Kdy jste přestaly dávat UM?

20. pro 2024

Cauky, syn je pomalu od narození na UM. Později jsme zjistili alergii na BKM kvůli kvasinkovému ekzému. Takže máme Nutrilon Allergy Care 2.
Synovi bylo 8 měsíců. Jí už normální jídla nebo příkrmy, samozřejmě upravené jídlo pro miminka tohoto věku. Mléko už ale moc nechce… má to jako pití čaje. Kolem 18h mu dávám kaši nebo masozeleninu… a pak kolem 22h jsem byla zvyklá v postýlce dokrmit na noc UM (dříve vypil i 240 ml!!) a nyní odmítá láhev úplně… chodím to zkoušet několikrát. Nakonec si kolem 23h cucne třeba jen 80 ml …. Ráno po probuzení vypije opět jen 90 ml max a zbytek nechá… úplně nevím co s tím. UM už nechce ?

kristyn86
20. pro 2024

Syn tedy nemel UM,kojila jsem,ale v 10 mesicich se odstavil a odmital. Takze od tech 10 mesicu byl bez mleka,UM odmital taky. Doktorka rikala,ze to nevadi,ze mam hlidat mlecne porce. Takze jsem davala vice joguru,kasi (ty jedl i mlecne),syry. Pokud to pujde,zachovala bych mu aspon to malo,co ti pije. Ale pokud bude odmitat uplne,tak se z toho nehroutit. Taky mu uz nemusi tahle znacka chutnat,pry ta mleka pro alergiky nejsou tak dobra a sladka jako treba Sunar...Jedine vyzkouset i jine UM.

hanka_12345
20. pro 2024

taky taky, ale syn byl vetsi mel neco po 2.narozkach a vim ze segra to davala detem do 3 let nebo mozna trochu i dyl tak sem byla z tho taky takova spatna ze ho o to ochudim a bude mu to chybet....Mela jsem za to ze proste do tech 3 let aspo to musi mit kazdy dite ale dr mi taky rekla to co viz vyse

autor
20. pro 2024

@kristyn86 tak mi úplně nemáme na výběr se zkoušením UM když má alergii… pak už se nabízí jen Neocate a Alfera myslim a to je ještě chuťově horší.

kristyn86
20. pro 2024

Ano,to chapu.

rezina96
20. pro 2024

Přestala jsem kojit, když malému byly 4 měsíce. UM pil tak do toho jednoho roku. A to vypil třeba i 6x 180ml za den a na noc 330ml a navíc i hodně jedl. Pak ze dne na den přestal UM pít úplně. Nijak jsem to neřešila a Dr. mi nic neřekla.