Slyšeli jste někdy o myopii neboli krátkozrakosti? Máte s ní zkušenost? Ať už vy samotní nebo někde ve vašem okolí?
Myslím, že toto téma je velmi seriózní a stojí za to se zde podělit o zkušenosti.
Co jsem se dočetla já?
Jde o nejrozšířenější oční vadu, a to nejen u dospělých, ale také u dětí. Narazila jsem na toto téma v poslední době několikrát, a tak jsem si řekla, že by nebylo špatné rozvést zde diskuzi a případné zkušenosti.
Jde o vadu, kdy člověk vidí špatně do dálky. U dětí tento "problém" můžeme vypozorovat například při častém "mžourání", zaostřování, například na televizi, na tabuli ve třídě nebo při čtení. Určitě by se tento problém neměl nechat zajít daleko a při vypozorování, především u dětí, by se měl co nejdříve navštívit oční lékař.
Na trhu, a to i českém, jsou již k dispozici speciální brýlové čočky, které tuto vadu umí zbrzdit a zpomalit tak nárůst dioptrií.
Dnešní životní styl, kdy nejen my dospělí, ale především děti, trávíme spoustu času u televize, mobilů, tabletů apod., k rozvoji a hojnosti této vady nikterak nepřispívá.
Dočetla jsem se, že v roce 2050 se odhaduje, že bude touto vadou "trpět" až polovina populace.
A? To si děláš nějakou reklamu?
Nově založený profile, reklama je ze zakázaná. Lidské oko je tak pružné, že ho nelze zkazit koukáním na tv, PC ani čtením knížek při lampičce. Jen debil by uvěřil tomu, že dokáže tuto vadu zbrzdit nošení speciálních čoček. Tato vada se většinou sama časem ustálí. V roce 2050 nebude mít polovina lidí tuto vadu, stejně jako nevymizí blonďatí lidé, nepřestanou růst lidem zuby osmičky atd.
@1pomnenka Dovolím si oponovat - brýlové čočky ke zpomalení nárůstu refrakce u myopie skutečně existují, pokud vím, studie teda stále ještě probíhají. Ale co mám zpětnou vazbu od zákazníků, tak zatím spokojenost. Jen dodám, že my tyto konkrétní čočky v nabídce nemáme, takže si tady reklamu opravdu nedělám 😉
K zakladatelce diskuze se radši vyjadřovat nebudu, to je buď nepovedená skrytá reklama nebo troll. 🤦♀️
Jinak já nosím brýle od 2 třídy na základce, postupně se mi zrak zhoršoval, byla jsem před dvěma lety u lékaře a zrak opět horší. Aktuálně mám -9 brýle.
Co je na tom velmi seriózního? Nechápu.Ještě mi chybí reklama na ty čočky.