Zdravím všechny!
Nedávno jsem si prošla potratovou pilulkou a vzhledem k tomu, že jsem vlastně nikde na internetu ani zde nenašla průběh nebo na co konkrétně se připravit + doktoři taky nebyli zrovna sdílní, rozhodla jsem se popsat svou zkušenost pro případné "zájemkyně", které by rády věděly, na čem jsou. Průběh se může samozřejmě lišit u každé z nás, ale pár situací mě osobně vyděsilo a v tu chvíli bych byla radši věděla, co vše mě může čekat.
1. den podání první tablety, bolesti v podbřišku (4/10), krev ne, nevolnost po každém jídle
2. den bolesti v podbřišku připomínající kontrakce (dopoledne 6/10, po odpoledním spaní 3-4/10, podvečer a noc 8/10), krev ne, silná nevolnost po každém jídle
3. den podání druhé tablety, silné bolesti a křeče v podbřišku, krev s kusy, extrémní reakce střev, nevolnost úplně pominula. Později večer náhlé velice silné krvácení- během 30 minut 3 naprosto prosáklé vložky a následné vypuzení plodu (pocit jako při prasknutí vody v těhotenství, zkrátka takové bezbolestné "lupnutí" uvnitř v břiše), tohle bylo o něco náročnější hlavně na psychiku vzhledem k opravdu šílenému krvácení a "vypuzování" obřích kusů, které trvalo asi 20-30 minut. V této fázi doporučuji setrvat ve vaně/sprše, já osobně nestíhala vyměňovat. Celá tahle klíčová fáze trvala přibližně 2,5 hodiny. Silné krvácení se vrátilo vždy těsně před tím, než se odloučil další "kus". Kusy velké 5-10 cm, což mě osobně dost překvapilo, člověk už si říkal, kde se to všechno bere :D Celý večer se střídalo velmi slabé až silné krvácení, noc klidná.
4. den krvácení jako při mé obvyklé menstruaci, bez bolestí, bez nevolností, zase ve své kůži
5. den mírné křeče, odpoledne chvilkové silnější krvácení + vypuzení dalšího "kusu", zbytek dne slabší menstruace
6. den normální mens.
7. den slabší mens.
8. den a dál klid + občasné špinění
Dalších pár dní, asi 2-4 dny přetrvával hnědý lehce zapáchající výtok. Ten se vytratil a od té doby už byl klid, bez bolestí, bez krvácení 🙂
Krvácení prý může trvat i 2 týdny, v tomhle jsem měla štěstí.
Doufám, že jsem Vás příliš neznechutila, ale snažila jsem se popsat reálnou zkušenost.
Hodně štěstí!
Stačí tady na MK zadat do vyhledávače ,,potratová pilulka" a vyjede ti toho spoustu. Myslím, že je to ještě horší, než jsi tu vypsala. Ty bolesti jsou šílené, někdy se to bohužel nezdaří a skončíš v nemocnici. Je to jen jedna z možností.
TO mi snad přijde "lepší" miniinterupce než toto, to musí být strašný nápor na psychiku.
@1pomnenka Nestrašila bych. Riziko, že neodejde vše, je vždy, ale nebývá to tak časté. Bolesti prý jeden den, jen jako silnější MS. Mám celkem čerstvé informace z blízkého okolí, kdy z toho dotyčná měla docela obavy, takže vše důkladně konzultovala a nakonec to nic hrozného nebylo. Spíš je potřeba se s tím psychicky srovnat. Dotyčná byla ráda, že nemusí na zákrok do nemocnice, že to zvládla v pohodě, doma, za normálního chodu domácnosti, ten jeden den víc odpočívala. Když to tak vezmu, tak samotné riziko je i narkóza. Tchyně měla po krátkodobé narkóze ztrátu čichu a chuti. Po cca 2 letech se jí to částečně vrátilo (není to stará osoba, byla ještě v produktivním věku). Fakt nikdy nevíš a je lepší nestrašit.
Také jsem ji jednou užila. Ale u mě to nemělo žádný děsivý průběh. Menstruace mi přišla pak sice později, ale nijak se nelišila od toho, jak mívám běžně.