Jak se nezbláznit při čekání na výsledky vývojových poruch?

Dnes v 07:59

Dámy, které si prošly čekáním na dodatečné testy vývojových vad, jak jste se zvládaly držet do výsledků? Několik dní už máme za sebou, v příštím týdnu jdu na placené krevní testy a ještě další týden bude trvat, než budeme znát výsledek. Takže máme teď 3 týdny neuvěřitelného stresu. Snažím se na to nemyslet, ale nejde to. Manžel se v práci taky nemůže soustředit. Věděli jsme oba, že každé těhotenství nemusí vyjít, ale stejně je to velký šok. Nechci se upínat na představu zdravého miminka, zároveň nechci vůbec přemýšlet o rozhodnutí o ukončení těhotenství v takto pokročilém stádiu těhotenství. Vůbec nevím, jak se k tomu postavit a jak to vydržet do výsledků.

levandule_k
Dnes v 09:10

Tohle je strašně těžké, tady není jednoduchá rada, protože možnost špatných výsledků nad tebou visí jak Damoklův meč a jediné, co pomůže je slyšet, výsledky jsou v normě.

Může pomoct dovolit si na to myslet, někdy pomáhá se z toho vypsat, jak jsi z toho všeho totálně v háji (nebát se sprostých slov), s někým to sdílet, jít ven do přírody, zaměstnat si hlavu nějakou manuální činností, třeba se ponořit do pečení, meditační techniky, kdy se soustředíš na svůj dech, snažíš se "nemyslet", jen se soustředíš na přítomnost, ale tohle jsou jen berličky.

jancazao
Dnes v 09:59

Mám za sebou čekání taky víc než 3 týdny při podezření na cystickou fibrózu.
Radu nemám, jen to co psala @levandule_k
Moc vám přeju, ať to co nejrychleji uteče a miminko je v pořádku🍀