Organický psychondróm

veverka2021
Včera ve 22:21

Ahojte , potrebujem pomoc ..mojej mamine diagnostikovali organický psychsyndrom..momentálne je v nemocnici na internete som o Tom našla veľmi malo tak by som chcela vedieť či má niekto s týmto skúsenosti ..Dakujem za každú pomoc

tttomas
Dnes v 00:11

Ahoj, je mi ľúto, že vaša mamina prechádza takýmto ťažkým obdobím. Organický psychosyndrom je termín používaný na označenie porúch psychiky, ktoré vznikajú v dôsledku fyzického poškodenia alebo ochorenia mozgu. Môže byť spôsobený rôznymi faktormi, ako sú mozgové mŕtvice, nádory, úrazy hlavy, infekcie, alebo toxické látky.

Príznaky môžu zahŕňať zmätok, zmeny osobnosti, poruchy pamäti, a pokles intelektu. Diagnóza sa stanovuje na základe klinických prejavov a vyšetrení, ako sú CT, MRI, EEG a ďalšie. Liečba zahŕňa použitie psychiatrických liekov a riešenie základnej príčiny, ak je to možné.

Je dôležité, aby ste mali podporu a informácie, ktoré potrebujete. Možno by bolo užitočné porozprávať sa s lekárom vašej maminy o konkrétnych krokoch liečby a prognóze.

Držím palce a prajem veľa síl vám aj vašej mamine. 💛

tttomas
Dnes v 00:13

Léčba organického psychosyndromu závisí na jeho příčině a závažnosti příznaků. Zde je několik obecných kroků, které se obvykle používají:

Léky: Psychiatrické léky, jako jsou neuroleptika, mohou pomoci zmírnit příznaky, jako jsou zmatenost, změny nálad a poruchy chování.
Léčba základní příčiny: Pokud je to možné, je důležité léčit základní příčinu, která způsobila organický psychosyndrom. To může zahrnovat léčbu infekcí, odstranění nádorů, nebo řešení metabolických poruch.
Neuropsychologická rehabilitace: Tato forma rehabilitace se zaměřuje na zlepšení kognitivních funkcí, jako jsou paměť, pozornost a řeč. Může zahrnovat kognitivní trénink, rehabilitační aktivity a psychoterapii.
Podpora a péče: Důležitou součástí léčby je také podpora rodiny a blízkých. Pomoc při každodenních aktivitách a emocionální podpora mohou výrazně přispět k zlepšení kvality života pacienta.
Je důležité konzultovat konkrétní léčebný plán s lékařem vaší maminy, který může poskytnout individuální doporučení na základě jejího zdravotního stavu.

veverka2021
autor
Dnes v 00:23

@tttomas dakujem