Dobre ráno. Rada bych se vás zeptala.
Jsem v 6 tt a uz dva dny je mi strašně kašel mam neuvěřitelný tak ze me z nej už bolí hlava. Koupila sem si nějaký stop kašel ale nic jiného mi nedali. Rýmu klasika ale nejhorší je motání hlavy cely den! Ja nedojdu ani na záchod pomalu. Mota se mi proste cely svět. Nevim co stím jestli pohotovost jenže zase mam doma dceru a potřebuju tu na Vánoce bejt sni sem z toho vyřízena. :( nevíte někdo co stím! Dekuji
@monuleee no ani bych se nedivila nevim co mam jen se mi nechce na pohotovost aby si me tam nenechali!
A co čekáš od pohotovosti, že ti pomůžou? Jestli si byla už v lékárně,tak ti dali vse,co ti mohli dat v 6tt. Viroza,do toho těhotenské nevolnosti. Proste jen lez a řekni chlapovi, ať se stara 🙂
Ahoj, dej krovky nahoru,koukej na pohádky, deleguj manzela s přípravou dne a večera. Super je nejak zvlhčovat vzduch, ať Te to nenutí tolik kaslat. Fajn je taky cibule s medem na kašel, jestli to zvladnes s chutí. Zabal se do deky, nos i doma čepici, pravidelně větrej. Pak můžeš na pití koprivovy čaj (obsahuje dost vitaminu C), je mocopudny a Ty potřebuješ dostat z těla ven to svinstvo, ať je to cokoliv. Fajn a může se taky v těhotenství je zelený ječmen do piti (maji v DM) a pij i cistou vodu a ovocné čaje nebo šťávy. Vincentka v lahvi s taky může (200ml denne). Na bolest hkavy a v těhotenství se muze, je Paralen v obvyklém dávkování pro dospělé.
S kašlem a motanim hlavy si Te v nemocnici fakt nenechají. Spis se snaží lidi lifrovat na svátky domu a Tvuj stav opravdu neni zivot ohromující.
Si udelej test, ne 😉 minimalne treba budes vedet co ocekavat.
V prvním trimestru je nebezpečná hlavně teplota. Takže pokud by šla přes 38, tak začít srážet Panadolem, ne Ibuprofen.
Jinak holky ti rady daly a kdyby se ti nedařilo srazit teploty nebo se stal rapidně zhoršil (dušnost, omdlévání, 2 - 3 dny nesrazitelná horečka), tak teprve pohotovost.
Vyležet! Při covidu je motání hlavy úplně běžné.
A neměla jsi v prvním těhotenství málo železa třeba? Já s tím mám trochu problém i mimo těhotenství, v prvním jsem doplňovala nějak od 12tt a ve druhém jsem ho přesně takhle po promotaném víkendu začala brát už asi v 8tt. Ale je lepší, když ti to dr nejdřív potvrdí z krve.
A nemuze to bejt covid? Kamarádka to měla jak ty, jen teda nebyla tehotna