíry vyplnis v porodnici, ta je předá matrice a rl přišel poštou za týden.

emamaira
3. čer 2022

Manžel šel na otcovskou hned když jsem přišla z porodnice, v práci si to tak domluvil, a všechny papíry se řešily, až když se vrátil. A to jsme už RL měli.

klokanka31
3. čer 2022

@cekamnazazrak Nevím jestli to je tak všude,ale manžel šel na otcovskou hned den po porodu (domluvil se tak se šéfem) a papíry dával až když se do práce vrátil.