Dobrý večer , už nevím si rady synovi často teče krev z nosu buď z ničeho nic a nebo teď hodně při rýmě .Do nosu když mu strikneme aby se mu líp dýchalo tak pak válí krev , jak mu můžu pomoct .Smrkat se boji jen se pak utíra aby znova se to nezpustilo .Čím to může být to krvácení ? Syn má 7 let .Na nic si neztezuje nic ho neboli.
@ivkasolavova Taky jsem to měla jako dítě a občas mám i v dospělosti. Trošku pomůže ascorutin. Když je to hodně často, na orl žilku vypálí. Pomáhá smrkat jen jemně, ne na sílu. Ale spouští se mi to třeba i samo v noci. Spreje na rýmu používám jen s kyselinou hyaluronovou. Klasické mi hrozně vysušují sliznice, které pak o to víc krvácí.
Ještě nebývá od věci zkontrolovat množství železa- může to být i příznak chudokrevnosti. Ale jinak "to tak občas někdo má ".
@petulkadodo a jak se jmenují spreje prosím ,nevíte ?
Já to tak měla celé dětství. Zkoušeli jsme kde co - ascorutin, leptání nosu. Jediný účinný byl kanavit, který rychle dokázal zastavit krvácení, ale preventivně nepomohlo nic. Mám to v dospělosti. Většinou je to způsobené při přechodu mezi teplotními rozdíly (např. ze venkovní zimy do teplého domu), nebo když je vysoký tlak.