Neklid při jídle u 4leťáka

Včera v 18:29

Ahoj maminky,

už jsem zoufalá. Naše 4leťačka je hrozná při jídle. Už to trvá asi 2 roky a já jsem z ní vyřízená. Je to každý den, celý den. Dokud seděla v jídelní židli, tak to bylo dobrý, ale jak jsme ji dali už normální velkou židli, tak je na zabití. Nenají se, aniž by neměla nohy nahoře, neklečela na židli, neodbíhala od stolu, nekroutila se na židli, neházela hlavou a podobně. Dneska si málem vyrazila zuby, když zase dělala kraviny. Snažím se to už neřešit, protože to stejně nemá cenu, ale když už jde o zdraví, tak vybuchnu a normálně dostane pohlavek a vynadáno. Děje se to taky u vás? A jak to řešíte? Děkuji a všem hezké svátky 😉

lis6
Včera v 19:43

Ne nedávám pohlavky, pro mě je prioritní že se nají. Nevadí mi, že si odběhne pohrát, případně má hračku na stole. Byly časy kdy měl na stole všechny svý autíčka, a že jich měl...Ale jsou věci co netoleruju jako mobil, sedět na stole, nohy na stole, ale to stačí říct

kleio
Včera v 20:21

Mého 4letého syna jídlo nebaví, nudí se u toho. Že se kroutí na židli, pokřikuje, strká nohy, kam nemá, odbíhá si hrát atd. neřeším, zajímá mě jen, jestli to nakonec snědl nebo ne. Aby u jídla způsobně a klidně seděl mi nepříjde tak důležité, abych se kvůli tomu rozčilovala a dělala dusno.

cherie24
Včera v 21:37

U starší ano, u mladší ne. Potahy z jídelních židlí peru 2x týdně. Nejhorší je, že k těm kravinám u stolu strhává i tu mladší, která normálně jí v klidu. Když už to ale přehání moc, oběma jídlo seberu a mají smůlu. Hlad nehlad, o jídlo přišly. To je drží v určitých mezích, ale taky jsem se smířila, že sedět v klidu prostě nevydrží. Nohy na stole a odbíhání od stolu je zrovna ta hranice, kdy by o jídlo přišly. Že sebou neustále šije nebo si kleká na židli, to nechávám být.

rezina96
Včera v 21:58

Můj 5ti letý bratr to dělá též. Naše mamka to neřeší, ale pokud je u mě, tak buď bude jist v klidu, nebo vůbec. Štve mě to, protože to chce pak dělat můj 3letý syn. Hračky, TV, mobil apod. u stolu nesmí být, buď bude jist, nebo si hrát. Nevím, asi mě to tak naučil děda, ale můj manžel není jiný a v tomhle máme stejný názor, driv dostali pohlavek/ na zadek, ale teďto dělámejinak. Tak že pokud bratr, nebo syn dělají kraviny, tak jdou od stolu a nesmí jist. Buď jedno, nebo druhé.