Pokračovat nebo odejít?

31. pro 2024

Ani nevím, jak vše sepsat, aby to dávalo smysl. Jsem na konci vztahu, který trval necelé 2 roky. Nikdy jsem nepoznala partnerovu rodinu, jen párkrát mě vzal mezi kamarády, první narozeniny ani Vánoce se mnou neslavil. Dost často mi lhal, vždy kvůli ženám - scházel se za zády se svou ex, zprávy mazal, pak ještě s jednou ženou, o které tvrdil, že ji nezná-já to prokoukla a prasklo, že se scházeli. Jestli spolu něco měli nevím, oba doslova mlží a slyšela jsem už různé verze. Je to jinak hodný člověk, lidé jo maji radi, ale vzal mi veškerou důvěru a energii. Necítím se vedle něj v ženské energii, ale spíše jako chlap. Sex chladný, několikrát jsem mu říkala, co mám ráda a nikdy mi to nesplnil. Větší investice finanční jdou z mé strany. On vše, co vydělá navíc, dává do svých investic. Na nájem mi přidává polovinu, a to mi prvni měsíce posílal méně … vždy třeba 6.999.- nebo 7.013.- vůbec jsem nepochopila tato čísla (prý legrace) a tím jeho investice do nás končí krom toho, že o víkendu jedeme do hor nebo lesa na výlet. Mám z dlouholetého vztahu dceru (10let), která ho má velmi ráda stejně jako moje rodina. Ale důvěra je ta tam a když se bavíme o společné budoucnosti, tak je to spíše z mé strany - jako vzít si hypo a jít do svého místo najmu. Na to mi řekl, že peníze na vklad nemá a že by mi dával to co teď. Přijde mi to strasne divne, protože do 39let bydlel u rodičů a na nájem jim nepřidával. Nicméně…v létě jsem mu přišla na to, že opět kontaktoval svou byvalku, aby se viděli, a mne řekl, že s ní dávno není v kontaktu. Zprávy zase mazal a prasklo, že s nim měla jit na jednu akci místo mě. Asi by mi to nevadilo, kdyby ji měl na začátku naseho vztahu vyřešenou, ale neměl. Myslel, že se k němu vrátí. Důvěra je fuč a já mu několikrát řekla, ať odejde, že mě ničí. Nechtěl. Nicméně … před dvěma měsíci jsem někoho potkala. O 7let staršího muže se třemi dětmi, zajištěného, rozvedeneho, se kterým trávím poslední dny a je mi strašně dobře- řekla jsem jasně, źe jsem zadaná, i když nešťastná. Domluvili jsme se, že bychom to spolu rádi zkusili a počká, až ukončím aktuální vztah. Jde do mě ale nějaká lítost. Vím, že jsem ve vztahu nešťastná a tahnu spoustu věcí já…nevyvíjí se to a neznám co je to pozornost, obejmuti s velkou upřímnou pusou, neznám ani jeho rodinu, příjmy, jen nejistotu. A ten, co o mě usiluje se o mě stará doslova jako o princeznu…znám jeho děti, často jsme někde v restauraci, zajistil mi spoušti věcí a věří, že ten krok k němu udělám. Otázkou je… jak byste to vyřešili? Chvílemi se bojím dát prostor něčemu novému, ale vím, že mohu být úplně někde jinde a s někým, kdo mi dává to, co potřebuji.

llluckaaa
31. pro 2024

Vyměň zámek, zabal mu kufry a vrat ho mamince, s tímhle to lepší nebude.

zlataberta
31. pro 2024

A na co čekáš??? Když jsi asi našla toho pravého a je ti s ním dobře, už se to nemusí nikdy opakovat a ty už třeba takové štěstí nikdy nebudeš mít. Nepřemýšlej a běž za lepším.

zuzkasim
31. pro 2024

Co s novým, ti neporadím, ale ten starý moc perspektivně nevypadá. Řekla bych, že ti to nic nedává.

juannag
31. pro 2024

Zabal mu kufr a at vyfičí k bývalce. Evidentně o tebe nestojí a jen se trápíš. Pár dní budeš smutná, ale to přejde v náručí nového. Investovala si do vztahu více než si získala a máš tam emoční dluh. Ale to přejde, zbav se ho co nejrychleji

xnikax1
31. pro 2024

Začala bych znovu...👍

volfikovi
31. pro 2024

Současný partner je tedy dáreček. Zabalit , zamávat,čau a šáteček. Ono když je vztah u konce , člověk má tendence hledat ještě nějaké růžové stránky a trochu si partnera idealizovat proto ta lítost tipuji...nicméně sama vidíš ,že toto nemá.budoucnost.. Je hezké ,že ho mají všichni rádi, ale jako chlap je úplně nepoužitelný. Dej šanci svému štěstí s jiným. Možná to nevyjde a nabiješ si ústa, a nebo to vyjde a bude to paráda ..moc držím palce ke správnému kroku 🌹

sonaxoxo
31. pro 2024

S tvým současným bych už dávno nebyla a toho nového, co si teď poznala..dala bych tomu čas, poznávání atd. Určitě bych nešla hned do dalšího vztahu!

cuuza
31. pro 2024

Starého poslat pryč a s novým nikam nepospíchat

cherie24
1. led 2025

Pokračovat v čem? Očividně akorát hledal jiný mama hotel, ten našel. Přerostlého puberťáka bych bez lítosti vrátila zpět k jeho máti, ale nehnala bych se hned za každou cenu do dalšího vztahu. Nechat tomu volný průběh, ale s rozumem a s odstupem.

autor
1. led 2025

@volfikovi on mi teda tvrdí, že s těmi ženami nic neměl, v tom mu asi věřím… ale mne jde o ty lži. Lže kvůli ženám opakovaně a vždy jde do toho rizika, že o nás tím přijde a pak mi vlastně říká, že chyba je ve mě, že nejsem schopna přijmout, že má kamarádky jeho ex a jiné a že kvůli tomu mi musí lhát. Přitom jsme se domluvili, že je nebude kontaktovat, když mi to nedělá dobre. Měli jsme i debatu, kdy mi řekl, že nám nemůže dat víc, protože peníze dává do investic. To mě úplně zaskocilo. Takže on mi dá polovinu na nájem, koupi chleba a jogurty, sem tam nás vezme na jídlo k Vietnamcům a je to pro nej prý maximum, co muže dat. Domluvili jsme se během posledních dní na rozchodu a že si najde bydlení, ale mi zase píše zprávy, že mě miluje a nechce ztratit…. Jsem z toho úplně psychicky rozložená a jenom ho líto i po tom všem.

skororozvedena
1. led 2025

Byla jsem zasekla v podobném vztahu a ukončila to, i když jsem nikoho jiného neměla. Že to teď zkouší se asi dalo očekávat, buď neoblomna, za mě se tím jen ničíš a prodlužuje trápení!

autor
1. led 2025

@skororozvedena a jak ten vztah vypadal ? Mně je z toho strašně špatně. Já vím, že neni špatný člověk..že dokáže byt k ostatním lidem fér, ale jakoby si chtěl udržet svoji doposavadni svobodu a tak mi kvůli tomu lže. Já mám pak pocit, že pro nej nemam hodnotu. Je mi z toho mizerně. Připadám si, jak když já jsem teď ten kdo je špatný a ubližuje mu.

cuuza
1. led 2025

Možná není špatný člověk ale rozhodně to pro tebe není partner pro život.

llluckaaa
1. led 2025

Tak je jasný, že nebude chtít přijít o své pohodlíčko u vás a bude te přesvědčovat, abys ho vzala zpět. Jestli muže přespat u rodičů, tak ho fakt nekompromisně vypakuj. A jestli si bude chtít přijít pro veci nebo bude hledat další důvody, proč se s tebou sejít , aby tě mohl zase zpracovat, tak si s sebou vem kamarádku, která ti pomůže. Stačí, když bude vědět to, co jsi napsala sem nám, a bude te podporovat v ukončení takového neperspektivního vztahu/nevztahu.
Lítost neni dobry zaklad pro vztah. Šance dostal, nevyužil je, pravděpodobnost zlepšení 0,1 %. No a co ze te najednou miluje - na takove medové reci mu přece neskočíš, důležité jsou činy 💪 Muze ri byt hodný člověk, ale to neznamená, ze je i dobrý partner. Neprodlužuj tu agonii a dej šanci vám oběma pro něco lepšího 😉

vlasta1981
1. led 2025

A proc s ním jste ? Neinvestovala bych ani minutu do takového vztahu už od začátku .

autor
1. led 2025

@vlasta1981 Poslední měsíce už jen kvůli tomu, že je to za posledních 5 let můj 2.vztah. Opět osoba, kterou jsem představila rodině, přátelům a vlastně už je mi trapné, že jsem opět udělala chybu a nechala to dojít až sem. Že jsem s tímto vztahem sla ven a nestala nohami více pri zemi. Bojím se toho, že mě okolí odsoudí a řeknou si, že to stridam. Přitom já chci skutečně jen partnera do života, co nebude vyhledávat možnosti, jak se potkat se svou ex a lhát mi.

Dalším důvodem je to, že ho má dcera moc rada a já věřila, že se něco změní.

vlasta1981
1. led 2025

Tohle vše já chápu . Ale i přes to je to zbytečně ztracený čas jak vás tak dcery . Dceři bych to vysvětlila . Také jsem to řešila když dceři byli 4 roky . Lhát bude pořád a že s nimi nic neměl nevěřím. Vzpamatuje se . Já byla v podobné situaci .11 let . A řeknu vám velice se mi ulevilo když jsem odešla . Bála jsem se toho rozhodnutí,ale byla jsem silná a teď ? Dva roky po odchodu ? Mám rok úžasného chlapa,cekeme miminko moje vysněné a to je mi už 43 . Odchod byl velmi těžký ale jsem šťastná že jsem se odhodlala. Nakonec vyjelo na povrch že kamarádky kterým jezdil pomáhat na statky nebyli jen kamarádky ale sexuální kamarádky a doma 5let nic nebylo protože měl údajně a ním problémy . . Seberte rozum do hrsti

volfikovi
1. led 2025

Ale o to mu jde o lítost . A pohodlnost pro něj. Otevři oči a nenech se tím strhnout . On investuje a žije na úkor tebe . Jakou s ním budeš mít budoucnost ? Žádnou , hypotéka nebude protože on nemá nic a spoléhá že ty vše vezmeš na sebe . Ve skrytu duše miluje svou ex a vyčkává co bude . A díky tobě a lásce k němu má veškerou péči a pohodlnost. Sex děs. Pan je očividně velmi zdatný manipulátor . Není to k lítosti.. seber svou hrdost a nenech se využívat a pošli ho do oběhu. Ubíhá ti drahocenný čas ,kdy by jsi mohla být s někým kdo tě opravdu miluje , kdo tě uspokojí , finančně nepotápí ..přijde mi že jsi jen převozník. Snad sem tě tedy neurazila , jen mě hrozně rozčiluje když to většina žen nevidí jaké mají doma vyvhcanky..

autor
1. led 2025

@volfikovi Neurazila. Vnímám to také tak podobně. Byly situace, kdy má důvěra v nej posílila-třeba když mi představil svého šéfa a kolegy v práci, nebo mi přes Videohovor představil svou sestru (nikdy jsem ji na živo neviděla a to bydlí kousek od nás), ale pak si vzpomenu na všechny situace, kdy mi tajil, že jezdí za kamarádkou - prý že ho zajimaly její názory a pohled na život jako takový, protože je ona ezo a nahlíží na věci jinak. Je to těžké a když vše shrnu, tak vím, že jsem vedle nej strasne moc omezena. Že hezká budoucnost, dovolené, zázemí, klidn a cítit se jako zena me vedle nej asi neceka

lv
1. led 2025

Píšeš to trefně - nemáš pro něj hodnotu. Investovat finance - jo, s rozumem a tolik, co můžu, až se postarám o partnerku, udělám ji třeba radost, podělím se o náklady i jinak, než půlkou nájmu. A lhaní, no prosím tě.. Vykašli se na něj.

skororozvedena
1. led 2025

Můj vztah měl spoustu pro - skvělý sex, podobné koníčky a životní styl, stejný smysl pro humor. V některých oblastech jsem cítila takový soulad, jak nikdy s nikým. Rozchod mě bolel, ale nelitovala jsem. Jak píší holky, za chlapa mluví činy, ne slova. On se mnou prostě do budoucna nepočítal, signály byly evidentni, i když jsem nějakou dobu zavírala oči a doufala ve změnu. Nevím, kolik ti je, já se možná po 40 na čas dostala do fáze "radši blbý chlap než žádný", nicméně přehodnotila jsem to. Než někoho kdo si me neváží, kde cítím že to neni to pravé pro dlouhodobý vztah, tak radši sama.

skororozvedena
1. led 2025

Jen ještě jedna nevyžádaná rada - s tím novým mužem bych fakt nespechala, dopřej si čas na zpracování všeho. To že tě zve na večeře je samozřejmě hezké, ale není to asi pro vztah zásadní. Myslím, že jsi citově vyprahlá a proto je tu riziko, že se až příliš rychle zamilujes.

autor
1. led 2025

@skororozvedena Ano, myslím na to, aby se, pokud se tak rozhodnu, nikam nespechalo. Jen je těžké ten krok udělat. Mám v sobě obrovskou lítost vůči zatím ještě svému aktuálnímu příteli. Přitom se celou dobu více méně bojím a trapim, necítím se vedle nej jistá vztahem a plánováním budoucnosti a furt se někoho ptám, zda i je to tak normální. Většina mi řekne …ne, toto není normální a běžné.

tereza0111
1. led 2025

Neni to mozna spatny clovek, ale k tomu se spatne chova. A vycitil, ze jsi dobra bytost a tak se snazi si pohodlicko udrzet pres litost... Je vycurany jak mraky, to se jinak rict neda. Tebe vezme max. k Vietnamcum, protoze si investuje? A na co presne, na zarnou budoucnost, kterou si planuje s nejakou svou vysnenou partnerkou (mozna ta ex), ale ty to nejsi, tebe tezce zneuziva a jine to nebude.
Je to nemocny clovek bez rodiny, ktery bez tebe bude uplne v pytli? Nastesti ne. Je to dospely chlap, ktery se chova jak vyzirka a kdyz hrozi, ze si zaridis zivot lepe tak se pekne polituje. Bic a pryc

Vikendove vylety jsou pekne, ale nestaci to. Ve vztahu chces obecnou pohodu, duvoru a nejaky plan spolecne budoucnosti, jinak je to k nicemu

autor
1. led 2025

@skororozvedena A mohu se tě zeptat, jaké signály jsi pozorovala ? Mne je 39, on 41 a bez děti.

autor
1. led 2025

@tereza0111 Ty jo Terko… napsala jsi, co cítím … 😌 Byť té své ex nakonec psal, že to musí utnout to schazeni se, že mu na nás záleží, tak stále cítím, že za nás nechce pustit moc peněz a nejsme součástí plánu. On je skromný člověk to ano… ale nemá pud se o nás jakoby postarat, když si hraje na tu rodinu s námi. Jeho otec dokonce odmítl nás poznat, že prý na to není připraveny, jeho rodina je bez zájmu nás poznat. Nikdy jsem to nezažila.

daisymaminka
1. led 2025

Aktuální vztah bych ukončila. Ne kvůli tomu, že jsi poznala někoho, s kým je ti dobře. Ale proto, co jsi napsala v úvodním příspěvku. Jak jsi popsala vztah, co mezi sebou máte. Však si to přečti ještě jednou a odpověz si, co bys poradila své dceři, kdyby se ti s tímto svěřila...
Nový vztah může začít a nemusí. Netlačila bych na pilu. Nechala to plynout, žila, měla se ráda. ❤️
Přeji hodně štěstí v novém roce. 🍀🤗

autor
1. led 2025

@daisymaminka Dekuji za podporu 🍀

skororozvedena
Včera v 09:54

Napr. Nnikdy veřejně neuznal, že jsme pár. Skoro jako by byl ženatý a já milenka, nicméně už byl rozvedený. Nechtěl nic dlouhodobějšího plánovat, víkend ano, ale letní dovolenou už ne, pak vyšla víceméně náhodou. Taky me nepředstavil "svým blízkým", nejen rodičům ale ani kamarádům. A nebyla jsem pro něj priorita, to prostě cítíš. Když neměl nic lepšího, byl se mnou. Strašně ponižující postavení!!! Nebyla jsem skutečná partnerka, jen pro zábavu. Ani o me děti se nezajímal. Mělo mi to dojít dřív, ale ztratila jsem hlavu, no. Po prvním rozchodu a comeback jsem doufala ve změnu (ze si něco uvědomil, byla jsem fakt naivní), ta pochopitelně nepřišla. Pak už jsem s ním nepočítala. Užili jsme si ještě spolu léto a konec! Už jsem ok, ale trvalo to.Tobě držím palce 💜❤

skororozvedena
Včera v 09:55

@skororozvedena nakonec jsem byla ráda že byly děti bokem, že to bylo jen mezi námi dvěma a nemusela jsem řešit ještě to, jak prožívají ztrátu ony...