Vileda mop klasika /třásňový

25. pro 2024

Ahojky, dnes se mi rozložil stávající mop a musím pořídit nový. Rozhoduji se mezi třásňovým nebo klasickým od Viledy.
Co byste doporučili? Mám všude dlažby. A robotický vysavač na vysátí.
Moc děkuji

prejeta_zaba
25. pro 2024

Někdo ještě v dnešní době používá třásňový? To jenom roztírá bordel, ne? Nebo mi něco uniklo? 🤔 Plochý je dobrý (jsem teda za tým Leifeheit, přijde mi mnohem kvalitnější, ale každý podle svého gusta).

kelerub
25. pro 2024

@prejeta_zaba to si jen myslíš. Třásňový je vhodný právě na dlažby, porézní a kamenné podlahy. Tam, kde je potřeba zabrat. Plochý je vhodný na plovoučky a lina, tzn. povrchy, které stačí jen tak “ošulat”. Mám všude porézní dlažbu a donedávna jsem měla třásňovou viledu. Dosloužila, pořídila jsem si třásňový Leifheit viz obrázek a je mnohem lepší než Vileda.

kelerub
25. pro 2024

Tenhle myslím.

ele_nka
25. pro 2024

Měla jsme doma oba a na dlažbu rozhodně doporučuji třásňový.

autor
25. pro 2024

@kelerub ano tento myslím. A nad Leifheitem jsem také přemýšlela, ale jak je to se ždímáním? U Viledy se mi líbí ten pedál.. hlavně mě zaujalo u třásňového, že je multifunkční. Na videiích v zahraničích ho používají i místo hadru např. na omytí dveří, lišt kolem podlahy , kuchyňské linky. Vše jednou ranou

kelerub
25. pro 2024

Vidíš, to jsem nezkoušela. Dobrý nápad. U tohohle leifheitu je to rotační ždímadlo přímo v té tyčce. Tou rukou co držíš tyčku pohybem nahoru a dolů ždímeš a to se v tom vědru točí. Se vyjadřuju jak tatar, snad mi rozumíš 😂

marketa1218
25. pro 2024

My máme parkety a já jedu teda třásňový, možná stará škola, ale mně to fakt vyhovuje 😃. Mám pocit, že takový ten plochý to jenom "oliže "

petramana
25. pro 2024

vileda ma myslim tu tyc skladaci (aspon tak to ted mam u noveho plocheho mopu - 3 dily se do sebe zacvakaly) - u leifheitu me ta tyc prijde pevnejsi

safulik
Včera ve 03:57

My doma máme dlažbu + lino a mám od Viledy klasický moc. Třásňový mám pocit že ten bordel roztírá.. asi každého názor. Každopádně jsem s ním spokojená 🙂

hanka_12345
Včera v 08:14

@prejeta_zaba to neni pravda, trasnovy v klidu vytira . Ja mam teda klasicky tu placku protoze mam velkou plochu na vytirani tak mi prijde ze tim se nic neprehledne ale trasnovy je normalni mop co vytira.
Mela jsem i Leiftheit a z rok bylo po nem.
Viledu mam uz par let porad ten jeden co jsem koupila kdysi a porad je v pohode

autor
Včera v 09:29

Viledu plochý mop jsem nyní měla druhý rok a rozbil se… mop už nedrží ve cvocích a vypadává. Trénovalo to moje nervy, když jsem vymáchala mop ve vodě, tak mi tam zůstal.. letělo to z okna na zahradu, pak jsem to sbírala… 😀 jinak fungoval dobře, ale začala jsem přemýšlet nad Leifheit a hlavně máme taky velké plochy, tak úplně nevím jestli třásňák ikdyž by se mi líbil, byla dobrá volba 🙉

hanka_12345
Včera v 11:02

ja bych do leftheit teda nesla. me se ta tycka rozbila. Vileda za me top. a nahradni mopy prodava uz i shein za 50kč