Polední spánek skoro 2 letého ditete

monivi2001
Včera v 21:35

Zdravím chtěla bych se zeptat jak máte nastavený spánek přes den u skoro 2 letech děti. Malá mi vstávala vždy mezi 6-7 usnula v poho v 11 a spala hodinku max hodinu a půl. Teď se naučila dost běhat tak ej asi více unavená a v noci spí cca 12h od 20h do 8 do rána což pochopitelně v 11 neusne ale odpoledne vydrží dlouho vzhůru tak 7h v pohodě. Mám ji dávat spát přes den tedy později třeba ve 12 a třeba jen na půl h aby večer usnula do 20h nebo ji mám ráno vzbudit ale to se mi nechce protože očividně to potřebuje.

tridvajedna
Včera v 21:49

@monivi2001 každé dítě je individuál, moje první od 23měs. nespala vůbec přes den, vydržela jet 12h i víc v akčním tempu. Teď mám druhý téměř 2letý kousek, vstává mezi půl 7-7, během dne spí asi hoďku (někdy usne v 11, někdy v 1, někdy v 5) a spát chodí mezi 20-21h. Jiné děti potřebují spát 3h, jiným stačí půl hodinky.
Jestli je to tvé první dítě, tak máš výhodu, že se jeho spací režim nemusí nikomu přizpůsobovat, tak prostě vyzkoušejte, co bude vyhovovat vám oběma.

monivi2001
autor
Včera ve 22:06

@monivi2001 nám vyhovovalo když vstávala mezi 6:30-7 pak po 11 spánek na hodinu a mezi 19:30-20h spala ale to se ráno budila sama teď se jí to nějak o hodinu posunulo

tridvajedna
Včera ve 23:30

@monivi2001 tak ji ráno buď, jestli ti nevadí vstávat ;) ona to pak dospí, jen se jí možná posune doba odpočinku, že usne až po obědě.
Já si u prvního dítěte užívala, že si můžu přispat a vstávaly jsme třeba v 8. Když se narodilo druhé miminko, muselo se chtě nechtě přizpůsobit školkovému režimu a dřívějšímu vstávání.

martulka88
Dnes ve 03:02

@monivi2001 Syn (bude mít 3 v únoru) měl vždy režim tak, že šel spinkat okolo 19.hodiny a spal do 7-8 ráno. Odpolední spánek měl mezi 13.-15.hodinou - ale strop byl 15.hodina a popřípadě jsem ho budila. Dopolední spánek si zrušil někdy okolo půl roku. Ve 2,5 letech si zrušil odpolední spánek. Když jsem ho šla uspat, strašně vyváděl a tak jsme to nechali být. Teď má občas dny, když máme klidnější den, že usne třeba po 14.hodině u mne v klíně. Tak ho nechávám, jak potřebuje. Když mi tento týden usínal u svačiny po 15.hodině, tak už jsem ho nenechala spinkat a šel spinkat už po 18.hodině. Prostě jsem ten režim večer posunula o půl hodiny. Když jedem autem a je jedno, kolik je, tak mi vždy usne - jezdíme hodinu autem k mým doktorům a rodičům, tak ho necháváme, ať je kolik je hodin. V noci se vzbudí někdy 1, maximálně 2krát, ale spinká alespoň do půl 7. Včera vstával třeba v 9 :D Ale vždy si držím odplední usnutí do 15.hodiny, abyi večer usnul hned.