Vánoční výzdoba a děti

cherie24
Dnes ve 14:06

Ženy, blíží se advent a tak mě zajímá, jak jste na tom vy s vánoční výzdobou a dekoracemi, když jsou doma menší děti? Děláte jí nebo čekáte až smráďata odrostou? Já jsem si letos chtěla koupit vánoční běhoun na stůl a komody a potahy a deky na gauč, ale když se podívám na naší domácnost, kde je pořád rozpracováno, tak si říkám, že to asi nemá smysl se pokoušet o vánoční výzdobu? Jakmile uklidím jídelní stůl, hned je zase zarovnaný pastelkami, tvořením, legem, korálky apd. Jakoby ten prázdný stůl vyvolal v dětech okamžitou potřebu ho ihned zarovnat. Z gauče taky neustále něco odnáším. Do toho chlap je zřejmě hraboš, protože jakmile si lehne na gauč, potahy sroluje. Což nechápu, děje se to jen jemu. 😀 Na letošní vánoce se moc těším, tak jsem si chtěla udělat atmosféru, ale ...

somalicats
Dnes ve 14:13

@cherie24 dekorace jsem dávno vzdala. Děláme jen věnec na stůl a ten většinou opracují postupně kočky (jeden z kocourů pravidelně přes noc vytáhne všechny svíčky a roztahá je po kuchyni).

lemamama
Dnes ve 14:20

Já normlane dělám dekorace, světýlka všechno nijak jsem se dětmi neomezovala. Nedokážu si to představit to ošulit, ja to proste miluju a chybelo by mi to. ALE každý podle svého, pokud si myslíš, že to u vás nemá cenu a nevadí vám to, tak se na to normálně vyprdni 😉

miryp
Dnes ve 14:36

Já s dětmi tedy na výzdobě přidala a teď už jsou to parťáci, co mi s tím pomáhají. Zrovna dnes se mě syn ptal, kdy začneme s výzdobou, když o víkendu začíná advent. Moc se na to těší.
Jinak k těm potahům - u nás je to stejné, my máme na sedačkách deky a manžel to prostě pokaždé zvalchuje a ještě tam nohama natahá různé drobečky, to se nám ostatním také nestává 🙈

konidana
Dnes v 15:05

@cherie24 nedelala jsem vyzdobu nikdy. Az deti v mladsim skolnim veku si samy polepily okno nejakama obrazkama (samolepky na sklo jako vlocky stromky a vysoka zver) . Tato vyzdoba jim tam vydrzela nekolik let. Adventni svicny jsme prvni mely take az od deti. Takze tak u nas🤣

lennus
Dnes v 15:12

@cherie24 Vždy jsme vyzdobili byt, dokonce jsem s malou mladší dcerou nakoupila skleněné baňky a pochopila, že musí opatrně a nic se nerozbilo. Pro mě by to nebyly Vánoce. Chce to samozřejmě uzpůsobit. A ty děti poučit.

lenerka1
Dnes v 15:29

Dekorujeme i s dětmi, když si to sami vyrobí a uklidí okolo, tak se i snaží to pak nezarovnat bordelem 😁

jaja01k
Dnes v 15:32

Děti vyrobí adventní věnec, já pověsím do okna světýlka, tím s výzdobou končíme, ne kvůli dětem, já na to nejsem, nedělala jsem to nikdy.

journals
Dnes v 15:44

Mám podobně staré děti jako ty.
Něco je kompromis, něco zdobím víc, něco míň 🙂 určitě si musím odpustit velké svíčky, stromek bude ve scandi stylu, takže ozdoby papírové, dřevěné, kovové. Jestli přidám i nějaké skleněné nevím. Máme určitě víc světýlek. Adventní věnec bude keramický na stole, na komodě bude věnec s led svíčkami. Ale i tak to trochu nazdobit chci. V oknech budou svítící hvězdy, na stole nový porcelán… moc se na to těším 😍

zmrzlinka
Dnes v 16:12

Věnec dělam každý rok a když se na stole tvoří,tak ho dám na stranu.Pred večeři se stůl musí uklidit a věnec dám na stůl.Obrusy a běhouny nevedeme.
Když byli malý ,tak jsem zdobila okna vločkami a svetilkama.Ted už jenom svetilkama .

klokanka31
Dnes v 16:30

@cherie24 Já dělám každý rok stejnou výzdobu, nevidím důvod proč to omezovat...

cilkat
Dnes v 16:48

Světýlka na balkoně jsou taky dekorace! (a děti je milují... a většinou to ty světýlka slušně přežívají) . stejně tak mají rády věnec a svíčky. Ale prostě jsou to hračky. Není to něco, na co se nesmí sáhnout. ... Ok, jsou to maminčiny hračky, ale... prosč se o ně nepodělit? Vždyť sama to dělám proto, že si chci hrát, ne?

ondul
Dnes v 17:10

Dávám, co by mi nebylo líto zničit. Obyč papírový betlém, na vyšší poličku keramické andělíčky, papírové vločky do okna, něco co sami vyrobí. Nedávám adventní věnec se svíčkami, to ještě nějakej pátek pr jistotu oželím

zuzkasim
Dnes v 18:29

Tak tu výzdobu pojmi trochu jinak, aby byla na místech, kde to nezavazí a nezničí se to. Něco na okna, věnec na dveře, vánoční polštářky. Dekoraci na stole mi odsunul i partner, potřeboval tam pracovat a pak ho nenapadlo ji tam vrátit 😉 Dětem věším adventní kapsáře na dveře pokojíčku z venku, můžu plnit v klidu v noci a přes den jsou dveře otevřené, takže opět ozdobené...