Touha po dítěti po 30 😞

spirit31
Včera v 20:24

Ahoj, jak naplnit touhu po dítěti, když bych si dítě moc přála (už několik let) a partner nechce? Mně bude brzy 32, s partnerem jsme spolu rok a čtvrt. Partner je téměř o deset let starší. Pořídila jsem si aspoň zvíře, potom druhé. Trochu to mou bolest zmenšilo, ale stále je silná. Partner už má desetileté dítě z předchozího vztahu. Na začátku mi tvrdil, jak dítě chce i se mnou, ale časem, s tím jak upadl náš sexuální život (kvůli němu), tak jeho zájem ustal. Já bych měla sex klidně obden, ale přítel po mně už tolik netouží a stačí mu sex se mnou 1-2x za měsíc. Nutit se do toho nechce, prý ho neumím svádět 😞 Má rád prádlo, ale to také vždy nezabralo. Jakmile má pocit, že by mohl být mým cílem sex, tak to utne a klidně se mnou leží v posteli a raději si povídá o tom, co bude dělat zítra a jaký business začne provozovat. Partner mě také kritizuje, že si mě moc neumí představit jako matku, což mě strašně bolí, protože děti cizích lidí hlídám několik let a nikdy jsem z dětí nebyla nešťastná, naopak. Jednak mi tvrdí, že si myslí, že bych dítě neuměla vychovat tak dobře jako on to svoje, co už má, jednak mi řekl, že si myslí, že když trpím na smutné nálady, tak bych měla určitě poporodní depresi a chce mi také dopřát cestování (o které až v takové míře, jakou on chce praktikovat, nestojím, a myslím si, že nějak cestovat se dá i s dětmi, což jsem dokázala, když jsme ve třech cestovali s jeho dítětem). Moje pocity nechápe. Někdy se mnou třese nebo mě silněji chytne když brečím kvůli něčemu, co se mě dotkne, místo toho, aby mě objal a utěšoval, a já se pak cítím ještě víc sama 🤧 Třeba když nám umřelo zvířátko, tak jsem z toho smutku občas brečela několik dní a on na mě začal křičet, že tohle není normální chování a co po něm jako chci. Jsem nešťastná z toho, že jsem do tohohle vztahu vkládala naděje a opět jsem z něj zklamaná. Cítím pocit bezradnosti a životního neúspěchu. Žádný z několika vztahů mi bohužel nevyšel. Partneři buď alkoholici, feťáci, násilníci, nemakačenka. S jedním jsem se i soudila. Teď mám konečně vztah, který jsem si přála, a bohužel je tu zase nějaké velké ALE... partner je vůči mně strašně náročný, kritizující v pro mě a o mně podstatných věcech a cítím se vedle něj tak sama se svými pocity. Neustále mě analyzuje a rozebírá jaká jsem a nejsem, co dělám špatně. Místo toho, aby přestal neustále přemýšlet a užíval si se mnou hezké věci, včetně sexu. Radši dělá cokoliv jiného než milování se mnou. Dokonce mě osočil, že ho mám jen na sex, což není pravda 😞 Jenže mám se sexu vzdát, když je pro mě důkazem lásky a ve vztahu s partnerem ho potřebuji? Navíc to, že spolu moc nespíme úplně rozbíjí můj sen o rodině 😞

klokanka31
Včera v 20:41

@spirit31 Proboha proč s ním jsi? Nemáte děti, okamžitě sbalit kufry a papá. Začni pracovat na svým sebevědomí, pak se na tebe nebudou lepit jen zoufalci. A neboj, i na dítě máš ještě nějakou chvíli čas 😊 Já první rodila v 31, teď jsme začali pracovat na druhém, bude mi za pár dní 36...

monaluza
Včera v 20:45

@spirit31 bič a pryč, čas ještě máte, tak proč ho ztrácet s takovým joudou...

spirit31
autor
Včera v 20:56

@klokanka31 Na mou osobnost je náročný a nemá příliš zájem o sex se mnou, ale jinak je spolehlivý, velice chytrý a vzdělaný, vtipný, finančně schopný, pracovitý, nebere drogy, téměř nepije alkohol, v domácnosti pomáhá s úklidem i vařením, o své dítě se stará hezky, když ho má zrovna v péči, děti má rád a umí to s nimi, naše hospodaření a platby jsou vyrovnané, rád cestuje a sportuje - což mi do určité míry vyhovuje a někdy se připojím, umí se zabavit, když je sám doma, má kamarády a svoje zájmy (umění), nedělá mi žádné přehnané žárlivé scény... V předchozích vztazích jsem s takovými věcmi měla problémy. Dobrý chlap se hledá těžko 😞

spirit31
autor
Včera v 20:58

@spirit31 Jako bonus je ještě velmi atraktivní, což tedy není tak podstatné, ale přitažlivost je pro mě také důležitá.

spirit31
autor
Včera v 21:01

@monaluza Protože má jinak plno dobrých charakteristik a já sama nejsem vůbec dokonalá. Je to moc těžké rozhodování, ale také se bojím, že opět jen ztratím čas 🤧

me_druhe_ja
Včera v 21:03

Když tu občas čtu diskuze tak nabývám dojmu, že by měly mít dívky a mladé ženy ve škole pár hodin na téma "Jak mít zdravé sebevědomí a nenechat ze sebou jednat jako s kusem hadru".
Taky jsem se v životě napalila a byla naivní, ale některý příběhy jsou fakt mazec.

klokanka31
Včera v 21:07

@me_druhe_ja Bohužel se často člověk musí spálit, aby pochopil...

llluckaaa
Včera v 21:09

Vážně chceš vedle takového člověka zestárnout? Bez dětí, bez sexu, zato s neustálou kritikou. Za to by mi vyrovnaný rozpočet a hezký chlap fakt nestál.

journals
Včera v 21:10

Jste spolu krátce, proč se zbytečně trápit když to už teď neklape?
A jestli myslíš, že kdybys to dítě měla, tak bude všechno v pořádku, tak rovnou říkám že nebude. Naopak - bylo by to mnohem horší 😖

amazienka
Včera v 21:14

@me_druhe_ja Tohle pár hodin nevyřeší. Na tom se pracuje v rodině od malička.

me_druhe_ja
Včera v 21:20

@amazienka jasně, já vím...to byla trocha nadsázky

levandule_k
Včera v 21:23

Jasně on má spoustu dobrých vlastností, ty spoustu chyb. Blbost.

Jestli máš teď nízké sebevědomí, tak po pár letech v tomhle vztahu bude nulové.

Jako s ním nebudeš nikdy šťastná, protože mu se nezavděčíš. On tě má na to, aby si na tobě zvedal sebevědomí. Děti s ním mít nebudeš, protože on nechce. A vysazovat antikoncepci na tajňáka, je podraz, to bych nedělala. Dítě nefunkční vztah nevyřeší. To je trochu zlatá klec, co máš.

Prostě je lepší jít o dům dál, tak máš šanci, že někoho potkáš a budou děti. Tady ti utíká čas.

Pokud máš za sebou špatné vztahy, chce to terapii, nebo v aspoň pokračovat.

eviicka
Včera v 21:25

Je to zoufalec, stejně jako ti před ním, jen se projevuje (zatím) jinak. Začni si vážit sama sebe a najdi si takového, co to bude dělat také.
P.S. manžela jsem potkala ve 34, hledala jsem 4 roky, ale i právě proto jsem věděla, že si už nemůžu dovolit ztrácet čas s někým, kdo nemá perspektivu.

rebe
Včera v 21:53

Uteč!

felis
Včera ve 22:11

Ježkovy zraky! Utec! Ještě máš čas, najít si fajn chlapa, který Te nebude ponizovat a manipulovat s Tebou!

janickaslepicka
Včera ve 22:19

Je to kretén! Našla jsem životního partnera ve 32 letech. Taky váhal s dítětem. Jedno z předchozího vztahu má, ale věděl, že já děti chci a že by to byl důvod k rozchodu. Máme spolu kloučka a je šťastnej, že ho máme. Bylo to moje druhý těhotenství a syna jsem porodila v 37 letech. Čas ještě máš, ale rozhodně ho neztrácej s takovým debilem 🙈 letí to rychle

spirit31
autor
Včera ve 23:17

Kéž by se muž dal nějak přesvědčit, aby měl zájem o sex a děti. Půl roku vztahu, když jsme spolu začali, jsme měli sex takový, že jsem nikdy s nikým lepší nezažila. Všechno potom zničila jeho psychika, když jsem se mu jentak po čase tzv. okoukala 😞 a už mu se mnou nebylo tak příjemné trávit čas milováním. Na začátku nikdy nijak neřešil, když jsem mu napsala, že bych se s ním chtěla pomazlit. Těšil se. Teď když mu to napíšu, tak se urazí, že na něj tlačím a že nebude dělat, co chci 😭 Tzn. spát se mnou. Když ho začnu líbat, tak začne o tom, že si najednou chce číst knihu, že na tohle nemá čas 😞 Neočekávám hodiny v posteli, stačí mi s ním 5 minut, a i to je pro něj velká oběť a když to není pořádné hodinové, tak to pro něj nemá smysl. A na hodinové milování zase ten čas nemá. Přála bych si, aby pro něj byl sex také příjemný jako dřív a neřešil, jestli spolu spíme 3 minuty nebo hodinu 😞 Trávíme spolu pochopitelně čas i jinak. Jezdíme za kulturou, uměním, do restaurací, na výlety, lezeme na hory, na koupák, k moři, trávíme spolu čas po běžném dni v práci. Přijde mu to stále málo 🤧 A připadá mi čím dál tím více spíš jen jako nějaký kamarád / spolubydlící. Obdivuje jiné ženy a svoje bývalky jak mají třeba čtyři děti a jak je to krásné, vídá se s nimi i jejich partnery a nám společné dítě nedopřeje. Už je mi také dost let a bojím se, že to napoprvé nepůjde. Mám zdravotní problémy s imunitou a léčím se s nimi. Chodila jsem i na terapie, protože mám za sebou poměrně hrůznou minulost. Jinak jednou jsem se s ním už kvůli tomu nedostatku intimity rozešla. Brečel a pořád mě ubezpečoval, že máme plno jiných věcí, které nás spojují, že si myslel, že ho opravdu miluji a nemám jen na sex. Cítila jsem se jako nějaká zrůda, že ho opouštím, když je vlastně jinak skvělý, tak jsem se k němu hned vrátila. Jenže po těch dětech tak moc toužím celý život a ztratit tu možnost kvůli němu.. Často kvůli tomu brečím 😭

rebe
Včera ve 23:23

@spirit31 Ztrácíš čas s nesprávným mužem.

michaela666
Dnes ve 03:06

@spirit31 O tebe jako o ženu zájem nemá, ale nestydí se před tebou obdivovat jiné ženy? Upřímně si myslím, že už tě má okoukanou a tak mu vyhovuje servis doma a tím to končí. Sbalila bych se a odešla. Ať u toho hraje třeba smutnou scénu z Národního. Přece nezahodíš šanci na dítě s takovým chlapem.

junomcgaff
Dnes v 05:35

Zdrhej a hned. Co to jako je?!

zuzkasim
Dnes v 06:27

On se nezmění, takže si dobře promysli, jestli to takhle zbytek života chceš ty. Něco dělá i jeho věk a zkušenosti. Dobře ví, že dítě člověka docela dost omezí a on už chce své pohodlí. Nedostatek sexu tě bude štvát pořád. Chceš po zbytek života žít jako jeptiška? Roky ti utíkají. Možná nenajdeš někoho vhodného hned, ale budeš mít čas zapracovat na svém sebevědomí. Zdravý partnerský vztah nemá potřebu tě neustále kritizovat a srovnávat.

llluckaaa
Dnes v 06:32

Odejdi! Sanci jsi tomu dala a nevyšlo to. Hledej ztracené sebevědomí a už se nenech ukecat, otázka dítěte a sexu je v partnerství zásadní. Ztracis čas s nevhodným chlapem, který te ponizuje a nezmění se.

oplatecka
Dnes v 06:36

Přečti si to po sobě ještě jednou a představ si, že ti tohle všechno říká nejlepší kamarádka. Poradila bys jí, ať ve vztahu pokračuje a trápí se, nebo ať raději hledá jinde a trápit se přestane?