Ahojte 🙂
Ráda by jsem se zeptala ako celkovo vnímáte tému jíst lépe, nebo jestli se o to jako rodina usilujete?
Totiž začalo na mne doléhat, že je to všude a donedávna jsem to moc neřešila, no ráda bych aby jsem byla v tomto ohledu lepší, neznáte nejaké tipy.
Třeba blogy, nebo vaše rady, co a kde nakupovat, nebo cokoli 🙂
Děkuji
My jíme sezónně. Hodně jezdíme na samosběry, buď to zmrazím, zavařím či nasuším. Co jde, uskladním ve sklepě. Přes zimu jíme hl. kořenovou zeleninu, kysané zelí, jabka a zavařeniny. Maso sháním od místních farmářů. Zkoušeli jsme i udit a vyrábět klobásy, to pak zavařím či zmrazím.
Přesně jak píše @fandysek_1. Vařit doma a bez polotovarů. Mě teď nedávno napadlo, jak šidím ryby a luštěniny 🙄, takže je chci začít pravidelně zařazovat. Asi si budu muset udělat např. Luštěninové úterý a rybí čtvrtek, abych nezapomněla 😅
Jinak mě napadá nejíst (nekupovat) blbosti. Takové ty, co jsou jen na chuť, nezasytí a nedodají tělu nic potřebného.
@martaulicna teraz je fajn na mall.tv porad rozum v troube alebo dobrou chut? Je to s Vankom, Havlickou a pani Večerkovou, je tam info ako citat etikety alebo aky je rozdiel biely/hnedy cukor, kolko solit, Havlicek tam hovori kedy a co vecerat - take vselico ... Na youtube si mozes pozriet tedx prednasku zdravy talir od Margit Slimakovej - ta prednaska je velmi fajn.
@lenicka95 Já mám roky tuto: https://susicky-potravin.heureka.cz/domo-do-600/#
Byliny ale nejvíc suším jentak rozprostřené na plechu ve stínu.
Děkuji velmi pěkně za vaše tipy 🙂 určite se jim povenuji
@martaulicna základ je vařit z jednoduchých surovin žádné polotovary, připravovat doma svačiny, nekupovat dětem sladkosti a víc péct nebo dělat studené zakusky(zmrzku bych nechala), ovoce a zelenina každý den a stravovat se tak všichni, ať mají příklad. Vařím dle whole30, ale máme přílohy. Maso, zelenina, příloha a dělám různé kombinace. Jime jen biomaso, vajicka a zeleninu máme naší, ovoce vyměňuji za zeleninu. Náš syn ve dvou letech nezná sušenky, bonbóny a sladké pití. Vyhybam se palmovemu oleji u. Myslím, že má smysl věnovat se tomu, co rodina jí a pije.