Poradí někdo s opatrovnictvím

Včera ve 23:25

Hezký večer,
zkusím ve zkratce popsat situaci. Švagr má v péči dceru ,mou neteř, která je postižena a už dospělá. Bohužel mu byla zjištěna rakovina a šance na uzdravení jsou mizivé. Je její opatrovník. Ona ale bývá velice agresivní, když má nějaký záchvat. Švagr ji dokázal usměrnit, ale někdy také ne. V záchvatech se sebepoškozuje a je schopná mlátit i ostatní. Moje sestra, její matka už nežije. Mám ještě další dvě neteře, ale jedna se absolutně nezajímá a druhá má malé děti stejně jako já. Takže prostě nejde si vzít nebezpečného člověka k miminku a batolete. Co se stane až švagr zemře? Vím,.že ji bude přidělen verejny opatrovník, ale bude někam.umistena nebo, co se dělá, pokud se takový nesvéprávný člověk, který je nebezpečný pro okolí dostane do této situace? Vztahy v rodině nejsou dobré, po tom, co zemřela moje ségra, tak se švagr úplně pomátl a vlastně přestal komunikovat, tudíž jsme se pět let neviděli a ani o sobě nevěděli.
Děkuji za vysvětlení a rady.

lencaa11
Dnes v 06:04

Ano pokud někdo z rodiny ( nebo blízký známý ) nezažáda o opatrovnictví té osoby tak bude soudem určený opatrovník a nejspíš osoba bude umístěna do stacionáře nebo chráněného bydlení ...

nelly_strokova
Dnes v 07:10

Ideální by bylo snažit se hledat místo na umístění do nějakého domova již teď. Pokud by náhle zůstala sama a bez pomoci, tak většinou jsou tito lidé převezeni do psychiatrické léčebny a tam odsud jim sociální pracovnice pomáhá najít domov, ale nejde to vždy úplně lehce, takže kolikrát jsou tuto lidé v léčebně i roky.

autor
Dnes v 11:20

Děkuji moc za vyjádření. Myslela jsem si to, takže můžeme aspoň hledat my. Předpokládám, že místa ale nejsou. Pokud by člověk za ní chtěl aspoň chodit, aby byla umístěna někde poblíž. Momentálně je právě v psychiatrické léčebně. Byla tam umístěna,. když utekla od známé, která ji hlídala.